kapusta nabierze ładnego złotego koloru. Kiszona kapusta smażona z ciecierzycą Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Surówka Coleslaw – sprawdzony przepis Chłodnik litewski – przepis Klopsiki zapiekane z ziemniakami w sosie pomidorowym Artykuł Kiszona kapusta smażona z ciecierzycą pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smakuprzyda się obieraczka julienne). W słoiczku umieszczamy miód, ocet winny oraz olej. Słoiczek zakręcamy i potrząsamy mocno do połączenia się składników. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Sałatkę polewamy sosem tuż przed podaniem
Smaki Na TalerzuBardzo lubię przygotowywać potrawy z owocami. To wdzięczne dodatki, które w wyraźny sposób podnoszą walory smakowe. Dodatkowo bardzo apetycznie tak przygotowanie danie się prezentuje. Sos przygotowany jest na bazie zupy cebulowej francuskiej i soku z moreli , ze słoika. Aktualnie mamy czas przetworów z owoców, więc myślę, że nie będzie z dodatkami większego kłopotu. … Czytaj dalej Kurczak z morelami
gotuj ze mnąSzybka i łatwa pasta na kanapkę z jajkiem, śledziem w sosie pomidorowym, ogórkiem małosolnym oraz cebulą. Składniki: śledź w pomidorach - 1 opakowanie, 4 duże jajka, 1/3 dużej cebuli, duży ogórek małosolny, sól, pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Kroimy w kostkę. Śledzia rozdrabniamy. Cebulę oraz ogórka kroimy w małą kosteczkę. Wszystkie składniki razem mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Lena GotujeSpróbuj dodać do kaszy przecier pomidorowy (passatę) i aromatyczne przyprawy wraz z różnymi warzywami. W ten sposób możesz zachęcić do kasz osoby, które twierdzą, że ich jedzenie bez sosu jest za suche. Kasze doskonale komponują się nie tylko z mięsem, ale także strączkami (szczególnie polecam cieciorkę i soczewicę). Kasza i ryż może być doskonałą bazą do faszerowania warzyw
Fabryka pomysłówMini hamburgery doskonale sprawdzają się jako koreczki - małe bułki, małe kotleciki do tego odpowiednia kompozycja warzyw oraz dobre sosy. Świetnie smakują zarówno na zimno jak i na ciepło, więc można je podawać od razu po zrobieniu lub przygotować wcześniej
Milion Smakówlodówki na około 2 godziny. Polewa: Czekoladę posiekać, umieścić w miseczce. Śmietankę kremówkę podgrzać do wrzenia, zalać nią posiekaną czekoladę. Odstawić na chwilę, następnie wymieszać do otrzymania gładkiego sosu czekoladowego. Odstawić do przestudzenia i lekkiego zgęstnienia, od czasu do czasu mieszając. Na schłodzony tort wylać gęstniejącą polewę, pozwalając by spływała po bokach ( można najpierw łyżeczką wylewać polewę na krawędź tortu
Opowieści z piekarnikawersja jest nieco „chudsza” poprzez wymieszanie śmietanki i mleka w proporcjach 1:1. Smak na tym nie stracił, a trochę kalorii zaoszczędziliśmy Ta delikatna śmietanowa babeczka zatopiona w sosie owocowym to wspaniały i szybki deser na letnie dni. W dodatku nie potrzeba tu wielu składników i skomplikowanych czynności. Wystarczy wszystko razem podgrzać, przelać do foremek i schłodzić. To wszystko
Analiza Smakubulion, podgrzałem, aż się zagotował. Krótko dusiłem. Sałatę pokroiłem w dość szerokie paski. Dodałem do gotującego się zielonego groszku. Gotowałem na dużym ogniu, bez przykrycia, aż wszystko zmiękło, a sos zredukował się. Kilka minut
R'n'G Kitchendnie brytfanki rozłóż plastry cebuli, na nich ułóż kurczaka. Piecz w temp. 190 stopni około 1 godziny 20 minut aż zrobi się ciemnozłoty. Podziel na kawałki. Podawaj z sosem, który wytworzył się podczas pieczenia. Kurczaka podaliśmy z ryżem z groszkiem i sałatką coleslaw, na którą przepis znajdziecie tutaj: Sałatka coleslaw. Prosty przepis, który pokochali ludzie na całym świecie Artykuł Kurczak
Kulinarna Polskaatkę pietruszki i miętę drobno posiekać. S ok z cytryny wymieszać z oliwą, dodać sól i pieprz. D o miski przełożyć kaszę, warzywa i zioła. P olać przygotowanym sosem, wymieszać i można cieszyć się w spaniałym smakiem i aromatem. Smacznego
Moja kraina smakówplasterki. Botwinkę myjemy i kroimy drobno (same liście i łodygi). Pomidora kroimy w kostkę. Jogurt mieszamy z jajkami, serem żółtym, majerankiem, czosnkiem. Wszystkie składniki mieszamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy sosem, mieszamy lekko. Na wierzchu rozkruszamy ser kozi. Pieczemy 30 min w 200st. Artykuł Zapiekanka makaronowa z kozim serem pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakuje