potraw grillowych lub jako przekąska drugie śniadanie. Składniki: - 1 pęczek selera naciowego - 1 papryka czerwona - 3 pomidory - 3 jajka - 1 opakowanie mini mozzarelli - 1 mały słoiczek oliwek zielonych sos - 3 łyżki octu winnego - 9 łyżek oliwy - 1 łyżka miodu - 1 łyżeczka soli - 2 łyżeczki pieprzu - 2 łyżeczki ziół prowansalskich Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę. Pomidory(...)sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Paprykę i selera również kroimy w kostkę. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i polewamy przygotowanym sosem ( składniki dokładnie mieszamy
Zainspirowana w kuchniDeser na bazie kaszy jaglanej z dodatkiem oleju kokosowego i czekolady. Jeden ze zdrowszych deserów, który nie wymaga pieczenia. Sos malinowy przygotowałam ze świeżych malin. Nie gotowałam ich, aby nie straciły swoich cennych właściwości. Polecam! 1 szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju kokosowego 1/4 szklanki cukru 200 g czekolady gorzkiej 70% ok 500 g malin Kaszę kilkakrotnie(...)parę godzin, aż całkiem zastygnie. Deser wyjąć z formy i ułożyć na nim część malin. Resztę zmiksować blenderem i dosłodzić do smaku. Można dodatkowo przelać je przez sito, aby sos malinowy pozbawić pestek. Polać po wierzchu jagielnika lub na poszczególne porcje na talerzyku. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta czekoladowe , Ciasta z owocami , Desery Tagged: czekolada , kasza jaglana
https:KKuchniaMniamsię nie dzieje obracam je. Doprawiam wywar solą i pieprzem. Dodaję koncentrat. W oddzielnym kubeczku mieszam mąkę, śmietanę i odrobinę zimnej wody. Wlewam do gotującego się wywaru z pulpetami. Sos nam się zagęści. Dodaję natkę pietruszki. Podaję z młodymi ziemniaczkami z koperkiem. Artykuł Klopsiki w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plkarkówki 2 ząbki czosnku 1 mała cebula 3/4 płaskiej łyżeczki soli 3/4 płaskiej łyżeczki pieprzu 1 płaska łyżeczka majeranku 60 ml bułki tartej 120 ml wody 1 jajko Składniki sosu: 4 średnie cebule 300 g kurek 3 czubate łyżki siekanej świeżej natki pietruszki 150 ml śmietany 30% sól pieprz Ponadto: kilka łyżek oleju do smażenia (polecam bezzapachowy olej kokosowy Skworcu(...)patelni rozgrzewamy olej. Pulpety smażymy na niewielkim ogniu, z dwóch stron, aż będą miały ładny, rumiany kolor. Trwa to około 15 minut. Usmażone pulpety zdejmujemy z patelni. Wykonanie sosu: Kurki płuczemy i kroimy na pół lub na 4 części, jeśli są duże. Małych nie kroimy. Na tłuszcz ze smażenia pulpetów wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę. Solimy ją i podsmażamy
Smak mojego domujadamy. Najczęściej kupuję świeże, ale czasami zdarzy się mrożony dorsz lub sandacz. Zwykle je grilluję, piekę, a te mrożone smażę na maśle i podaję z cudownym naszym ulubionym sosem maślanym. Pewnego dnia miałam zachciankę na taki zwykły mrożony filet smażony w panierce, tak jak jadałam w dzieciństwie. Kupiłam kilka płatów miruny. Podczas smażenia przypomniałam sobie jak ja nie cierpię smażyć(...)się je koszmarnie. Na dodatek zostały mi dwa płaty w zamrażarce, a że jedzenia nie lubię wyrzucać, postanowiłam zapiec je w kremówce. Bardzo lubię naleśniki ze szpinakiem zapieczone w sosie śmietanowo - cytrynowym, więc z tą nieszczęsną miruną poszłam w tym kierunku. Świetnie się złożyło, bo od jakiegoś czasu w mojej szafce kuchennej mam taki ceramiczny zestaw naczynek Staub , cztery naczynka
Blondynka GotujeDziś zapraszam Was na pyszne, delikatne budyniowe placuszki , które dosłownie rozpływają się w ustach. Swoją porcję podałam z sosem czekoladowym i chipsami kokosowymi. Wyszło… przepysznie Ale oczywiście możecie użyć dowolne dodatki, polecam w szczególności świeżo owoce np. maliny. Spróbujcie. Miłego dnia moi drodzy Składniki: (na 1 porcję – 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 płaska łyżka budyniu (proszek) – użyłam(...)śmietankowego od Cykoria 2 łyżki mąki pszennej (u mnie tortowa) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia – użyłam Cykoria 2 łyżeczki cukru 1 jajko ulubione dodatki: u mnie sos czekoladowy i chipsy kokosa, polecam też wersję ze świeżymi malinami Przygotowanie: Do miseczki przekładamy 3 łyżki naturalnego jogurtu, dodajemy płaską łyżkę budyniu śmietankowego (proszek), 2 łyżki mąki tortowej, cukier i proszek
Słodkie okruszkiłyżeczka soli (u nas zmielona himalajska) *jeśli powstaną paluszki należy dodać jeszcze 150g sera Tylżyckiego Łowicz bez laktozy + mąka z ciecierzycy do podsypywania podczas formowania kształtu Dodatkowo: -ulubiony sos (u nas domowy pomidorowo-paprykowy) -ser Łowicz gouda bez laktozy -dowolne dodatki (u nas papryka, pomidory, orzechy włoskie i pietruszka) kliknij aby powiększyć Ziemniaki ugotować, ostudzić i rozgnieść na puree(...)dowolny kształt pizzy (lub wałki na paluszki), wstawić do nagrzanego do 180’C piekarnika na 20-25 minut. Gdy ciasto się ładnie zarumieni i upiecze w środku wyjąc, posmarować sosem, ułożyć dodatki oraz ser i ponownie włożyć do piekarnika na parę minut
Candy Pandasktóry zasmakuje też osobom nie przepadającym za zbyt intensywną gryką. Szkoda tylko, że tych batatów tutaj nie czuć… Podsumowanie: Mamy mieszane uczucia, bo koniec końców każdy makaron z dobrym sosem czy pesto jest pyszny i zje się z przyjemnością. Te ostatecznie też nam smakowały podane zarówno na wytrawnie jak i słodko, ale nie tego się spodziewałyśmy. Wersję z dzikiego ryżu(...)tylko kiedy chce się poczuć odrobinę luksusu. Makaron z ryżu czarnego z makaronem konjac, deserkiem sojowym-waniliowym i kiwi Makaron z ryżu brązowego z makaronem konjac, twarożkiem, sosem jagodowym i suszonym mango Makaron gryczany z suszonymi pomidorami i kiełkami Makaron z czarnego ryżu/ gryczany z batatami Ocena: 4,5 pandy Makaron z brązowego ryżu z dynią i imbirem Ocena
Candy Pandasprzesmażamy cebulę i dodajemy do cielęciny. Do mięsa również dodajemy pomidory z puszki i gałązki tymianku. Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Na koniec mięso wyjmujemy, usuwamy tymianek. Powstały sos miksujemy, ewentualnie doprawiamy i ponownie w sosie umieszczamy cielęcinę. Podajemy z ziemniakami lub kluskami. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject
Smaki Ewytemat? To macie ;) Z produktów dostępnych pod ręką, powstają niesamowite, aromatyczne kompozycje. Składniki 150 g makaronu penne 100 g mini marchewek 2 łodygi selera naciowego 1 słoik sosu pomidorowego z oliwkami od Barilla 150 g sera bałkańskiego sera koziego natka pietruszki sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Marchew i seler kroimy na kawałki(...)zalewamy wodą (ok. 1 l), dodajemy sos i gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. W tym samym czasie gotujemy makaron wg przepisu zawartego na opakowaniu. Ser kroimy w kostkę. Natkę siekamy. Na talerz wykładamy makaron, wlewamy zupę, dodajemy ser, posypujemy natką pietruszki. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband
R'n'G Kitchensamo jak ja uwielbiacie szpinak, to koniecznie spr\u00f3bujcie tego zielonego spaghetti. Robi si\u0119 je w kilka chwil, wi\u0119c przepis przyda si\u0119 nawet najbardziej zapracowanym. Kremowy sos, do tego kurczak i makaron - syc\u0105cy obiad, jak zwykle szybko i prosto! ;)","recipeIngredient":["250g makaronu spaghetti (u mnie pe\u0142noziarnisty)\r","200g szpinaku\r","250g piersi z kurczaka(...)u0119. Gotowe!"]} Jeżeli tak samo jak ja uwielbiacie szpinak, to koniecznie spróbujcie tego zielonego spaghetti. Robi się je w kilka chwil, więc przepis przyda się nawet najbardziej zapracowanym. Kremowy sos, do tego kurczak i makaron - sycący obiad, jak zwykle szybko i prosto! Spaghetti ze szpinakiem i kurczakiem Czas całkowity 30 minut/y Wielkość porcji 2 Składniki 250g makaronu spaghetti (u mnie
Mostek w kuchnidokładnie je oczyścić i dodać do mięsa. Podlać wodą. Tyle żeby mięso było przykryte w 3/4 wysokości. Gotować na małym ogniu do miękkości mięsa. W razie potrzeby podlać wodą. Sos zagęścić mąką rozmieszaną w małej ilości zimnej wody. Powoli wlewać rozmieszaną mąkę do mięsa i zagotować. Wymieszać. Można dodać trochę śmietany. Podawać z ziemniakami, to było pycha
Kuchnia Pokoleńłatwe w konsumpcji porcje:) WERSJA SKRÓCONA PRZEPISU DLA POTRAFIĄCYCH UPIEC TRADYCYJNĄ PIZZĘ: Wykonujemy wszystko tak samo jak przy robieniu zwykłej pizzy- rozwałkowując jedynie ciasto w kwadrat, następnie po dodaniu sosu i farszu zwijamy je w podłużną roladkę, którą następnie dzielimy w poprzek za pomocą ostrego noża na 12-14 równych części szerokości ok. 2cm każda, następnie kładziemy wszystkie na blachę(...)grubości ok. 2-3 mm. UWAGA- ROZWAŁKOWUJEMY CIASTO W KWADRAT, NIE KOŁO! Teraz pora na samo wykonanie pizzerinek: 1. Ciasto smarujemy sosem, np. wykonanym z ketchupu, koncentratu pomidorowego, odrobiny wody i przypraw, w szczególności bazylii i oregano. 2. Na cieście układamy farsz i dodatki wg własnych upodobań- np. podsmażone pieczarki, cebulę, szynkę
Aromatyczne Podróżebędziemy potrzebować: 500 g bobu 1 puszka 400 g groszku zielonego mały pęczek natki pietruszki 1 cebula czerwona (około 150 g) 1 jabłko winne 200 g ogórków konserwowych na sos: 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego 1 łyżeczka ostrej musztardy szczypta cukru do smaku sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem: Sałatka z bobem(...)sałatki, dodaję wypłukany i osączony groszek. Wystudzony bób obieram i dodaję do sałatki. Do majonezu dodaję jogurt, musztardę, szczyptę cukru, doprawiam solą, pieprzem i dokładnie mieszam. Tak przygotowanym sos, dodaję do sałatki i całość dokładnie mieszam – sałatka jest gotowa. Sałatka z bobem jest gotowa, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Uwaga Babcia Gotujebędziemy potrzebować: 500 g bobu 1 puszka 400 g groszku zielonego mały pęczek natki pietruszki 1 cebula czerwona (około 150 g) 1 jabłko winne 200 g ogórków konserwowych na sos: 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego 1 łyżeczka ostrej musztardy szczypta cukru do smaku sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem: Sałatka z bobem(...)sałatki, dodaję wypłukany i osączony groszek. Wystudzony bób obieram i dodaję do sałatki. Do majonezu dodaję jogurt, musztardę, szczyptę cukru, doprawiam solą, pieprzem i dokładnie mieszam. Tak przygotowanym sos, dodaję do sałatki i całość dokładnie mieszam – sałatka jest gotowa. Sałatka z bobem jest gotowa, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Uwaga Babcia Gotuje