sos z za - 500 przepisów (strona:22/34)

Lekka sałatka z komosą ryżową 214

plasterki. Kukurydzę odsączam z zalewy. 2. Wszystkie przygotowane składniki sałatki delikatnie ze sobą mieszam.  3. Oliwę z oliwek mieszam z sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Przygotowanym sosem polewam sałatkę.  Do przygotowania sałatki wykorzystałam Quinoa- komosę ryżową, którą otrzymałam do testowania od firmy  MAKAR . Komosa ryżowa to roślina o niezwykłych właściwościach odżywczych, zawiera w sobie pełnowartościowe białko

Tradycyjna kuchnia Kasi
Wielka mini przyjemność 168

dokładnie śmietanę z masą serową.  Wlej mieszankę do każdej z papilotek, wyrównaj wierzch. Piecz przez 30 minut, następnie zostaw w piekarniku, żeby serniczki wystygły.  Podawaj polane owocowym sosem i przyozdobione owocami.  Możesz też użyć gotowej konfitury, ulubionego dżemu lub syropu

Garniec Magalie
Placki ziemniaczane z lubczykiem 229

solą pieprzem  - Dodać mąkę i skrobię która osadzi się na dnie szklanki  wszystko razem  wymieszać doprawić smażyć na oleju  - Podawać z śmietaną lub dowolnym sosem

W królestwie smaków Beaty
Jak jeść zdrowo na wakacjach? 187

możliwe :) Gofry - od czasu do czasu można sobie pozwolić na tę małą przyjemność, pod warunkiem że zamówimy takiego z dużą ilością owoców, bez sztucznej bitej śmietany i słodkich sosów. Kebab, zapiekanka - takich miejsc najlepiej w ogóle nie odwiedzać, szczerze wątpię w świeżość używanych tam produktów, czystość kuchni czy pochodzenie mięsa. Jeśli planujesz pić alkohol, najlepiej żeby było to wytrawne, czerwone

Powiedz dietom nie
Placki ziemniaczane zapiekane z fasolką szparagową i serem 200

Dzisiaj mam dla Was łatwy przepis na zapiekane placki ziemniaczane z fasolką szparagową. Możemy je podać z ulubionym sosem. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1 kg ziemniaków, 1 jajko, 2 łyżki mąki, 30 dag fasolki szparagowej, 5 plastrów żółtego sera, sól, pieprz, zioła prowansalskie, olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1.Ziemniaki obieram i ścieram na tarce o drobnych oczkach. Do startych ziemniaków dodaję jajko, mąkę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Winestone - wino i kamienna deska 193

pieczona kaczka na czerwonej kapuście, stek "Black Angus",  trylogia polskich zup, burgery z wołowiny angus (pochodzącej z krów hodowanych na białostocczyźnie), makaron Trofie białe w truflowym sosie śmietankowym z pieczonymi pomidorami...    Pomysłodawcą i dyrektorem projektu jest Paweł Anders. Przy restauracjach Winestone, powstały sklepy WINESHOP, w których oprócz wina można kupić oliwy, oliwki, czekolady...    Zaletą karty

królestwo garów
Klopsiki a'la gołąbki 228

oleju na złoto ze wszystkich stron. Podlewamy przecierem lub pomidorami pelatti. Doprawiamy solą, czarnym pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Dusimy pod przykryciem około 15 minut.  Klopsiki serwujemy z powstałym sosem pomidorowym

Pyry na Gaz
Boczek duszony 128

posmarować skórę boczku miodem i dusić pod przykryciem do miękkości (około 1,5 godziny). Boczek wyjąć, ostudzić. Podawać na zimno, ale można również na ciepło z wytworzonym podczas duszenia sosem. zastawa

królestwo garów
Makaron z truskawkami 433

włożyć śmietanę. Całość wymieszać do rozpuszczenia się cukru i momentu aż śmietana nabierze różowego koloru. Makaron ugotować wg. instrukcji na opakowaniu. Odcedzić. Makaron wyłożyć na talerze i polać sosem truskawkowym

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Spaghetti carbonara 213

jajkiem i serem żółtym. Doprawić solą, pieprzem i gałką. Odcedzić makaron kiedy będzie ugotowany. W garnku/patelni stopić trochę masła, dodać wędlinę i krótko podsmażyć. Dodać makaron i polać sosem śmietanowym, wymieszać i odstawić na jakiś czas. Podawać na gorąco

W kuchni bez szafek
Letnia sałatka z fasolką, cukinią i sosem cezara 107

Sałatka na bazie grillowanej piersi kurczaka z miksem letnich warzyw: sałatą, fasolką szparagową i grillowaną cukinią. Dopełnieniem całości jest przepyszny sos cezara o wyrazistym parmezanowo-musztardowym smaku. Podajemy z świeżą bagietką lub grzankami

Milion Smaków
Wielkanocne rolady drobiowe z chrzanem i żurawiną 223

przyprawy kojarzą sie Wam z Wielkanocą? Moim zdaniem taką najbardziej wielkanocną przyprawą jest chrzan. Ostry. Czyści nozdrza. Wyciska łzy. Do szynki, mięska, kiełbaski, jajek. Można wykorzystać go do zup, sosów i tylko nasza wyobraźnia nas ogranicza do czego jeszcze! Zapraszam Was dzisiaj na przepyszne drobiowe roladki z chrzanem i żurawiną. Połączenie idealne - ostro i słodko. Kruche, soczyste. Przepyszne na ciepło

Szybko Tanio Smacznie
Poniedziałkowy "fit" - surówka z kapusty pekińskiej z groszkiem 306

kroimy w pół plasterki lub drobniej. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach.  Wszystkie składniki mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Musztardę mieszamy z jogurtem i powstałym sosem polewamy surówkę

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sałatka z tuńczykiem i fasolką 280

chciałam ją wykorzystać do kolacji. Połączenie jej z tuńczykiem okazało się bardzo trafne i smaczne. Sałatka z tuńczykiem i fasolką SKŁADNIKI: 250 g fasolki szparagowej (mrożona) puszka tuńczyka w sosie własnym 1 czerwona cebula kolorowy pieprz sól łyżka jogurtu naturalnego łyżeczka majonezu  Przygotowanie:   Fasolkę szparagową gotujemy w lekko osolonej wodzie, następnie odcedzamy i studzimy. Wystudzoną fasolkę kroimy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Farfalle z kurczakiem w pomidorach z oregano 348

rondla przekładamy mięso i je podduszamy,  dodajemy pomidory oraz doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Całość podduszamy 10 minut. Natkę siekamy.  Na talerze nakładamy makaron, następnie nakładamy mięsny sos. Dekorujemy natką pietruszki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki