sosy - 72734 przepisów (strona:2801/4849)

Multigrano z borówkami, rzodkiewkami i twarożkiem 124

instrukcją na opakowaniu. Umyte rzodkiewki podsmażamy na maśle klarowanym. Dodajemy miód, pieprz, listki mięty i karmelizujemy. Ugotowaną kaszę mieszamy z borówkami i podajemy z rzodkiewkami, całość polewając powstałym sosem. Przed podaniem posypujemy twarożkiem. Smacznego :) Wpis powstał we współpracy z Sonko. Artykuł Multigrano z borówkami, rzodkiewkami i twarożkiem pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Wiosenne roladki z kurczaka w rabarbarze 174

straganach, warto po niego sięgać i warto próbować go w coraz to nowszych odsłonach. Na moim talerzu dziś rabarbar po raz pierwszy w wersji wytrawnej, jako lekko kwaśny sos do drobiowych roladek. A w roladkach serek śmietankowy, czosnek i tymianek, które czule otulają młodą dymkę. Całość zanurzona w rabarbarowych cząstkach z dodatkiem chili i miodu staje się pysznym i sycącym

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Niedzielny Kucharz w TOK FM 169

znane i mniej znane zupy na zimno . Plan na ten tydzień jest taki: Poniedziałek: Sałatka z młodych ziemniaków z musztardowo-miodowym dresigiem Lekko słodki dresing na bazie musztardy i sosu podkręca słodycz młodych ziemniaków. Do tego dochodzi chrupka, pikantna rzodkiewka, kremowa fasolka szparagowa i orzechowa, pieprzna rukola oraz chipsy z ostrego salami. Pycha. Zobacz przepis Wtorek: Domowe sushi   Danie

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Sałatka z młodych ziemniaków z winegretem miodowo-musztardowym 200

rzodkiewki 100 g, albo garść zielonej fasolki szparagowej Kilkanaście plasterków cienko pokrojonego salami lub chorizo, albo innej kiełbasy 2 jajka Garść rukoli Kilka łyżek siekanej zieleniny: bazylii, pietruszki, dymki Sos winegret 4 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego 2 łyżki octu winnego 2 łyżki musztardy dijon lub deserowej lub miodowej 1 łyżeczka miodu 1/3 łyżeczki mielonej lub utartej w moździerzu kolendry

Niedzielny kucharz
Kotleciki z kaszy jaglanej i fety 239

blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około pół godziny. Po upieczeniu studzimy, ponieważ gorące będą zbyt miękkie, aby je jeść. Najlepiej podawać je z zieloną sałatą oraz sosem vinegret. Porada Kotleciki można także smażyć na oleju przez około 3-4 minuty z każdej strony (opcja mniej fit ;)). Następnie odsączamy je na ręczniku papierowym i odstawiamy, aby „odpoczęły”. Smacznego! Artykuł

Analiza Smaku
Placuszki maślankowe z kwiatami czarnego bzu 156

wyciągnięcie ręki i to za darmo! Cudnie pachnie, ma mnóstowo wartości zdrowotnych, a placuszki z kwiatami czarnego bzu są pyszne! Smaczne drugie śniadanie lub podwieczorek. Placuszki polane sosem truskawkowym to dodatkowa porcja sezonowych owoców i witamin

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Żeberka musztardowe-miodowe-a przepis zaczerpnięty z książki Gotuję z lewiatanem 243

żeberka .Włóż do dużej miski , przykryj folią spożywczą i odłóż do lodówki na 12 godzin . żeberka piecz 180 st przez 1,5 godziny ,co jakiś czas polewając wytapiającym się sosem z marynatą.Podawaj z pieczonymi ziemniakami

Moje Wyroby
WYTRAWNE BABECZKI Z KASZĄ JAGLANĄ I WARZYWAMI 165

praskę czosnek oraz przyprawy i pietruszkę, Mieszamy składniki ze sobą. Powstałą masą napełniamy foremki na muffinki. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 25 minut w 180 stopniach.  Podajemy z ulubionym sosem

słodki bratek
Risotto z mięsem mielonym, chili i papryką 150

mięso i smażyć aż się zetnie. Dodać pomidory w puszce. Doprawić solą i pieprzem. Dusić 10 minut na mniejszej mocy palnika. Do ugotowanego ryżu z papryczkami przełożyć mięso z sosem. Całość dokładnie wymieszać. Podawać na gorąco. Smacznego

Zielona Kuchnia
Tarta czekoladowa z borówką 165

żelatynę.   Po 2 minutach gdy czekolada zacznie się rozpuszczać wymieszać do jednolitej konsystencji. Wystudzić . Pozostałą ilość kremówki ubić na sztywno mikserem, stopniowo w 3 turach wlewać ostudzony sos czekoladowy , delikatnie ręcznie rózgą od miksera mieszać do połączenia. Tak przygotowany mus wylać na zimny kruchy spód , włożyć do lodówki, gdy mus zacznie tężeć posypać   borówką i zostawić

Wanilia i Kardamon
Łosoś na parze z warzywami i szpinakiem 234

Składniki 2 kawałki łososia ze skórą 1 brokuł 250 g szpinaku 3 ząbki czosnku przyprawa do ryb sól, pieprz sos: 1 jogurt naturalny 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanego koperku … Czytaj dalej Łosoś na parze z warzywami i szpinakiem

czarrna od kuchni