szparagi i odwrócić na drugą stronę. Smażyć przez kolejne 2-3 minuty, aż się ciasto zarumieni. W ten sam sposób usmażyć resztę szparagów. Podawać jako przekąskę z ulubionymi sosami, lub jako dodatek do dań rybnych i mięsnych. Smacznego Hmorapatik- szparagi w cieście po ormiańsku Hmorapatik- szparagi w cieście po ormiańsku Hmorapatik- szparagi w cieście po ormiańsku Hmorapatik- szparagi w cieście
Smaki Arminemyjemy, rwiemy na kawałeczki. Pomidorki myjemy,m tniemy na ćwiartki. Wszystko ze sobą łączymy. Majonez w osobnej miseczce łączymy z jogurtem, musztardą i koperkiem i mieszając z przyprawami robimy sos. Polewamy nim surówkę
Kuchnia Pełna Emocjiczasu ile wymaga ugotowanie makaronu- a więc, kto głodny i zapracowany - zapraszam:) Makaron z tuńczykiem, marchewką i kukurydzą - 200g makaronu ( jakiegolowiek u mnie wstążeczki) - 1 puszka tuńczyka w sosie własnym - 1 duża marchew lub dwie małe - pół puszki kukurydzy - kilka pomidorków koktajlowych - sól, pieprz do smaku - 1 łyżka oleju Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu . Ma być ugotowany
Kuchnia Pełna Emocjijakże odmiennym wydaniu. Zdaniem mojego małżonka to najlepsza wersja pierogów z serem jakie jadł. Jeśli lubicie słodkości to koniecznie wypróbujcie mój przepis na pierożki. Zapraszam. Pierogi z serem w sosie karmelowo-cynamonowym Ciasto: - 300g mąki + do podsypania - 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego greckiego -szklanka ciepłej wody - pół łyżeczki soli Farsz: - 2 kostki półtłustego twarogu ( 250g) - 4 łyżki cukru
Kuchnia Pełna EmocjiDziś moja wersja bogracza. Jest bardzo łagodna ale jeśli chcecie mieć ostrzejszą wersję wystarczy dodać do zupy sosu tabasco jak mój mąż i już macie ten smaczek :D. Teraz jest lekki mrozik więc taka rozgrzewająca zupka z dodatkową bagietką pełnoziarnistą na pewno Was doskonale rozgrzeje. Bogracz - 70dkg wołowiny ( u mnie łopatka) - 2 papryki czerwone ( ale ja na przekór wzięłam
Kuchnia Pełna EmocjiDziś na deserek pyszne, lekkie gofry z miodem zamiast cukru. Na pierwsze jesienne przeziębienia miód jest składnikiem wręcz nieocenionym i bezcennym. Do tego w skład , zarówno gofrów jak i sosu wchodzi jogurt naturalny czyli samo zdrowie ;). Mała rada przy tym przepisie - jeśli chcecie mieć gofry a nie jakieś " ciapciaki" koniecznie musi być nieco gęstsze ciasto niż do zwykłych gofrów ;) Gofry
Kuchnia Pełna Emocjiwięc na dobre się rozkręcę, zachęcam do spróbowania , szybkiego i sycącego dania z kurczaka. Nie jest to danie dietetyczne ale bardzo smaczne i szybkie w wykonaniu :) Kurczak w białym sosie: - 500 g piersi z kurczaka - 3 duże ząbki czosnku - 2 małe czerwone papryki - pęczek szczypiorku - po łyżeczce bazylii i estragonu - 330 ml śmietany 12% - 250 ml wody - 2-3 łyżki
Kuchnia Pełna Emocjikostkę taką samą jak jajka i ogórki. Wszystko wrzucam do miski. Dokładam do tego kapustę, odsączony groszek i mieszam. Z majonezu, jogurtu, musztardy, miodu, soli i pieprzu robię sos ( oczywiście poprzez dokładne wymieszanie składników). Dodaję go do sałatki i dokładnie mieszam
Kuchnia Pełna EmocjiChwilę gotuję po czym dodaję sól do smaku i gotuję 20 min. Dodaję szczyptę bazylii i pietruszkę ( można dodać koperek i majeranek). W oryginalnym przepisie stoi, że można sos zagęścić mąką pszenną i dodać masła. Ja tego nie robię bo zwyczajnie nie lubię i wydaje mi się to trochę za tłuste. Wam zostawiam według uznania
Kuchnia Pełna EmocjiFocaccia to potrawa kuchni włoskiej. Podstawą jest ciasto do pizzy. Nie ma jednak sosu ani sera. Ta wersja to focaccia inspirowana kwiatami i wiosną. Składniki: 3 szkl. mąki pszennej 1 op. drożdży instant 1 łyżeczka cukru 1 szklanki cieplej wody 6 łyżek oliwy łyżeczka soli 1 łyżeczka vegeta natur z koperkiem DODATKOWO: pomidorki 1 czerwona cebula kilka oliwek kawałek zielonego
Kuchnia w oparachUsun\u0105\u0107 szypu\u0142ki i podzieli\u0107 truskawki na 2 cz\u0119\u015bci."},{"@type":"HowToStep","text":"Po\u0142ow\u0119 truskawek zblendowa\u0107 z drobnym cukrem na g\u0142adki sos. Drug\u0105 po\u0142ow\u0119 truskawek pokroi\u0107 w kostk\u0119 lub plasterki."},{"@type":"HowToStep","text":"Sch\u0142odzon\u0105 \u015bmietank\u0119 30 % ubi\u0107 mikserem na sztywn\u0105 pian\u0119
ProstePesto.plminut. W zależności od grubości mięsa, piersi mogą być gotowe już po 35 minutach. Podczas pieczenia piersi nie przekręcam na drugą stronę, jedynie polewam 1-2 razy powstałym sosem, ale nie jest to konieczne. Pieczone piersi kurczaka podaję na talerzu w całości lub pokrojone w plastry. Smakują z ziemniakami, ryżem lub kaszą oraz surówkami, buraczkami, warzywami z wody, sałatą
Zasmakuj Kuchniniech nie zamienią się w suchy wiór). Na koniec dodaj łyżeczkę masła i możesz zakończyć całą procedurę. Lub wymieszać łyżeczkę mąki ziemniaczanej z odrobiną wody i zagęścić, żeby powstał sos (polecam
Cytryna&Co.Focaccia – potrawa kuchni włoskiej, jest to rodzaj pieczywa, będącego podstawą pizzy (bez sera i sosu pomidorowego – samo ciasto). Każdy region Włoch może się pochwalić inną odmianą focaccia, od suchego, z solą, ziołami (rozmaryn, szałwia) polanego oliwą ciasta, do pulchnego z suszonymi pomidorami i oliwkami. Zazwyczaj podawane na ciepło. Focaccia podawane jest przed posiłkiem dla zaspokojenia pierwszego głodu oraz do innych
Oka w rosole czyli KaFka gotuje200C około 40 minut, grzanie góra/dół, brytfanki zostawić w piekarniku do wystygnięcia, najlepiej piec wieczorem i zostawić do rana - z młodej kapusty gołąbki pieczone w piekarniku w sosie pomidorowym są najlepszymi gołąbkami, lubimy na ciepło i na zimno.........SMACZNEGO!!! #durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura
W Mojej Kuchni Lubię