sosy - 72734 przepisów (strona:2794/4849)

Indyk z penne w kremowym sosie z suszonymi pomidorami 167

Pyszny i bardzo prosty pomysł na szybki domowy obiad. Takie mięsko w sosie idealnie właśnie smakuje z makaronami. 400 g sznycli z indyka Przyprawa do mięsa 250 g pieczarek 2 cebule ½ pęczka natki pietruszki 500 ml wody lub bulionu 200 g gęstej śmietany 18% 1 łyżka mąki ryżowej 1 łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem Sól Pieprz Czosnek granulowany

VioletoweKucharzenie
Gulasz z indyka z marchewką 206

indyka oraz młodej marchewki. Wystarczy mięso przyprawić, lekko zamarynować i ugotować w wodzie wraz z dodatkiem posiekanej cebuli, listków laurowych, ziela angielskiego i półplasterków marchewki. Jeżeli lubicie lekko gęste sosy to gotowy gulasz możecie zaciągnąć zawiesiną z mąki ziemniaczanej.  Składniki na porcję dla 2-3 osób: 0,5 kg udźca z indyka 2 młode, średniej wielkości marchewki 1/2 małej

Ugotować
Sałatka ze szparagami i burratą 168

cytryny, odrobinę zimnej wody, czosnek, sól i pieprz. Na dnie talerza układamy porwane listki szpinaku, na nim układamy szparagi, burratę i pomidory. Wszystko posypujemy, bazylią, musztardowcem i polewamy sosem. Od razu podajemy

Kulinarne przygody Gatity
Tarta z pomidorami 234

wyłożyć nim formę do tarty. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Śmietanę ubić z jajkami, przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem, oregano, Wymieszać z posiekanymi cebulą i serem. Na ciasto wylać sos śmietanowy, udekorować plastrami pomidorów. Piec 45-50 min w 180st. Artykuł Tarta z pomidorami pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Zapiekanka z kaszy gryczanej pod beszamelem 235

Składniki na zapiekankę z kaszy gryczanej: 2 szkl ugotowanej kaszy gryczanej 300g boczku wędzonego 1 mały pęczek natki pietruszki 1 puszka pomidorów siekanych 2 szkl beszamelu – przepis na sos beszamelowy Jak zrobić zapiekankę z kaszy gryczanej: Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy aż lekko się wytopi i zezłoci. Na patelnię do boczku wsypujemy kaszę, posiekana natkę pietruszki, mieszamy, doprawiamy

Dorota Smakuje
Jak zrobić idealne frytki w domu? Metoda profesjonalistów, którą każdy powinien znać 3434

podbiły Wielką Brytanię, a później Stany Zjednoczone – matecznik fast foodu, który bez frytek by przecież nie istniał. Mogą stanowić samodzielne danie, podawane z tylko z solą lub różnymi sosami albo dodatek do ryb i mięsa. Są pyszne, o ile dobre je przyrządzono. Wbrew pozorom frytki bardzo łatwo zepsuć. Niestety, w barach i restauracjach frytki przeważnie przygotowuje się z mrożonego

Kulinarna Polska
Goleń wołowa duszona 167

całe mięso było zanurzone w płynie. Dodałem ziele angielskie, liście laurowe, zamieszałem, przykryłem garnek. Dusiłem, aż mięso było miękkie (ok. 2 godziny ). Doprawiłem sola i pieprzem. Jeżeli po ugotowaniu sos okaże się zbyt rzadki, wyjmij z niego mięso i odparuj na średnim ogniu, często mieszając. Na koniec dodaj mięso z powrotem. Spróbuj i dopraw do smaku solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
Apulia najpiękniejsze miejsca 181

mnie najfajniejszą atrakcją jest warsztat kulinarny z włoską gospodynią, która uczy gotować apulijskie potrawy. Cena to 80 eura min. 2 osoby. Do przygotowania jest foccacia, orecchiete z pomidotowym sosem, zuccini alla poverella, pancerotti, polpete e melanzane ripiene. Dostępne są wycieczki żaglówkami lub katamaranem. Płynie się między Monopoli a Polignano a Mare. Trwa ok. 3,5 godziny z drinkami i przekąskami

AZgotuj!
pyszne kotlety mielone z indyka z cukinią,cebulą z patelni grillowej... 228

grillować - mielone mięso z indyka jak najbardziej nadaje się na kotlety z grilla, szybko są gotowe, mają delikatny, soczysty smak, cukinia, cebula jest smacznym dodatkiem i nie potrzeba nawet sosów............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Prosta sałatka na grilla 174

drobno i smażymy na rozgrzanej patelni do czasu, aż przybierze złocisty kolor. Gdy ziemniaki ostygną, dorzucamy pokrojony w kostkę ser, usmażoną cebulę i czerwoną fasolę. W małym naczyniu robimy sos, czyli mieszamy razem: jogurt naturalny, majonez, koperek i rozdrobniony czosnek. Zalewamy nim naszą sałatkę, dokładnie wszystko mieszamy i odkładamy na kilka godzin do lodówki. SMACZNEGO

Związek na patelni
Tort tostowy poprzeczny (z piekarnika) 255

twarzach smakujących go osób. Dzięki margarynie Śniadaniowej boki tortu nie są suche, lecz chrupiące niczym grzanki z opiekacza. Jedna mała porcja, z dodatkiem ulubionej sałatki, świeżych warzyw lub pysznego sosu sprawi, że Twój dzień rozpoczniesz iście królewsko! Składniki na tortownicę o śr.16cm: 1 opakowanie chleba tostowego (ok 500g) Margaryna Śniadaniowa o smaku Solonego Masła 600g pieczarek 150g szynki konserwowej

Kuchnia w czekoladzie
Sałatka z cukinii i marchewki 160

praskę czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Pomidory umyć, osuszyć, pokroić w kostkę o boku ok. 1-1,5 cm. Warzywa (marchewkę i cukinię) wymieszać z wyżej przygotowanym sosem, dodać pomidory, doprawić do smaku solą i pieprzem, delikatnie przemieszać. Surówka z cukinii i marchewki gotowa! Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Sałatka z cukinii i marchewki appeared first

Kulinarne Przeboje
Krewetki na sposób prowansalski 195

Aromatyczne, pyszne krewetki mam dziś do podania. Idealnym rozwiązaniem jest podanie ich z bagietą, a resztki sosu wycieranie kawałkami pieczywa. One są znakomite i mogą być obiadem i przekąską i przystawką, jak lubicie. Prowansalskie krewetki. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ciecierzyca. Jak ugotować? 172

Bardzo zdrowa, kremowa, ma wiele zastosowań w kuchni. Ciecierzyca, cieciorka lub groch włoski, jak wolicie. Możemy przygotować sałatki z dodatkiem cieciorki, wiele zup, także typu krem, sosów, kremowy hummus. Pierwszy raz skosztowałam jej w gorącym Maroku – bezpowrotnie się zakochałam. Jest pyszna! Moczymy ją całą noc w zimnej wodzie, następnie gotujemy w wodzie z dodatkiem soli, najczęściej jakieś 2 godziny

Zasmakuj Kuchni
Śniadaniowe placuszki z musem truskawkowym. 226

miksujemy. 2. Smażenie: Na patelni rozgrzewamy margarynę i smażymy niewielkie placuszki po kilka minut z każdej strony. 3. Osączanie: Usmażone placuszki osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. 4. Sos: Truskawki myjemy, osuszamy i usuwamy szypułki, następnie blendujemy z cukrem do smaku na gładki mus. 5. Podanie: Gotowe placuszki podajemy z musem truskawkowym. Smacznego. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników

Izabelawkuchni