Soczyste, mocno przyrumienione mięso kurczaka. Miękkie i pyszne ziemniaki. Sos ze śmietanki i musztardy. To wszystko posypane pistacjami. Pyszne, łatwe i szybkie do przygotowania Tak upieczony kurczak z ziemniakami w sosie śmietankowo musztardowym sprawdzi się na obiad oraz kolację.Do przygotowania dania wykorzystałam produkty HELIO Natura Pistacje ePrezenty oraz Stovit Składniki: 1 kg kawałków kurczaka podudzia 5 małych ziemniaków
Podróż w kulinariakrojenia i odstawić na 5 minut do odpoczęcia. Usunąć sznurek i pokroić na plastry. Patelnię na której piekły się polędwiczki ponownie rozgrzać, wlać śmietankę i gotować, aż powstanie gęsty sos. Doprawić solą i pieprzem. Na półmisku ułożyć porcję sosu i pokrojone polędwiczki. Artykuł Faszerowane polędwiczki wieprzowe pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa KuchniaSos BBQ to klasyka amerykańskiej kuchni. Ciężko sobie wyobrazić grillowanie bez tego sosu. Istnieje wiele jego wersji, często mocno różniących się smakiem. Podstawa to smak lekko ostry, lekko słodki z nutą przypraw i mocno wyczuwalnym pomidorem. Do mojej wersji dodaję sporą liczbę śliwek i małą dawkę papryczki cayenne
Milion Smakówchoć w zależności od regionu różni się składem i przyprawami. W Maroku zamiast wymienionych w przepisie przypraw dodaje się do tej zupy mieszankę ras el hanout w Japonii - makaron, sos sojowy i sos rybny, w Indiach - curry, garam masala, czasem też bataty i mleko kokosowe. Ilość wersji jest ogromna. Pikantna zupa z pieczonych warzyw to zarazem świetny sposób na wykorzystanie
Kulinaria - potrawy z różnych stron światasól i pieprz do smaku 1 łyżka octu jabłkowego 2 łyżki majonezu Przygotowanie: na patelni małej wlewamy ocet żeby odparował i dodajemy majonez, energicznymi ruchami podgrzewamy, aż sos będzie kremowy. Do miski wrzucamy pokrojone w drobną kostkę jabłko, ogórka. Dodajemy pokrojonego w większą kostkę kurczaka i posiekany koper. Dorzucamy kukurydzę i ryż, następnie wszystko delikatnie mieszamy dodając(...)sos i doprawiamy do smaku. Smacznego
Niezły Młynekdomowy sos czosnkowy. Niezwykle prosty, ale jakże pyszny. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieDzisiaj szybka chińszczyzna. To danie pojawiło sie na blogu kilka lat temu ale wtedy z gotowym sosem orzechowym, dzisiaj przedstawiam wam go w nowej odsłonie, bo z domowym sosem orzechowym zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikzrezygnować - dzieci te większe, jak i te mniejsze z pewnością je pokochają ❤ Można je podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Rewelacyjne smakują podane z dipami czy sosami - u mnie rządzi sos czosnkowy 😀 Składniki: 1 filet z kurczaka 1 op. ciasta francuskiego (świeżego) sól, pieprz, papryka ostra mielona 1 białko sezam (po posypania) Wykonanie: Filet z kurczaka myjemy
Kuchnia MagdaLenyburgery zmiksujecie w robocie kuchennym dosłownie w kilka chwil, możecie się więc zabrać za burgery nawet po powrocie z pracy. Lubię je jeść w bułce ze świeżymi warzywami i sosem czosnkowym, ale Wy możecie je także zapakować do swoich lunchboxów. ➤ Zobacz także: marokańskie burgery z ciecierzycy i pieczonej marchewki Burgery z czerwonej fasoli, mozzarelli i suszonych pomidorów Składniki(...)minut na stronę. Podawaj jako kotlety z kaszą czy ziemniakami i surówką lub jako burgery z bułce z ulubionymi dodatkami. U mnie są to świeże warzywa oraz sos zrobiony z jogurtu naturalnego oraz czosnku. ➤ Rady: ➜ czerwoną fasolę możesz zastąpić białą fasolą lub ciecierzycą z puszki ➜ jeżeli nie chcesz używać bułki tartej, możesz zastąpić ją np. zmielonymi płatkami owsianymi ➜ masę
Chilli Czosnek i Oliwaszczególności w te chłodne, jesienne dni. Spróbujcie i Wy. Zapewniam, że na jednej łyżeczce się nie skończy Składniki: 3 czubate łyżki sera na sernik z wiaderka 2 pełne łyżki sosu czekoladowego lub rozpuszczona mleczna czekolada mała garść prażonych orzechów laskowych Helio 1/2 banana Przygotowanie: Do miseczki przekładamy ser (u mnie prosto z lodówki), dodajemy sos czekoladowy lub rozpuszczoną czekoladę
Słodkie okruszkinawet do grzybów leczniczych. A smakują przepysznie! Moja rodzina, najbliższa i trochę dalsza, je uwielbia Polecam! Składniki: 500 g boczniaków 1 duża cebula olej do smażenia Marynata: 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka syropu z agawy 1 łyżka octu balsamicznego 2 łyżki sosu BBQ 1 łyżeczka wędzonej papryki w proszku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
Lamarida.plimprezy okolicznościowe. Koniecznie musicie spróbować. SKŁADNIKI 100 g ryżu (1 torebka) 1 cebula 1 czerwona papryka 1 średni słoik ogórków konserwowych 1 mała puszka kukurydzy 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2-3 łyżki majonezu 2-3 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz WYKONANIE Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany ryż wsypać(...)ostudzenia. Cebulę obrać, z papryki wyciąć gniazdo nasienne. Cebulę, paprykę i ogórki pokroić w kostkę i wsypać do ryżu. Następnie dodać odsączoną z zalewy kukurydzę, tuńczyka wraz z sosem własnym, majonez, musztardę, zioła prowansalskie, dużą szczyptę soli i pieprz. Wymieszać i w razie potrzeby doprawić. Uwagi: Majonezu i musztardy lepiej dodać najpierw mniej, a jeżeli masa będzie zbyt gęsta
Passions hobbies lifeobrotach do ubitej śmietany ciurkiem/bardzo powoli wlewać żelatynę. Dodać cukier, zmiksować. Odłożyć jedną szklankę śmietany, do dekoracji. Sitko położyć na miseczce, wiśnie przełożyć na sitko, lekko odsączyć wiśnie z sosu. Do sosu dodać przegotowanej, zimnej wody, tak aby powstało 250 ml ponczu. Wykonanie: Blat położyć na paterze, założyć rant od tortownicy, biszkopt nasączyć 1/3 ponczu. Wyłożyć połowę wiśni, wyłożyć połowę
moj przepis naPierś z kurczaka pieczona z chorizo i fasola Poprzedni przepis na z apiekankę z piersi kurczaka w sosie BBQ bardzo przypadł Wam do gustu. Muszę przyznać, że i nam bardzo smakował, dlatego postanowiłam przygotować kolejne tego typu danie. Dania jednogarnkowe, zapiekane w piekarniku, są niezwykle smaczne, proste i stosunkowo szybkie w przygotowaniu, a także nie wymagają dużego nakładu pracy(...)gotować. W międzyczasie na drugiej patelni rozgrzać nieco oliwy i na dużym ogniu szybko i krótko przesmażyć piersi z kurczaka z obu stron, aby złapały ładny, złoty kolor. Sos pomidorowy z chorizo przełożyć do naczynia żaroodpornego, na nim ułożyć podsmażoną pierś z kurczaka i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekać przez około 30 minut. Podawać z ziemniakami
Codzienne Gotowaniekostkę. Koperek posiekać. Majonez wymieszać z jogurtem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni. Sałatkę ułożyć warstwowo: brokuły, jajka, kukurydza, koperek, sos jogurtowy, szynka, papryka, sos i pestki dyni
Trufelkowo