sosy - 72734 przepisów (strona:2673/4849)

Hmorapatik- szparagi w cieście po ormiańsku 196

szparagi i odwrócić na drugą stronę. Smażyć przez kolejne 2-3 minuty, aż się ciasto zarumieni. W ten sam sposób usmażyć resztę szparagów. Podawać jako przekąskę z ulubionymi sosami, lub jako dodatek do dań rybnych i mięsnych. Smacznego Hmorapatik- szparagi w cieście po ormiańsku Hmorapatik- szparagi w cieście po ormiańsku Hmorapatik- szparagi w cieście po ormiańsku Hmorapatik- szparagi w cieście

Smaki Armine
Surówka wiosenna 134

myjemy, rwiemy na kawałeczki. Pomidorki myjemy,m tniemy na ćwiartki. Wszystko ze sobą łączymy. Majonez w osobnej miseczce łączymy z jogurtem, musztardą i koperkiem i mieszając z przyprawami robimy sos. Polewamy nim surówkę

Kuchnia Pełna Emocji
Makaron z tuńczykiem , marchewką i kukurydzą 142

czasu ile wymaga ugotowanie makaronu- a więc, kto głodny i zapracowany  - zapraszam:) Makaron z tuńczykiem, marchewką i kukurydzą - 200g makaronu ( jakiegolowiek u mnie wstążeczki) - 1 puszka tuńczyka w sosie własnym - 1 duża marchew lub dwie małe - pół puszki kukurydzy - kilka pomidorków koktajlowych - sól, pieprz do smaku - 1 łyżka oleju Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu . Ma być ugotowany

Kuchnia Pełna Emocji
Pierogi w syropie karmelowo- cynamonowym 111

jakże odmiennym wydaniu. Zdaniem mojego małżonka to najlepsza wersja pierogów z serem jakie jadł. Jeśli lubicie słodkości to koniecznie wypróbujcie mój przepis na pierożki. Zapraszam. Pierogi z serem w sosie karmelowo-cynamonowym Ciasto: -  300g mąki + do podsypania - 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego greckiego -szklanka ciepłej wody - pół łyżeczki soli Farsz: - 2 kostki półtłustego twarogu ( 250g) - 4 łyżki cukru

Kuchnia Pełna Emocji
Bogracz 110

Dziś moja wersja bogracza. Jest bardzo łagodna ale jeśli chcecie mieć ostrzejszą wersję wystarczy dodać do zupy sosu tabasco jak mój mąż i już macie ten smaczek :D. Teraz jest lekki mrozik więc taka rozgrzewająca zupka z dodatkową bagietką pełnoziarnistą na pewno Was doskonale rozgrzeje. Bogracz - 70dkg wołowiny ( u mnie łopatka) - 2 papryki  czerwone ( ale ja na przekór wzięłam

Kuchnia Pełna Emocji
Gofry jogurtowo - miodowe 137

Dziś na deserek pyszne, lekkie gofry z miodem zamiast cukru. Na pierwsze jesienne przeziębienia miód jest składnikiem wręcz nieocenionym i bezcennym. Do tego w skład , zarówno gofrów jak i sosu wchodzi jogurt naturalny czyli samo zdrowie ;). Mała rada przy tym przepisie - jeśli chcecie mieć gofry a nie jakieś " ciapciaki" koniecznie musi być nieco gęstsze ciasto niż do zwykłych gofrów ;) Gofry

Kuchnia Pełna Emocji
Kurczak w białym sosie 110

więc na dobre się rozkręcę, zachęcam do spróbowania , szybkiego i sycącego dania z kurczaka. Nie jest to danie dietetyczne ale bardzo smaczne i szybkie w wykonaniu :) Kurczak w białym sosie: - 500 g piersi z kurczaka - 3 duże ząbki czosnku - 2 małe czerwone papryki - pęczek szczypiorku - po łyżeczce bazylii i estragonu - 330 ml śmietany 12% - 250 ml wody - 2-3 łyżki

Kuchnia Pełna Emocji
Sałatka z pora II 144

kostkę taką samą jak jajka i ogórki. Wszystko wrzucam do miski. Dokładam do tego kapustę, odsączony groszek i mieszam. Z majonezu, jogurtu, musztardy, miodu, soli i pieprzu robię sos ( oczywiście poprzez dokładne wymieszanie składników). Dodaję go do sałatki i dokładnie mieszam

Kuchnia Pełna Emocji
Klopsiki gotowane wg diety 5 przemian 195

Chwilę gotuję po czym dodaję sól do smaku  i gotuję 20 min. Dodaję szczyptę bazylii i pietruszkę ( można dodać koperek i majeranek). W oryginalnym przepisie stoi, że można sos zagęścić mąką pszenną i dodać masła. Ja tego nie robię bo zwyczajnie nie lubię i wydaje mi się to trochę za tłuste. Wam zostawiam według uznania

Kuchnia Pełna Emocji
FOCACCIA BUKIET KWIATÓW 122

Focaccia to potrawa kuchni włoskiej. Podstawą jest ciasto do pizzy. Nie ma jednak sosu ani sera. Ta wersja to focaccia inspirowana kwiatami i wiosną. Składniki: 3 szkl. mąki pszennej 1 op. drożdży instant 1 łyżeczka cukru 1 szklanki cieplej wody 6 łyżek oliwy łyżeczka soli 1 łyżeczka vegeta natur z koperkiem DODATKOWO: pomidorki 1 czerwona cebula kilka oliwek kawałek zielonego

Kuchnia w oparach
Eton mess aux fraises truskawkowy deser z bezą 135

Usun\u0105\u0107 szypu\u0142ki i podzieli\u0107 truskawki na 2 cz\u0119\u015bci."},{"@type":"HowToStep","text":"Po\u0142ow\u0119 truskawek zblendowa\u0107 z drobnym cukrem na g\u0142adki sos. Drug\u0105 po\u0142ow\u0119 truskawek pokroi\u0107 w kostk\u0119 lub plasterki."},{"@type":"HowToStep","text":"Sch\u0142odzon\u0105 \u015bmietank\u0119 30 % ubi\u0107 mikserem na sztywn\u0105 pian\u0119

ProstePesto.pl
PIECZONE PIERSI KURCZAKA 170

minut. W zależności od grubości mięsa, piersi mogą być gotowe już po 35 minutach. Podczas pieczenia piersi nie przekręcam na drugą stronę, jedynie polewam 1-2 razy powstałym sosem, ale nie jest to konieczne. Pieczone piersi kurczaka podaję na talerzu w całości lub pokrojone w plastry. Smakują z ziemniakami, ryżem lub kaszą oraz surówkami, buraczkami, warzywami z wody, sałatą

Zasmakuj Kuchni
Polędwiczki w pieprzu cytrynowym 197

niech nie zamienią się w suchy wiór). Na koniec dodaj łyżeczkę masła i możesz zakończyć całą procedurę. Lub wymieszać łyżeczkę mąki ziemniaczanej z odrobiną wody i zagęścić, żeby powstał sos (polecam

Cytryna&Co.
Focaccia 233

Focaccia – potrawa kuchni włoskiej, jest to rodzaj pieczywa, będącego podstawą pizzy (bez sera i sosu pomidorowego – samo ciasto). Każdy region Włoch może się pochwalić inną odmianą focaccia, od suchego, z solą, ziołami (rozmaryn, szałwia) polanego oliwą ciasta, do pulchnego z suszonymi pomidorami i oliwkami. Zazwyczaj podawane na ciepło. Focaccia podawane jest przed posiłkiem dla zaspokojenia pierwszego głodu oraz do innych

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
z młodej kapusty pieczone gołąbki... 164

200C około 40 minut, grzanie góra/dół, brytfanki zostawić w piekarniku do wystygnięcia, najlepiej piec wieczorem i zostawić do rana - z młodej kapusty gołąbki pieczone w piekarniku w sosie pomidorowym są najlepszymi gołąbkami, lubimy na ciepło i na zimno.........SMACZNEGO!!! #durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura

W Mojej Kuchni Lubię