Dostałam przepis na proziaki podkarpackie od autora książki "Wielka księga tradycji kulinarnych" Krzysztofa Zielińskiego. Przepis pochodzi z Podkarpacia ze wsi Urzejowice koło Przeworska. Proziaki tam pieczone mogą być różnych kształtów jak pisze autor i są przepyszne. Mięciutkie w środku, przypieczone z wierzchu. Zrobiłam je w kształcie trójkątów aby były inne niż zawsze. Można je podawać do sosów, mięs, jako bułki na kanapki, lub zajadać same, wybór zależy od osoby podającej/zjadającej. Przepis wybrałam do naszego cot... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.