czasu więc zrobiłam i są pyszne. Może były pyszne ale u Was mogą być pyszne jeśli sobie zrobicie sami. Grzyby mogą być świeże z lasu i mrożone lub pieczarki. Sos grzybowy szybki smakuje wybornie z tymi pierogami, polecam, gotujemy. Pierożki drożdżowe z grzybami, pyszne, na parze. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSkworcu https://www.skworcu.com.pl/202,czosnek-niedzwiedzi-ziele-suszone-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html 1 łyżka papryki mielonej Skworcu https://www.skworcu.com.pl/316,papryka-mielona-ostra-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html Pieprz i sól do smaku 1 łyżka suszonej papryki płatki Skworcu https://www.skworcu.com.pl/318,papryka-platki-czerwona-50g-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 2 łyżki ketchupu np.ostrego 4 łyżki suszonej cebuli Skworcu https://www.skworcu.com.pl/181,cebula-suszona-platki-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html Ziemniaki: 1.5 kg Młodych Ziemniaków 2 Łyżki przyprawy do ziemniaków Skworcu
Gotowanie Patkidanie. A przy tym jakie smaczne! Pysznie smakuje z kluskami, makaronem lub ziemniakami. Takie danie kaszą i ryżem też nie pogardzi. Bierzcie, smakujcie. Delektujcie się soczystym mięsem w wyśmienitym sosie. Składniki: 500 g filetów z udka kurczaka 150 g wędzonego boczku 1 cebula 1 marchew 1 kawałek selera korzeniowego 4 łyżki oleju rzepakowego (suszony pomidor i bazylia) 1 łyżeczka estragonu
R'n'G Kitchenłyżki słodkiej śmietanki 30% sok z połowy cytryny sól, pieprz, cukier do smaku kilka listków świeżej mięty, posiekanej z grubsza Sałatę myjemy, rwiemy na kawałki. Składniki na sos mieszamy razem, podajemy do sałaty. Zamiast mięty sałatkę można posypać posiekanym drobno koperkiem
Smaki Na TalerzuForemkę do zapiekania smarujemy masłem lub smalcem i wykładamy na przemian ziemniaki które obsypujemy przyprawą do ziemniaków i odrobina soli i pieprzu, następnie warstwa pieczarek z sosem i plasterki cukinii, następnie znów ziemniaki (plus przyprawa do ziemniaków), pieczarki i cukinia. Na sam koniec, na wierzchu, układamy kawałki mozzarelli, fetę i obsypujemy serem żółtym. Pieczemy w 190 stop przez około
Gotowanie...to proste !zimnej wody Zupa: 500 g dojrzałych pomidorów (ewentualnie całe z puszki) 1 cebula lub kilka cebulek dymek 1 ząbek czosnku 2 liście laurowe 1 mała marchewka 2 łyżki sosu tamari (lub sojowego w wersji z glutenem) 1.5 litra wody 1 szklanka (240 ml) passaty pomidorowej 200 g tofu naturalnego 2 łyżki oleju (do smażenia) sól i pieprz do smaku Dodatkowo
Lamarida.plmyjemy, osuszamy i kroimy w nieduże kawałki nożem do sałaty. Pomidory kroimy w kostkę, ogórki w plasterki. Majonez mieszamy z ketchupem, jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy solą. Powstały sos mieszamy ze wszystkimi składnikami sałatki. Artykuł Sałata z małosolnym ogórkiem pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujejuż miękka to należy wmieszać koncentrat pomidorowy, majeranek oraz posiekany koperek. Bigos doprawić niewielką ilością miodu oraz pozostałymi przyprawami i podgotować kilka minut lub odrobinę dłużej, aby powstał gęściejszy sos pomidorowy. Przyprawy użyte w przepisie pochodzą ze sklepu Swojski Wyrób
Di gotujeSzybki pasztet,a może pieczeń z jajek do chleba lub do obiadu. Można go podawać z sosem czosnkowym ,koperkowym lub ketchupem. Przygotowanie pasztetu nie wymaga od nas zbyt dużo pracy, a takie potrawy ostatnio lubię robić. Zapraszam po przepis i do zrobienia pasztetu. Proszę również o podzielenie się swoją opinią w komentarzach. Składniki 10 jajek ugotowanych na twardo 2 jajka
O kuchni z uczuciemmogą być pomysłem na śniadanie, obiad albo przyjęcie :). Jedno mogę Wam zagwarantować, znikają w mgnieniu oka, a ich zapach unosi się w całym domu. Do bułeczek idealnie pasuje domowy sos czosnkowy albo pomidorowy. Bułki z pieczarkami Farsz 500 g pieczarek 2 cebule Przyprawy: pieprz, sól, papryka słodka, papryka ostra Bułki 300 g mąki pszennej ((2 szklanki)) 125 ml ciepłej wody
Przepisy na widelcusera feta Sól i pieprz kmin rzymski 1/4łyżeczki 1 łyżeczka oregano 1 mała kajzerka namoczona w mleku 1 jajko małe Kilka łyżek oleju do smażenia Na sos 1 puszka pomidorów krojonych ( 400 g) 1 średnia cebula Pół łyżeczki oregano Szczypta kminu rzymskiego 50 g sera feta 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki przecieru pomidorowego . Mięso
Andzia Pichciczasu mieszając aż grzyby zmiękną ok. 10 minut. Przyprawiamy solą i pieprzem (opcjonalnie podlać whisky lub koniakiem.).Zwiększamy płomień, dodajemy śmietankę i gotujemy aż śmietanka zgęstnieje. Do zgęstniałego sosu dodajemy ugotowany i odcedzony makaron.Podgrzewamy chwilę do połączenia się składników.Na koniec posypujemy zieloną pietruszką
Andzia Pichcimega pyszne, delikatne w środku i lekko chrupiące zwierzchu. Proste składniki które zazwyczaj zawsze mamy w domu. Fajne jako przekąska ,świetnie sprawdzą się na imprezie podane z różnymi sosami lub jako dodatek do obiadu. 500 gram ugotowanych ziemniaków 1łyżka śmietany lub jogurtu 100 gram startego żółtego sera 2 łyżki mąki pszennej plus trochę do podsypania sól, pieprz olej
Andzia Pichciprosta i efektowna przystawka. Aby ja przygotować potrzebujemy niewiele banalnych składników. Świetnie się sprawdzi na różnego rodzaju uroczystościach. Na 9 porcji 27 krakersów 5 jajek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 120 gram sera żółtego 1 duży ogórek konserwowy 6/7 łyżek majonezu sól,pieprz szczypiorek Przygotowujemy trzy masy 1 warstwa ⧪ Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodajemy drobno
Andzia Pichci