pyszne, to proszę jej uwierzyć, to było pyszne :D Do zrobienia takiej pieczonej karkówki potrzebowałam: Składniki: * 1 kg karkówki * 1/3 szklanki ketchupu łagodnego * 3 łyżki majonezu * 4 łyżki sosu sojowego * 5-6 ząbków czosnku * 1 płaska łyżeczka soli * 2 cebule * woreczek do pieczenia W miseczce wymieszałam ketchup, majonez i sos sojowy. Czosnek przecisnęłam przez praskę i dodałam do marynaty razem
Pieprzyć z Fantazjąfast food’u do dań kategorii gourmet. Rzemieślnicze bułki, samodzielnie robione mieszanki mięs czy roślin strączkowych (w wypadku wersji wegańskiej) na kiełbaski , ryby i owoce morza, mnogość dodatków, relishy, sosów i sposobów podania sprawiły, że ‘kiełbasa w bułce’ stała się przedmiotem pożądania. Domowe hot dogi będą jeszcze większym przysmakiem, jeśli samodzielnie zrobicie do nich bułki – a te są naprawdę(...)szczególne. Mięciutkie i puszyste, elastyczne, mają drobny miąższ który świetnie wchłania sosy i utrzymuje w ryzach wszystkie dodatki – te bułki nie pękają! Ich charakterystyczne boki pozwalają przypiec na chrupko o wiele większą powierzchnię ciasta niż w każdej innej bułce. Świetnie się mrożą i na długo zostają świeże – dzięki dodanej do ciasta skrobi ziemniaczanej i mleku w proszku – dwóm naturalnym ulepszaczom
Karo in the Kitchenbidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki dla dwóch osób: 1 jajko 120ml mleka 60g płatków owsianych Ok 100g mąki pszennej 1 puszka tuńczyka w sosie własnym Princes 1 łyżka tartego parmezanu ½ pęczka szczypiorku Sól, pieprz do smaku Szczypta proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej Dodatkowo np: Ok 4 liście sałaty Kilka plastrów pomidora 2 plastry(...)następnie stopniowo mąkę, tak by uzyskać konsystencję niezbyt gęstej śmietany. Dodajemy tarty parmezan, posiekany szczypiorek oraz tuńczyka odcedzonego uprzednio na siteczku tak, by nie miał w sobie zbyt wiele sosu. Doprawiamy do smaku i dodajemy proszek do pieczenia lub sodę. Mieszamy całość dosłownie kilka sekund. Płytki gofrownicy smarujemy odrobiną oleju i mocno rozgrzewamy. Nakładamy ciasto i pieczemy ok 6 minut
Kuchnia w czekoladziedelikatnie czosnek, papryczkę chili, dodać krewetki, po 10 sekundach białe wino a następnie pomidory koktajlowe przekrojone na pół. Doprawić do smaku solą. Ugotować makaron spaghetti według przepisu na opakowaniu Sos z krewetkami gotować około 5 minut, połowę pomidorków rozgnieść widelcem aby puściły sok. Odcedzić makaron, połączyć z sosem a nastepnie dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki. SMACZNEGO
zielonacukinkapiec szaszłyki. Położyć szaszłyki na naczyniu tak żeby nie dotykały dna. Na dno wlać odrobinę wody. Szaszłyki skropić oliwą z oliwek. Piec 20 minut. Można je upiec na grillu. Sos jogurtowy – do miseczki wlać jogurt, dodać pokrojonego drobno pomidora i ogórka oraz posikaną mięte. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Musi być dosyć mocno doprawione. Idealnie pasują te szaszłyki
Kuchnia Pokoleńpełne smaku danie. Polecam do wypróbowania. SKŁADNIKI / 2 porcje 2 jajka 1/4 sałaty lodowej 1 pomidor malinowy 1 ogórek gruntowy 1 łyżka pestek słonecznika garść łyżka kiełków słonecznika SOS 3 łyżki śmietany 18% lub jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka syropu klonowego lub płynnego miodu 1 łyżeczka octu jabłkowego lub soku z cytryny sól 2 łyżki posiekanego szczypiorku WYKONANIE(...)prażymy na suchej patelni. Sałatę myjemy, osuszamy i zgrubnie kroimy. Wykładamy na półmisek. Na wierzchu układamy kawałki pomidora, plasterki ogórka i ćwiartki jajka. Posypujemy słonecznikiem i polewamy przygotowanym sosem. Dekorujemy kiełkami słonecznika
cool and mintybędziemy chcieli wrócić Dobra, ale jak przygotować poke bowl? W przeciwieństwie do przygotowywania sushi nie trzeba mieć prawie żadnych zdolności manualnych. Nie jest to do końca danie paleo (ryż, sos sojowy), ale nasz blog już dawno przestał być czysto paleo , zresztą tak jak my, skłaniamy się ku zdrowemu, jak najmniej przetworzonemu jedzeniu, a poke bowl takie jest no i mega(...)pyszne Składniki: 400 gr surowego łososia 200 gr ryżu jaśminowego Marynata do ryby: 4 łyżki sosu sojowego ( bezglutenowego) 2 łyżki oleju sezamowego 2 łyżki miodu łyżeczka wasabi Dodatki: awokado rzodkiewka ogórek pędy bambusa różowy imbir kiełki rzodkiewki nasiona sezamu Ryż gotujemy, składniki na marynatę mieszamy. Tniemy łososia na duże kawałki, wrzucamy do marynaty i marnujemy przez ok 10 minut. Dodatki
PaleoLifekwasów Omega-3 i Omega-6, w postaci pysznego łososia. Praktycznie zawsze robię go w ten sam sposób - najprostszy, a zarazem najlepszy. Koniecznie spróbujcie! Całość uwieńczył wyśmienity sos ziołowy z bazylią tajską, który zrobicie z TEGO przepisu. Delikatny (choć zdecydowanie nie fit!), mocno ziołowy i aromatyczny. Reasumując - częstujcie się! PIECZONY KALAFIOR 1 główka kalafiora sól, pieprz, mielona(...)obficie sokiem z cytryny. Na patelni rozgrzewam niewielką ilość oleju. łososia kładę skórą na patelnię i smażę ok. 2-3 minut z każdej strony. Podaję na ciepło ze sosem ziołowym. SMACZNEGO
W kuchni Karmel-itkikremowy sos cytrynowy z tuńczykiem jest OBŁĘDNY! Wcale nie przesadzam! Jest lekki, świeży, cytrynowy (oczywiście 😉 ) i idealnie pasuje do makaronu. Pracy jest przy nim tyle co nic – dosłownie 5 minut – i mamy smakowity posiłek, który spokojnie możemy zaserwować gościom 🙂 Gorąco polecam! Składniki (na 2 porcje): 1 puszka tuńczyka w [...] Artykuł KREMOWY SOS CYTRYNOWY Z TUŃCZYKIEM pochodzi z serwisu
SandraFrej.combułka paryska 8 kromek, olej czosnkowy 1/4 szklanki, pieczarki 8 sztuk, cebula 1 sztuka, masło 2 łyżeczki, salami 16 plasterków lub 8 dużych, ser żółty salami 8 plastrów grubszych, sos pomidorowy lub inny pieczarki na maśle podsmażyć z cebulką do odparowania płynu z patelni - nie solę, gdyż salami i ser są dość słone kromki bułki paryskiej dwudniowej skropić trochę wodą(...)posmarować pędzelkiem maczanym w oleju czosnkowym na kromkę nakładać pieczarki, salami, plastry sera żółtego, piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 20 minut, podać z sosem jaki się lubi - zapiekanki na szybko często robię wykorzystując bułkę paryską nie pierwszej świeżości lub inne starsze pieczywo, dodatki też wykorzystuję jakie mam w lodówce.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiężółty pikantny – 130 g * chili, sól * jajko – 1 szt * masło – 100 g PANNA COTTA Z TUŃCZYKA: * kwaśna śmietana 18% – 200 ml * tuńczyk w sosie własnym Princes – 200 g * koniak- 2 łyżki * żelatyna – 3 łyżeczki * woda – 80 ml * sól, pieprz, sok z cytryny KAWIOR WIŚNIOWY: * sok wiśniowy – 150 ml * pieprz cayenne(...)wodą, odstawiamy do napęcznienia. Tuńczyka osączamy z zalewy i miksujemy. Ps. Jeżeli użyliśmy ryby w oleju możemy pozostawić troszkę zalewy i dodać do tuńczyka. Jeśli natomiast użyliśmy tuńczyka w sosie własnym możemy dodać odrobinę rozpuszczonego masła. Rozpuszczoną żelatynę łączymy ze śmietaną, odrobinę podgrzewamy i starannie mieszamy. aby pozbyć się ewentualnych grudek. Przelewamy śmietanę do zmiksowanego tuńczyka, dodajemy koniak ( masa będzie
Ostra na SłodkoSkładniki : • 3 woreczki ryżu • 3 łyżki curry • 1 cebula • 3 ząbki czosnku • 3 marchewki • 3 łyżki sosu sojowego • 1 brokuł • 3 piersi kurczaka • sól • pieprz • tymianek • oliwa z oliwek • 150 g tartej mozzarelli lub sera żółtego Przygotowanie : Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po odcedzeniu mieszamy z curry. W rondlu podsmażamy na oliwie pokrojoną drobno cebulę i posiekany czosnek. Dodajemy(...)starte na grubych oczkach marchewki. Wlewamy sos sojowy i dusimy pod przykryciem przez 10 minut na małym ogniu. Brokuły dzielimy na małe różyczki i wrzucamy na wrzącą,osoloną wodę na 5 minut. Kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Smażymy na dużym ogniu przez ok. 8 minut często mieszając. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. W dużym naczyniu żaroodpornym
KUCHNIA POLSKAwoda z Adriatyku. Pozwala to makaronowi na lepsze, równomierne rozklejanie i szybsze gotowanie. Makaron do tego dania powinien być ugotowany al dente – spokojnie dojdzie przez chwilę gotowania w sosie. Wybierzcie jak najrówniejsze, jednakowej wielkości, świeże i jędrne zielone szparagi – nie trzeba ich obierać, wystarczy odłamać im zdrewniałe końce. Myjemy je, osuszamy i kroimy szparagi pod skosem na mniej więcej(...)swój ostry, surowy zapach – 20-30 sekund. Przekładamy do rondla ugotowany al dente makaron, dodajemy łyżkę wazową (100-120ml) wody po gotowaniu makaronu i mieszamy całość do zemulgowania sosu – gotujemy razem pół minuty. Rozkładamy makaron na półmisku, obficie posypujemy drobno startym twardym serem i podajemy od razu. Sezonowo, pysznie i efektownie – tak lubię! Prosto i szybko! Lurpak Premium Miks
Karo in the Kitchenzapraszam Was na pyszne i proste w przygotowaniu kotleciki z tuńczyka. Kotleciki są lekkie, bezglutenowe (przygotowane na bazie mąki kukurydzianej). Idealnie smakują same, jako dodatek do warzyw czy lekkich sosów. Zdrowo i pysznie! Osobiście uwielbiam dania na bazie tuńczyka. Dlaczego? Tuńczyk, to źródło pełnowartościowego białka czy niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dostarcza witaminy B, A i D, fosfor, żelazo(...)dokładnie mieszamy. Z masy formujemy (ja robię to w dłoniach) małe kotleciki. Smażymy je z obu stron na niewielkiej ilości tłuszczu. Kotleciki smakują same, jako dodatek do warzyw, lekkich sosów itd. S macznego
Słodkie okruszkiCiasto kruche nie na maśle, a na margarynie, masa serowa z wsadem owocowym i chrupiący i słodki wierzch, który składa się z płatków żytnich, dobrej jakości białej czekolady odrobiny sosu karmelowego... Nie mogło zabraknąć akcentu świeżych borówek. Sernik jest niezwykle harmonijny w smaku, i doskonale kontrastuje z kruchym i dość wytrawnym spodem. Ciasto przygotowałam z myślą o mojej córce, która(...)pieczenia. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki , lecz nie wyjmujemy wypieku. Pozostawiamy do ostudzenia. 4. Czekoladę roztopić i zrobić keksy na całej powierzchni. Pozostałe borówki wbić w ciasto i polać sosem karmelowym na koniec udekorować płatkami żytnimi. 5. Sernik schłodzić min. 2 godziny w lodówce. Najlepiej przez całą
vaniliowoczekoladowa