Spaghetti !! Kto nie jadł go chociaż raz?! Ten włoski specjał można podawać na wiele sposobów z różnymi sosami i innym makaronem. A za każdym podaniem można wyczarowywać inne - zaskakujące naszych domowników i gości danie. Fantazja i inwencja zależy od nas prawda?...;-) Proponuję poniższą wariację... Na gorącej patelni podsmażyłam pokrojoną cebulkę,zielone i czarne(...)usmażeniu wszystko zmiksowałam blenderem i uzyskałam piękny o gęstawej konsystencji sos, pachnący bazylią i pomidorami. Ugotowałam al dente makaron do spaghetti nr.4 Lubelli który następnie wymieszałam z sosem. Wyłożyłam spaghetti na talerz i posypałam startym parmezanem. Smacznego
potrawyregionalneząbek czosnku 1 mała cebula 1 małe , świeże chilli 2 łyżki białego półsłodkiego wina oliwa z oliwek kilka czarnych oliwek i listków pietruszki do dekoracji 1/2 opakowania makaronu spaghetti sól do smaku Owoce morza rozmrażamy na sitku . Jak się rozmrożą , płukamy zimną wodą . Odstawiamy do odcieknięcia . Makaron najlepiej i najpewniej ugotować według przepisu na opakowaniu . Na patelni rozgrzewamy oliwę , podsmażamy(...)chilli i rozmrożone wcześniej owoce morza . Doprawiamy solą i mieszając , smażymy przez około 5 minut . Makaron wykładamy na talerze , obficie polewamy sosem z owocami morza , dekorujemy oliwkami , pietruszką i serwujemy na gorąco Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Spaghetti „Frutti di mare „ pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyczęsto pojawiały się w mojej kuchni. Sama nie wiem dlaczego: może z wygody, niewiary we własne umiejętności, może chcieliśmy tak oszczędzić czas... Teraz wiem, że lepiej jest przygotować sos do spaghetti samemu, bo wtedy jest najlepszy. Jednak zdecydowałam się wypróbować "Pomysł na... Spaghetti Napoli" i wykorzystać przepis z opakowania. Przyznam, że wyszło całkiem niezłe, nie wyczuwało się tej całej "torebkowości(...)jest zdecydowanie lepszy niż większość półgotowych produktów. "Pomysł na..." jest dobrą propozycją na szybki obiad, gdy nie mamy wielu składników, które często są potrzebne do przygotowania domowego sosu do spaghetti. Producent zapewnia, że zawartość torebki nie posiada konserwantów, glutaminianu sodu i barwników. Tradycyjnie po za tym jest dużo warzyw w proszku i suszonych oraz wiele innych składników
Pasja SmakuWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Na dzisiejszy obiad polecam wam makaron spaghetti z pulpecikami w aromatycznym sosie pomidorowym. Danie jest w miarę szybkie do zrobienia, syte i bardzo smaczne. Polecam Post Spaghetti z pulpecikami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujemięsa mieszanego: indyka i szynki. Całe danie wyszło nie tylko zdrowe, niskokaloryczne, ale do tego pyszne! Eksplozja smaku! ❤ Składniki: 1 porządnie wyszorowana cukinia (nie obrana), z której zrobiłam spaghetti Na sos: 600 g mielonego mięsa z indyka i szynki 1 cebula 1 marchewka 2 ząbki czosnku ziele angielskie liść laurowy sól pieprz słodka papryka kilka listków bazylii 1 puszka pomidorów(...)mięsa i dusimy na wolnym ogniu około 30 minut. Na koniec doprawiamy do smaku, ew. dodajemy jeszcze łyżkę koncentratu pomidorowego. Całość dusimy jeszcze chwilę. Na spaghetti układamy sporą porcję gorącego sosu i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem
Walijskie PichcenieSpaghetti kojarzy mi się przede wszystkim z sosem pomidorowym. U nas w domu(...)było to takie danie na leniwą niedzielę. Mama prawie co tydzień gotowała makaron z sosem pomidorowym. Można powiedzieć, że była to jej weekendowa specjalność:) Ja tym razem do spaghetti zrobiłem sos śmietanowy. No może prawie śmietanowy – zawsze zastępuję śmietanę jogurtem naturalnym. Dodałem też starte jabłko i odrobinę chrzanu. Dzięki temu uzyskałem dość ciekawy, winno-ostry smak. Małe szkodniki nie wybrzydzały
Gotuj z MisiemReceptura na ten sos warzywny do spaghetti jest właściwie tylko wytyczną. Zmieniając dowolne warzywa w przepisie na inne ulubione lub sezonowe nie traci się nic z jego wspaniałego smaku . Na zdjęciach poniżej widać kalafior, ale ja ostatnio używałam też brokuła, fasolki szparagowej, szpinaku, jarmużu no i oczywiście cukiniii! Krótko mówiąc, sos ten powstaje z tego, co jest pod ręką Podany(...)plastikowym lub szklanym pudełku odcedzony makaron polewamy sosem warzywnym. Jeśli zabierzemy je do pracy następnego dnia, to polecam włożyć pudełko do lodówki, gdy już potrawa przestygnie. Smacznego! Artykuł Sos warzywny do spaghetti pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plMój niedzielny obiad...mini pulpeciki z mięsa indyczego, pieczone w piekarniku podane z sosem kurkowym oraz makaronem typu spaghetti. Obiad trochę pracochłonny, ale od "święta" możemy się poświęcić, aby zjeść coś naprawdę pysznego 😉 Najwięcej czasu zajmuje tu oczyszczenie kurek oraz formowanie kulek mięsnych, później to już z górki 😉 Pulpeciki pieczemy w bulionie, w piekarniku, a sos kurkowy przygotowujemy na bazie(...)mięsa z indyka 2 jajka 1/2 szklanki bułki tartej 1 szklanka bulionu pieprz, sól Sos kurkowy: 300 g kurek 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżka masła klarowanego 200 ml śmietany 30% pęczek natki pietruszki 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz Dodatkowo: makaron spaghetti odrobina oleju sól Wykonanie: Pulpeciki: Mięso mielone umieszczamy w misce i dodajemy bułkę tartą, jajka
Kuchnia MagdaLenyulubionych makaronów - spaghetti alla putanesca , czyli "makaron ladacznicy". Tak jak dawne kobiety lekkich obyczajów, ja również cenię go za szybkość i prostotę - sos jest gotowy w czasie gotowania makaronu, a potrzebne składniki mam zazwyczaj w szafce kuchennej. Spaghetti alla puttanesca łączy w sobie najpopularniejsze włoskie produkty - pomidory, anchois, oliwki i papryczkę chilli. To one nadają temu daniu słonego, wyrazistego smaku(...)wody z garnka z makaronem. Przykryj patelnię pokrywką i gotuj przez 3-4 minuty, aż pomidorki lekko zmiękną. Odcedź makaron, zachowując pół szklanki wody z gotowania. Wrzuć spaghetti na patelnię z sosem, dodaj większość listków bazylii (część zostaw do dekoracji) oraz trochę wody z gotowania makaronu. Dodaj starty parmezan. Spróbuj i w razie potrzeby dopraw sos solą. Przełóż spaghetti
Chilli Czosnek i Oliwaskładniki: 300 g makaronu spaghetti 3 duże pomidory 3 ząbki czosnku 1 i 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, sproszkowanej 3 łyżki oliwy z oliwek 1/4 pęczka pietruszki oregano sól, pieprz opcjonalnie: ok. 50 g sera grana padano wykonanie: Makaron gotujemy wg opisu na opakowaniu. Następnie odcedzamy, zostawiając ok. 130 ml wody z gotowania makaronu do sosu. Czosnek obieramy, na patelni rozgrzewamy
Domowy Smak Jedzeniaprzystawkę zamówiliśmy: Minestrone, zupę warzywną Zapiekane krewetki w aromatycznym sosie masłowym z czosnkiem Mozzarella Stiks, panierowana mozzarella serwowana z żurawiną Danie główne: Lasagne, zapiekane płaty makaronu z sosem bolognese Spaghetti Carbonara, spaghetti z boczkiem, cebula, czosnek, parmezan, śmietana, pietruszka Spaghetti Bolognese, zapiekane spaghetti z serem i sosem bolognese – zamówiliśmy „połówkę”, nie zapiekane, a robione na patelni, mniejsza(...)porcja, bo dla dziecka Sander Di Mare, sandacz duszony w piecu z duszonymi warzywami, sos winny, ryż Poprosiliśmy, aby dania główne podać niezależnie od przystawek. Zupę i krewetki otrzymaliśmy po ok. 40 minutach do złożenia zamówienia. Oba dania były bardzo gorące. Krewetki zapiekane, więc prosto z pieca, zupa bardzo gorąca. Panierowaną mozzarellę ok. 10 minut po pierwszych przystawkach. Danie ciepłe
Kucharzycaszybsze, a na pizzę trzeba długo czekać i można tego nie przeżyć, szczególnie jeśli za uszami „ Mamooooo, mamoooo makaron !” Składniki spaghetti MALMA salsa pomidorowa TUTAJ bądz sos do spaghetti jaki lubicie oliwa z oliwek parmezan listki bazylii- moja osobista słabość, koniecznie szarpane Ugotuj spaghetti al dente uważając , by nie zrobić kleju do tapet. Podgrzać sos. Dodać sos. Obowiązkowo
Z Kuchni Do KuchniWlać śmietanę i resztę koperku, wymieszać. Serwować z ugotowanym makaronem lub ryżem. Obsypać potartym serem. Nie jest to konieczne. Możecie ugotować makaron nitki i potraktować to danie jako spaghetti z sosem grzybowym. Smacznego
Kuchnia PokoleńSezon grillowy można uznać w pełni. Warto wiedzieć, co przygotować na grilla aby było smacznie i abyśmy zaskoczyli znajomych. Tym razem będą to żeberka w miodowej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!