minut. Do naczynia przekładamy śmietanę i dodajemy do niej nasz dżem truskawkowy firmy Jamar który polecam! Ponieważ jest smaczny i mieszamy nasz dżem razem ze śmietaną tworząc sos. Naleśniki wyjmujemy z piekarnika, wylewamy i rozprowadzamy przygotowany sos i ponownie zapiekamy przez kolejne 5 minut. Po tym czasie wyjmujemy naleśniki i podajemy na ciepło. Jeżeli nie mamy twarogu możemy też
W Moim Magicznym DomuSkładniki: 100 g ugotowanej i wystudzonej kaszy bulgur 2 małe jajka 2 małe pomidory malinowe 4-5 liści sałaty lodowej 1 dojrzałe avocado na sos: 2-3 łyżki oleju rzepakowego, łyżeczka ziół włoskich, łyżeczka soku z cytryny,ząbek czosnku, 2-3 łyżki zimnej przegotowanej wody, sól, pieprz(...)Sposób przyrządzenia: Warzywa pokroić, sałatę porwać, składniki na sos wymieszać, jajko ugotować, pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć z kaszą, jeść
pieprzny smaczekkwasu PFOA/PTFE. Nie wytwarza związków toksycznych ani innych potencjalnie niebezpiecznych substancji. Do pomidorów dodajemy poszatkowane cebule, ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, majeranek, kurkumę, doprawiamy czarnym pieprzem. Sos dusimy na małym ogniu około 40 minut. Ugotowaną kapustę i ciecierzycę przecedzamy. Do dużego garnka, najlepiej z grubym dnem, wkładamy kapustę i ciecierzycę, wlewamy sos. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem i majerankiem, jeśli
Szkrab Je SamPropozycja na obiad? To z pewnością przepyszny schab w sosie serowo-pomidorowym. Powiem Wam, że na początku trochę obawiałam się połączenia serka śmietankowego topionego z pomidorami. Ale wyszło na prawdę dobre! Moja wersja z ziemniakami! Koniecznie spróbujcie ! Składniki: 5 plastrów schabu pomidory w kawałkach z czosnkiem Primo Gusto 1/3 topionego sera kremowego śmietankowego Hochland 1 cebula 2 łyżki masła(...)obsmażony schab i zalewamy pomidorami w kawałkach z czosnkiem. Przykrywamy i dusimy przez ok. 30-40 minut co jakiś czas mieszając, by nie przypalić od dna. Po ugotowaniu doprawiamy sos do smaku. Podajemy z ziemniakami. Smacznego! Dajcie znać, czy lubicie takie połączenia? A może już robiliście? A może macie jakieś pomysły co chcielibyście w kolejnym poście
Gotuj z Mąkąpółplasterki 2 ząbki czosnku przetarte przez praskę kilo kiszonej kapusty odsączonej i pokrojonej na mniejsze kawałki 3 łyżki chrzanu 2 łyżki musztardy ziarnistej 300 ml białego wina 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju do podania ( u mnie Wielkopolski ) Przepis na kapustę wigilijną z chrzanem Grzyby zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 3-4 godziny (a najlepiej(...)gotowały. W dużym garnku podsmażamy cebulę na łyżce oleju. Po chwili dodajemy odsączone grzyby (oczyszczone z kawałków listków i kulek przypraw), czosnek, kapustę, bulion grzybowy, chrzan, musztardę, wino i sos sojowy. Gotujemy co najmniej przez godzinę a najlepiej 2. Przed samym podaniem dodajemy jeszcze 2 łyżki oleju i dokładnie mieszamy. #OlejKonwenanse #OlejWielkopolski Lubisz moje wpisy? Bądź na bieżąco na Facebooku
Ugotowane pozamiatanesama" pokryła kawałki mięsa. Mąki nie należy dociskać. Stripsy smażymy w głębokim oleju n a złoty kolor (przez ok. 4-5 minut z każdej ze stron). Podajemy z dowolnymi sosami np. czosnkowy , koperkowy, słodki sos chili . Moje posty
Słodka Stronarzepakowego (użyłam Oleju Wielkopolskiego ) 150-200 g brukselki 1-2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka przyprawa do gyrosa słodka papryka zioła prowansalskie bulion lub ewentualnie woda sos sojowy sól, pieprz natka pietruszki Filet z kurczaka oczyścić z błonek, pokroić na kawałki i wymieszać z przyprawą do gyrosa. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, pora również pokroić(...)razem chwilę dusić. Brukselkę obrać i gotować w osolonym wrzątku około 5-7 minut. Ugotowaną brukselkę dodać do potrawki i jeszcze około 5 minut razem dusić. Doprawić solą, pieprzem, sosem sojowym, słodką papryką i ziołami prowansalskimi. Dodać śmietanę i natkę pietruszki. Można podawać z ryżem, kaszą lub po prostu z chlebem. Wykorzystałam #OlejWielkopolski , który można stosować
talerz przyjemnościgoździki, cynamon i sól, chwilę razem dusimy. Po około 10 minutach odstawiamy na bok i po lekkim ostudzeniu dodajemy miód. Ilość zależy od upodobań smakowych, należy jednak pamiętać, aby sos lekko ostygnął. Wówczas temperatura nie zabije nam wszystkiego co w miodzie najlepsze. Naleśniki składamy na cztery, olewamy obficie sosem, na wierzch jako atrakcja, kleks bitej śmietany z cukrem waniliowy
Dieta moja pasjapapryki 2 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka świeżego startego imbiru szczypta soli Ananas marynata: 1 średni świeży ananas lub 1 puszka w zalewie 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka płynnego miodu 2 łyżeczki cukru trzcinowego 2 łyżki octu ryżowego sok z 1/2 cytryny Dodatkowo: 2 łyżki oleju roślinnego 1 większa papryczka chili 3 gałązki szczypiorku(...)około 30 minut. 2. Jeśli używamy ananasa z puszki, to musimy do odsączyć, jeśli świeżego, to go obieramy i kroimy. Kawałki ananasa wkładamy do drugiej miseczki i dodajemy: sos sojowy, miód, cukier trzcinowy, ocet ryżowy i sok z cytryny. Całość mieszamy. 3. W woku lub wysokiej patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, podgrzewamy i obsmażamy kurczaka. jak będzie usmażony, przekładamy na talerzyk
kruche babeczkiczosnku. Krótko smażycie, dodajecie pokrojoną gorgonzolę i kiedy się roztopi, dodajecie orzechy oraz sól, pieprz i czarnuszkę do smaku. Makaron gotujecie w lekko posolonej wodzie, odcedzacie, mieszacie z sosem, zostawiacie na chwilę, żeby sos lekko się wchłonął i podajecie. Możecie posypać posiekaną miętą
GRUBY WAŁEKjesienno-zimowe śniadanie polecam pomarańczowy – będziemy mieć odrobinę słońca w kuchni). Na wierzchu układamy po łódeczce jogurtu i ozdabiamy miętą. Zobacz także: Makaron z pulpecikami w sosie pomidorowym Makaron z pulpecikami w sosie pomidorowym to typowa włoska p... Drożdżówka ze śliwkami i makiem Drożdżówka ze śliwkami i makiem to rustykalne ciasto, które ... Babka cytrynowa Prosta babka cytrynowa, która
Poezja smakupobudza gruczoły trawienne i korę nadnerczy, co wpływa na ogólne wzmocnienie organizmu. Papryka, właściwości i zastosowanie Zastosowanie papryki: Zupy: zupa gulaszowa, zupa jarzynowa, zupa kremowa,zupa fasolowa Sosy: sos pieczeniowy Sałatki: z rybą, drobiem, kiełbasą, makaronem, ryżem i sałatka ziemniaczana Potrawy z jaj: jajecznica, jajko sadzone Ryby: gulasz z ryb Mięso: pieczenie wieprzowe, wołowe i z cielęciny, gulasze
Pomysłowa kuchniakaszy. Mieszamy. Kaszę wysypujemy do naczynia żaroodpornego. Układamy na całości kawałki usmażonej ryby. Majonez i śmietanę łączymy ze sobą. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz suszony koperek. Mieszamy. Sosem polewamy rybę. Na wierzch ser mozzarella. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 30 minut, aż sos i ser zarumieni się. ~~Dekoracja~~ ocet balsamiczny 3 łyżki
Kuchnia Paulettesmieszamy razem. Dodajemy słonecznik i roszponkę. Olej, ocet i miód mieszamy razem do połączenia składników, najlepiej wymieszać je w małym słoiku. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu. Tak przygotowanym sosem zalewamy składniki sałatki. Mieszamy. Sos najlepiej dodawać przed podaniem sałatki. Życzę smacznego
Czerwona Porzeczkaoraz tanie, aby stworzyć przepyszną kolorową surówkę, która z pewnością nawet małym niejadkom posmakuje 😏 Składniki: -1 kapusta pekińska -1 papryka (u mnie czerwona) -2 średnie marchewki -koperek -sos winegret (u mnie własnej roboty) Przygotowanie: 1. Kapustę pekińską siekamy drobno i wrzucamy do dużej miski. Posypujemy szczyptą soli i zgniatamy aby wydobyć smak (nauczyłam się tego od mamy, zawsze(...)również zmniejszy swoją objętość. 2. Paprykę kroimy drobno w kostkę. 3. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. 4. Wszystkie składniki przyprawiamy pieprzem i solą i mieszamy. Dodajemy sos winegret i dokładnie mieszamy wszystko. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Zdrowie i pysznie na talerzu