Jaja zapiekane w sosie pomidorowym to kolejna propozycja na jajeczne śniadanie, czyli tradycyjne niedzielne śniadanie w naszym domu. Tym razem sięgnęłam po „Tajemnice Kuchni Jarskiej – potrawy z jaj” z 1985 roku, dodatek do „Kobiety i Życia”. Z poniżej podanych składników przygotowałam porcje na czterech osób. Do kokilka najmłodszego czterolatka włożyłam jedną połówkę jajka. Składniki... Więcej The post Jaja zapiekane w sosie pomidorowym appeared first on Magiczny Garnek . ... czytaj dalej...
Jestem mamą dwóch słodkich chłopaków, a od niedawna także mamy jeszcze małego kotka - Miki :)
Gdy byłam młoda zawsze uważałam, że nie będę typową mamą dwójki dzieci i nie poświęcę swojego czasu na ich wychowanie - lecz nie sądziłam że mając dzieci zmienię zdanię i poświęcenie się dla ich dobra sprawi mi radość i przyjemność. Jednym słowem jestem mamą i kurą domową. Lecz to nie wszystko - chodzę kilka razy w tygodniu na siłownię, prowadzę blog kulinarny a takżę przeglądam sporą biblioteczkę książęk kucharskich mojej mamy. Wolne i ładne weekendy spędzamy na wycieczkach po kraju, muzeach - nigdy nie jest za późno by nauczyć się czegoś nowego!
Zapraszam do przejżenia mojego blogu, gdzie znajdziecie dużo pomysłów zaczerniętych z książek kucharskich z lat '70 i '80.