sosy - 72734 przepisów (strona:2656/4849)

Szarlotka z wiórkami kokosowymi 118

nadzienie jabłkowe. Na tarce o grubych oczkach zetrzeć resztę ciasta. Ciasto posypać startym ciastem i wiórkami kokosowymi. Wstawić do piekarnika na 25 minut. Przed podaniem można polać sosem karmelowym. Smacznego ! [one-half-first] [/one-half-first] [one-half] [/one-half] Artykuł Szarlotka z wiórkami kokosowymi pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia

SprawdzonaKuchnia.pl
Bagietki żytnio – piwne 111

wyrobi za was ciasto i podgrzeje ciasto tworząc odpowiednie warunki do wyrastania. Bagietka smakuje wspaniale z dodatkami wytrawnymi i słodkimi . Moi mięsożerni znajomi uwielbiają kanapki przygotowane z pieczoną wołowina, sosem musztardowym i domowymi ogórkami kiszonymi, oczywiście ze szklaneczką piwa . To naprawdę super smaczne i bardzo łatwe pieczywo, koniecznie spróbujcie. Print Bagietki .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill

SprawdzonaKuchnia.pl
Pasztet z orzechów i cieciorki 114

można użyć do tego przepisu dowolnych, ulubionych orzechów, a najlepiej ich mieszanki. Pasztet jest wilgotny, zwarty i pięknie się kroi. Świetnie nadaje się na kanapki, podany z ostrym sosem chrzanowym smakuje wprost wspaniale. Zachęcam do spróbowania również z dodatkiem domowej musztardy z dodatkiem daktyli! Przygotowanie masy nie sprawi wam kłopotu, wystarczy, że połączycie wszystkie składniki i upieczecie pyszny pasztecik

SprawdzonaKuchnia.pl
Chrupiąca ciecierzyca 106

zalewy. Następnie osuszyć ręcznikiem papierowym. W małej miseczce umieścić wszystkie przyprawy, olej i miód, wymieszać - miód powinien być płynny. Ciecierzycę umieścić w misce, wlać do niej przygotowany sos, dokładnie wymieszać tak aby ziarenka pokryły się marynatą. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 st C. Na blachę położyć papier do pieczenia. Ciecierzycę wyjąć z marynaty, rozłożyć na papierze, wstawić

SprawdzonaKuchnia.pl
Naan-chlebek indyjski 129

Naan wypiekane są w piecu tandoor, trudno o taki piec w domu, ale możemy zrobić to w piekarniku lub na suchej patelni. Chlebek jest idealny do różnego rodzaju dipów, sosów, ryb, szczególnie polecam z soczewicą w mleku kokosowym. Chlebek jak już wspomniałam, można wzbogacić, dodając do niego czosnek, cebulę, czarnuszkę, sezam i zioła. Zaraz po upieczeniu należy posmarować masłem

SprawdzonaKuchnia.pl
Karmelizowane marchewki 115

pietruszkę pokrojoną w plastry, a w sezonie wiosennym, szparagi. Wszystkie te warzywa smakują wybornie, sezon grillowy rozpoczęty, więc karmelizowane warzywa można przygotować również na grillu ogrodowym! Do warzyw podaję sos przygotowany na bazie gęstego jogurtu naturalnego z dodatkiem siekanych ziół, cytryny i czosnku warzywa z nim smakują obłędnie! Print Karmelizowane marchewki .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill

SprawdzonaKuchnia.pl
Mleczko kokosowe-domowe 122

najwyższej jakości mleczka kokosowego. Można przygotować w niej nie tylko soki, ale również mleko roślinne! Mleczko kokosowe jak dla mnie to niezbędny produkt w kuchni, używam go do kawy, sosów, naleśników, kremów. Jest doskonałą alternatywą dla osób uczulonych na mleko krowie. Mleczko kokosowe zawiera sporo potasu, fosforu, cynku, kwasu foliowego, błonnika, żelaza, witaminy B i C i wiele innych cennych

SprawdzonaKuchnia.pl
Gravlax II 121

bożonarodzeniowych potraw. Goście i domownicy lubiący ryby będą zachwyceni. Gravlax II można podać z chlebem,  blinami , czy  ziemniakami w mundurkach. Uzupełnieniem do gravlaxu będą różnego rodzaju sosy na bazie śmietany i majonezu. Ryba świetnie smakuje z kaparam i, czy korniszonami, a cieniutkie płaty marynowanego łososia można wykorzystać do przygotowania terriny z twarożkiem. Polecam! Print Gravlax II .wprm-recipe

SprawdzonaKuchnia.pl
Kluski śląskie 131

jajko i dodatek mąki pszennej, nie jest to konieczne, ale moim zdaniem kluski są lepsze z tymi dodatkami. Podam również wersje wegańsko – bezglutenową. Kluski śląskie można podawać z sosem, pieczenią lub gulaszem. Kluski świetne smakują z masełkiem, parmezanem lub śmietaną, sposobów na ich podanie jest wiele. Smacznego! Print Kluski śląskie .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill

SprawdzonaKuchnia.pl
Gofry 130

przestudzić na kratce. Jeśli gofry po upieczeniu położymy na talerzu i to jeden na drugim, zmiękną i niestety stracą swoją chrupiącą skórkę. Gofry podajemy z bitą śmietaną, dżemem, owocami, sosem karmelowym, czekoladowym … dodatków można wymieniać całe mnóstwo, ale tę zabawę pozostawiam Wam, smacznego! Print Gofry .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Pyszne gofrry w kształcie

SprawdzonaKuchnia.pl
Oliwne ciasto czekoladowe 131

zostać na patyczku okruchy lepkiego ciasta. Ciasto po upieczeniu powinno przestygnąć w formie około 10 minut, ciasto można podawać ciepłe lub po całkowitym wystudzeniu. Fantastycznie smakuje z dżemem wiśniowym, sosem malinowym lub lodami. Smacznego!   źródło; „Nigellissima” Artykuł Oliwne ciasto czekoladowe pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia

SprawdzonaKuchnia.pl
Placki ziemniaczane 114

szaleństwo. Ciasto na placki przygotujecie w kilka minut, a smażenie na dwóch czy trzech patelniach, to też tylko chwilka. Placki ziemniaczane można podawać z przeróżnymi dodatkami, na przykład z sosem grzybowym, gulaszem, kwaśną lub słodka śmietaną, cukrem czy dżemem. Trzeba pamiętać, że chcąc podać placki ze słodkimi dodatkami należy pominąć w przepisie czosnek i cebulę. W naszym domu królują placki

SprawdzonaKuchnia.pl
Pizza z pieczarkami 122

wprawę uformować je w dłoniach, rozciągając i ugniatając pięściami, ciasto powinno być cienkie. Gotowy spód ułożyć na podsypanej mąką blaszce do pieczenia. Na wierzch każdej pizzy nałożyć porcję sosu pomidorowego, rozsmarować po całej powierzchni, posypać żółtym serem rozłożyć krążki cebuli, pieczarki, cukinię, paprykę i kawałki mozzarelli, wierzch posypać suszonym oregano, bazylią, odrobiną soli i pieprzu. Wstawić do nagrzanego piekarnika

SprawdzonaKuchnia.pl
Kotlety z okary 115

się przyznać, że nie wierzyłam, że będą aż tak smaczne. Dodatek czerwonej papryki, cebuli i aromatycznej skórki z cytryny sprawia, że kotleciki mają niesamowity smak. Kotlety proponuję podawać z sosem z jogurtu naturalnego doprawionego ziołami, a do tego surówka Coleslaw . Kotlety z okary są wspaniałą bazą do przygotowania domowych vege burgerów . Smacznego! Print Kotlety z okary .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm

SprawdzonaKuchnia.pl