sosy - 72734 przepisów (strona:2665/4849)

Buddha Bowl miska szczęścia pełna obfitości 127

satysfakcjonujący. Polać delikatnie sokiem z limonki. Uwagi: W zależności od pory dnia i spodziewanego posiłku, można także przygotować Buddha Bowl w wersji słodkiej. Taka wersja zawiera świeże owoce, orzechy, sosy owocowe i marmoladkę. Zapraszam do kolejnego posta, w celu zapoznania się z deserową wersją miski szczęścia. Instagram Oznacz @prostepesto i dodaj hashtag #prostepesto Facebook Polub nas na Facebooku i dodaj

ProstePesto.pl
Zupa krem z pokrzywy, która smakuje jak szczawiówka :D 228

wyciśnięty z 1/4 cytryny 4 szczypty czarnego pieprzu pół łyżeczki soli lub trochę więcej wg własnego smaku dwie szczypty cukru trzcinowego dwie szczypty chilli w proszku lub odrobina sosu chilli jako dodatek – 4 ugotowane na twardo jajka śmietana lub jogurt do dekoracji Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi

Eat me! Fit me!
Pasta kanapkowa 176

sprawdza się świetnie zarówno na śniadanie jak i kolację. Podaję ją ze świeżo upieczonym, domowym chlebem z tego przepisu . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI: 2 jaja 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy kremskiej koperek, szczypiorek, natka pietruszki (wedle upodobań) sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: ZOBACZ JAK JA WYKONUJĘ TEN PRZEPIS. 1. Jajko

Prosty przepis na
Ryż na mleku 197

dodatkowej ilości wody. Ja jednak zazwyczaj używam ryż taki jak do risotto lub klasyczny ryż długoziarnisty. Można podawać go również np. ze świeżymi owocami, z cynamonem, rodzynkami, musem jabłkowym, sosem przygotowanym ze zmiksowanych owoców, czy z cukrem pudrem. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na desery oraz inne przepisy na śniadanie . Składniki: 120 g ryżu 450 ml mleka Odrobina skórki

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Owsiane pancakes (bezglutenowe) z owocami 140

zapragnie. Moja dzisiejsza wersja jest bezglutenowa, przygotowałam ją na bazie zmielonych płatków owsianych. To fajna odmiana dla tych tradycyjnych pszennych pankejków. Na blogu jest przepis na jabłkowe panckes z sosem czekoladowym oraz na klasyczne pancakes z owocami . Owsiane pancakes (bezglutenowe) z owocami Owsiane pancakes (bezglutenowe) z owocami Czas przygotowania: 30 minut Proporcje na ok. 10 placuszków Składniki: 150 g błyskawicznych

Kulinarne przygody Gatity
Poradnik ProstePesto. Zioła w ogrodzie 141

mieszkaniu balkon, to wystarczy duża doniczka. Może efekt nie będzie aż tak powalający, ale zawsze pod ręką będzie garść świeżej, zielonej wspaniałej pietruszki do niedzielnego rosołu. Pesto pietruszkowe sos z natki pietruszki i nerkowców Zupa krem z gruszki i korzenia pietruszki Podstawa polskiej kuchni czyli pyszny i pożywny rosół Masło do pieczywa z pietruszką i szczypiorkiem Zupa krem z zielonego

ProstePesto.pl
Zdrowa wątroba? To proste z ProstePesto! 132

samym – odciążać wątrobę. Cynamon z miodem. Duet w walce o zdrowie Zupa krem z zielonego groszku z fetą i pietruszką Masło do pieczywa z pietruszką i szczypiorkiem Pesto pietruszkowe sos z natki pietruszki i nerkowców Artykuł Zdrowa wątroba? To proste z ProstePesto! pochodzi z serwisu ProstePesto

ProstePesto.pl
Bulion drobiowy, to baza dla zup. 148

Bulion drobiowy, to baza dla zup ale i sosów, risotto.  Bez dobrego, esencjonalnego bulionu trudno zrobić smaczną zupę. Jeśli gotuję wywar, który ma  być bazą innych dań, nie dokładam starań, aby był klarowny. Ważny jest mocny, głęboki smak.  Do tego wywaru użyłam skrzydełek kurczaków zagrodowych, ale równie dobrze nadają się korpusy z kurczaków.  Mimo

Codziennik Kuchenny
Sałatka ryżowa z warzywami 158

pokroiłam w kostkę - jaka wyjdze , taka będzie dobra. Marchew umyłam, obrałam ze skórki i starłam na tarce. Połączyłam wszystko z ryżem. Płynne składniki połączyłam ze sobą w pyszny sos i doprawiłam do smaku. Wszystko razem wymieszałam i odstawiłam na około 30 min do lodówki, żeby smaki się połączyły

Kuchnia Pełna Emocji
Tort TRUSKAWKOWY z kremem jogurtowym i DRIP CAKE 1066

dekoracji wypieków ( patrz FILM ), w której można wymieniać tylki, użyłam tylki Wilton 7 (do kupienia w sklepach internetowych z akcesoriami do wypieków) lub można również użyć dyspensera do sosów (do kupienia w dużych supermarketach). Można również użyć małego rękawa cukierniczego lub foliowego woreczka, polewę przelać do woreczka i naciąć odrobię róg. 17. Czekoladą dekorujemy tort robiąc „drip cake”, zaczynając

Mała Cukierenka
Makaron z klopsikami z tofu 127

usłyszałam o klopsikach z tofu, to od razu pomyślałam – a, za dużo będzie roboty przy nich. Nic bardziej mylnego! A skoro klopsiki to obowiązkowo z makaronem w sosie pomidorowym. To danie przygotowuje się błyskawicznie. Pulpety nie rozwalają się podczas smażenia, a co najważniejsze, tofu w tej wersji smakuje naprawdę dobrze. Z ... Czytaj dalej Makaron z klopsikami z tofu Artykuł

Pink Envelope
Młoda kapusta z koperkiem - wegetariańska 163

Przyszła wiosna więc czas na wiosenne standardy. Młoda kapusta z koperkiem jako dodatek do młodych ziemniaków i sosu z polędwiczki sprawdza się idealnie. Debiut w mojej kuchni, ale raczej nie ostatnie wykonanie w tym sezonie.  Potrzebujemy: 1 średnią główkę młodej kapusty (600-800g) 1 pęczek koperku 70 g masła 82% 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki soku

Emskie Smaki
Kurczak w śmietanowym sosie ze szparagami, podany z makaronem. 166

całości. Na patelnie dodajemy masło i wrzucamy szparagi .Dolewamy rosół lub wodę Dusimy około 3 minut. Dokładamy mięso a następnie wlewamy śmietanę. Doprawiamy do smaku. Gotujemy kilka minut aż sos nieco zgęstnieje. Podajemy z makaronem lub ziemniakami.  Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Beza z truskawkami i granatem 157

tortu. W misce ubijamy śmietanę, serek mascarpone oraz dodajemy  2 łyżki cukru. Miksujemy do połączenia składników. Masę wykładamy na bezę  i układamy na niej owoce granatu. Polewamy sosem (syrop grenadyna wymieszana z rumem. Gotowe : ) Artykuł Beza z truskawkami i granatem pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Wyraziste ogórki małosolne i kiszone 117

Przyznam się bez bicia, że za świeżymi pomidorami nie przepadam. Natomiast lubię je w każdej innej postaci, w sosie, w zupie, w ketchupie, przecierze, koncentracie. Niejedzenie pomidorów nadrabiam jedzeniem hurtowych ilości ogórków – KAŻDYCH! Z racji tego, że taka ogórkowa ze mnie dziewczyna to w szczycie sezonu ogórków gruntowych nie może u mnie zabraknąć ogórków małosolnych i kiszonych. Taki słój

Be Fit Be Strong