sos z pieczarek - 2500 przepisów (strona:45/167)

Gulasz na winie z indykiem i pieczarkami 169

wyraźnym winnym aromatem. Bez zbędnych przypraw i mąki w sosie. Polecam szczególnie z makaronem lub chlebem, którym można moczyć w pysznym, lekko kwaskowatym śmietanowym sosie. Mięso w nim staje się kruche i soczyste, a pieczarki głębokiego smaku. Polecam wszystkim, nie tylko w zimie! ;) Składniki: 400 g piersi indyczej pokrojonej w grube plastry skórka cytrynowa pieprz cytrynowy sól 250 g ciemnych(...)dwóch stron solą, pieprzem cytrynowym i skórką cytrynową i zamarynować przez noc w lodówce. Następnie pokroić w duże kawałki i obsmażyć krótko na mocnym ogniu z każdej strony. 2. Pieczarki obsmażyć tak samo na tej samej patelni, obficie posypując je czarnym pieprzem. 3. Przełożyć mięso i grzyby do garnka z wodą (0,5 szklanki) i całymi przyprawami, zagotować, zmniejszyć ogień

Kuchnia Prezydentowej
pizza na szybko na cieście francuskim... 178

Składniki: ciasto francuskie 1 rulon/nie mrożony, sos chili 2 łyżki, oregano 1 łyżka, parówki cienkie 5 sztuk, pieczarki 20 dag, cebula 1 większa, ząbki czosnku 2 sztuki, ogórek gruntowy 1 średni, pomidory 2 sztuki, ser żółty 15 dag na blasze na papierze do pieczenia rozwinąć rulon ciasta francuskiego nie mrożonego, brzegi zrobić grubsze-rant, posmarować sosem chilli, posypać oregano rozsypać

W Mojej Kuchni Lubię
Karkówka w pomidorach z pieczarkami 168

filetami z kurczaka, ale to już nie było to. W tym przypadku najlepiej sprawdza się karkówka, jest rewelacyjna. Składniki: 1 ½ kg karkówki ½ kg pieczarek 3 cebule Delikat czerwony Mąka do panierowania Olej do smażenia Sos 8 łyżek wody 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki cukru 1 mały słoik koncentratu pomidorowego. Wykonanie: Karkówkę kroimy w plastry, nie rozbijamy ich. Przyprawiamy czerwonym(...)przekrawamy na połowę i na plasterki, pieczarki również na plasterki. Na patelni po smażeniu kotletów podsmażamy cebulę, wykładamy ją na karkówkę i później podsmażamy pieczarki, które równie wykładamy na mięso. Z podanych składników przygotowujemy sos ( dobrze jest go podgrzać aby rozpuścić cukier ). Sosem zalewamy karkówkę. Pieczemy około 1 ½ godziny w temp. 190 o C, pod folia aluminiową. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Wołowina w sosie teriyaki z makaronem razowym 184

SKŁADNIKI:  800 g łopatki wołowej 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyzeczka oregano 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego świeżo mielony pieprz 10 pieczarek 1 duża marchewka 1 saszetka sosu teriyaki blue dragon 2 łyżki sosu ostrygowego 1 łyżka sosu sojowo-grzybowego makaron razowy PRZYGOTOWANIE: Mięso należy pokroić w plastry o grubości do 2 cm, następnie w paski. Umyć i zamarynować(...)mieszance sosów z dodatkiem przypraw (oregano, czosnek niedźwiedzi i pieprz). Odstawić na noc do lodówki. Na patelni WOK rozgrzać oliwę. Dodać mięso i pokrojone w plasterki pieczarki i marchewkę. Smażyć do momentu, aż mięso stanie się chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Następnie dodać ugotowany makaron razowy o podsmażyć chwilę razem z mięsem. Makaron gotować wedle zaleceń producenta

ClauditteMissCooking
Spaghetti w sosie bialym 144

drugiej patelni (wok) podsmarzamy mieso, doprawiamy je jarzynka i papryka  Do miesa dorzucamy pieczarki z cebula i wszystko razem dusimy ok 30 min  W tym samym czasie gotujemy makaron spaghetti wedle przepisu na opakowaniu  Po 30 min doprawiamy sos smietana, nalezy do kubka odlac troche sosu i rozmieszac ze smietana i powoli dodawac do reszty miesa ciagle

Klaudynkowa kuchnia
KLOPSIKI MIELONE Z GOTOWANEGO MIĘSA W JARZYNOWYM SOSIE 190

cebula   1 jajko   sól pieprz ziołowy sodka papryka bułka tarta do zagęszczenia masy natka pietruszki   Składniki na sos: 2 cebule 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki zielonej 150g małych pieczarek seler naciowy 1/2 szkl. bulionu 1 łyżka oleju Sposób przygotowania klopsików :  Mięso oddzielić od kości, zemleć w maszynce razem z warzywami i zeszkloną wcześniej(...)smaku oraz natkę pietruszki. Zmoczonymi w wodzie dłońmi formować kotlety, panierować w bułce tartej. Smażyć na rumiano z obu stron. Sos: Cebule podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojone papryki.Podsmażamy, do momentu kiedy warzywa zmiękną. Następnie dodajemy umyte pieczarki. Mieszamy. Solimy do smaku. Podlewamy bulionem i dusimy ok 15 minut bez przykrycia w celu odparowania sosu. Całość posypujemy posiekaną natką pietruszki

Walijskie Pichcenie
Kotlety mielone- nadziewane pieczarkami i serem 252

Mielone :)  , któż z nas ich nie kocha. Dzisiaj proponuję na obiad kotlety nadziewane pieczarkami I serem. Są przepyszne, a z dodatkiem sosu pieczarkowego I surówki zrobiła sie już prawdziwa uczta.Zaczynamy :)  Składniki na 8 kotletów:600 gr mięsa mielonego200 gr pieczareksól, pieprz, paprikapół cebuli1 jajko4 łyżki bułki tartej2 ząbki czosnkunatka pietruszki2 łyżki startego sera Wykonanie:Myjemy I kroimy(...)paprykę. Wszystko dokładnie mieszamy Do usmażonych pieczarek dodajemy posiekaną natkę pietruszki.Mieszamy.Z porcji mięsa robimy placek, układamy troszkę sera żółtego I dodajemy pieczarki.Formujemy kulkę zamykając cały farsz w środku. Po uformowaniu wszystkich kotletów, obtaczamy je w pozostałej bułce tartej. Smażymy na średnim gazie na złoty kolor.Gotowe Kotlety gotowe, ja podałam je z sosem pieczarkowym - znajdziecie tutajSmacznego

Smaki Edyty
Makaron z kaczką, grzybami i szpinakiem w kremowym sosie pomidorowym / Duck, mushroom and spinach pasta in tomato cream sauce 177

testu. Postanowiłam przygotować dla moich gości jedno z moich ulubionych dań, makaron (u mnie akurat bucatini) z kaczką, której sporo zostało mi po pieczeniu z pieczarkami, papryką i szpinakiem i dużą ilością sosu śmietanowo-pomidorowego. W związku z tym, że przygotowywałam danie dla większej ilości osób zastanawiałam się, czy patelnia da sobie radę w kwestii pojemnościowej. Martwiłam się jednak niepotrzebnie(...)Zapraszam po przepis. Scroll down for recipe in English Makaron z kaczką, grzybami i szpinakiem w kremowym sosie pomidorowym (7-8 porcji) Składniki: 1 cebula, pokrojona w kostkę 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę 1 zielona papryka, pokrojona w kostkę 200 g pieczarek, pokrojonych w plasterki 150 g młodego szpinaku 250 g upieczonego kurczaka lub kaczki, pokrojonego na mniejsze kawałki

karmelowy
Pasta cebulowo - pieczarkowa do kanapek, pizzy i czego tylko zapragniecie. 162

śmietany 12% -dwie łyżki masła klarowanego -sól, pieprz -oregano -sos sojowy Masło topimy, pokrojone w wiórki cebule wrzucamy na patelnie. Dodajemy posiekane w plastry pieczarki, solimy, pieprzymy i dorzucamy posiekane oregano i łyżeczkę sosu sojowego. Przykrywamy pokrywką i dusimy około 45 minut; nie mieszamy. Po tym czasie dodajemy sok pomidorowy i podsmażamy na małym ogniu do momentu, aż nadmiar płynu(...)odparuje i sos zgęstnieje. W ostatnim etapie dodajemy śmietanę, mieszamy do połączenia i odstawiamy do wystudzenia. Z powodzeniem możemy za pomocą blendera zmiksować i wykorzystać jako dip do krakersów na ten przykład. Właśnie sobie pomyślałem, że zamiast powszechnych pieczarek można by użyć borowików świeżych. Jutro będę szukał...mrożonych

BaRepas
Schab z kaszą bulgur z parowaru 194

wielbicielem najróżniejszych kasz, także gdy spotkałem ją ostatnio w sklepie to musiałem kupić :) Składniki :  4 plastry schabu 100g kaszy bulgur 1 łyżka sosu sojowego  1/2 marchewki pomarańczowej  1/2 marchewki żółtej  1 pieczarka  garść roszponki   Przyprawy :  pieprz czarny  imbir kmin rzymski  tymianek    Schab myjemy, osuszamy, polewamy sosem sojowym

Parowar Faceta
Domowe pampuchy z pieczarkowym gulaszem 216

każdej wersji , na słodko i na słono . Pampuchy do słodkich sosów warto wzbogacić nutką wanilii . Polecam , szczególnie że są fajną odmianą od makaronów , ziemniaków itp zapychaczy Składniki ; 0,5 kg mąki 3 łyżki masła 2 jajka pół łyżeczki soli pół łyżeczki cukru torebka suszonych drożdży gulasz : 8-10 średnich pieczarek 1 mała cebulka 1/2 małej cukinii 100 ml słodkiej śmietanki

Ogrodnik w podróży
Chapati z bryndzą i warzywami duszonymi w sosie sojowym 195

łyżeczka soli 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżka ziaren czarnuszki warzywa 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 6-8 małych pieczarek 1 papryczka chili 2-3 ząbki czosnku 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka cząbru 1 łyżka kremu lub octu balsamicznego pieprz sól sos czosnkowy 150g jogurtu greckiego 1/2 pęczka koperku 2 ząbki(...)pieczarki w ćwiartki. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Wrzucamy na patelnię cebulkę i smażymy do momentu aż się zeszkli. Następnie wrzucamy pieczarki, smażymy 2-3 minuty i wrzucamy paprykę oraz chilli. Dodajemy imbir oraz cząber. Zalewamy sosem sojowym i dodajemy drobniutko posiekany czosnek. Dusimy do miękkości. Na koniec dodajemy krem balsamiczny i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jogurt

DefinicjaSmaku
Bigos cygański 4012

Mięsne kulki:1 kg mięsa mielonego, drobiowego;3 łyżki bułki tartej;4 łyżki mleka;1 jajo;Przyprawa do kurczaka;Sól;Pieprz;Olej do smażenia.Sos:2 średnie, czerwone papryki;2 średnie, żółte papryki;1 kg pieczarek;3 duże cebule;4 duże ogórki kiszone;400 g koncentratu pomidorowego;500 g ketchupu pikantnego;Sól;Pieprz;Olej do smażenia.Sposób przygotowania:Mięso mielone(...)pieprzem do smaku.Gdy pieczarki będą już prawie gotowe, na patalnię dodać pokorojone w paski ogórki i paprykę, koncentrat pomidorowy i ketchup pomidorowy. Wymieszać i przełożyć do dużego (5 litrowego garnka) i w razie potrzeby podlać zimną wodą (ja dodałam około 300 ml).Całość dusić na małym ogniu, aż papryka stanie się miękka, a sos gęsty i aromatyczny.Do ugotowanego sosu dodać

Gospodyni Miejska
Ziemniaczana zapiekanka z kapustą, mięsem i grzybami 168

niewielkiej ilości wody ok. 40 minut. Odcedzamy, studzimy i kroimy na drobno. Cebulę i pieczarki kroimy w drobną kostkę. Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę, dodajemy pieczarki, przyprawiamy i smażymy do odparowania sosu. Zdejmujemy z patelni. Zdejmujemy osłonki z kiełbasy i razem z mielonym mięsem podsmażamy na patelni do zrumienienia. Mięso również należy doprawić do smaku. Kapustę, mięso i pieczarki

Maminek kulinarny
Kurczak z papryką i pieczarkami zapiekany pod beszamelem 389

pieczarkami zapiekany pod beszamelem Składniki: 2 podwójne filety z kurczaka sól, pieprz ostra papryka w proszku oregano, bazylia olej około 10 pieczarek 1 papryka 1 mała cebula 100g parmezanu lub innego sera około 200 g makaronu rurki (opcjonalnie) Sos beszamelowy około 250 ml mleka 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pieprz, sól gałka muszkatołowa Przygotowanie: Kurczaka kroimy w poprzek(...)pióra, pieczarki obieramy i kroimy w plastry, paprykę w słupki. Cebulę podsmażamy aby się zeszkliła. Dodajemy paprykę i pieczarki,  smażymy ok. 5 minut, aż wszystko zmięknie.Mięso przekładamy na dno naczynia żaroodpornego wysmarowanego odrobiną oliwy. Pokrywamy mięso warstwą warzyw, polewamy sosem, posypujemy makaronem oraz serem.Pieczemy około 20 minut, aż wierzch lekko zbrązowieje

Mania Gotowania

Proponowane wyszukiwania