sos spaghetti - 2648 przepisów (strona:11/177)

Kotlety z kalafiora 272

Czytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti

Ekspansja smaku
Deser z nasionami Chia migdałami i winogronem 146

Czytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti

Ekspansja smaku
Czy warto kupić ekologiczne mięso z kurczaka ? 168

Czytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti

Ekspansja smaku
Ser kozi dla osób nietolerujących mleko krowie 144

Czytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti

Ekspansja smaku
Kotlety z kaszy jaglanej i sos z pieczonej dyni 129

Czytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti

Ekspansja smaku
Kolorowe naleśniki 472

owoce to w wersji na słodko na słono również jest wiele możliwości między innymi dodatkiem może być parówka z serem (ale o tym w następnym wpisie), pieczarki z cebulą , sos spaghetti z mięsem mielonym i wiele innych dodatków. Ogranicza nas tylko wyobraźnia :) Składniki: mąka pszenna 2,5 szklanki mleko 3 szklanki cukier 2 łyżki jajka 2 szt. szczypta soli olej

Kuchnia Viki
Jak przyrządzić domową smakową oliwę? 103

tylko bardzo ładnie zdobi nasz kuchenny blat czy komodę, ale także urozmaici każdą sałatkę czy danie. Nawet sos spaghetti zyska nowy smak jeśli dodacie do niego pod koniec gotowania smakową oliwę z oliwek. Jednak należy mieć na uwadze, że niektóre smakowe oliwy przygotowane z rozmaitych orzechów, np. włoskich, laskowych czy arachidowych nie nadają się do smażenia, gdyż pod wpływem wysokiej

Zasmakuj Kuchni
spaghetti gotowane w rosole 102

ogródka rodziców. jeśli nie przepadacie za tą goryczką, możecie dodać szpinak. rosół powinien praktycznie zostać wchłonięty w całości, a to co zostanie z cebulą i czosnkiem zrobi doskonały sos. spaghetti z rukolą i pomidorkami cherry 0,5 kg spaghetti, 1 litr rosołu, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy, 30 dkg pomidorków cherry, duży pęczek rukoli, sól, pieprz

Eksperyment sobotni
Świat sosów Folwark - dalsza współpraca i kolejne pyszne przepisy 134

ciekawych przepisów wzbogaconych o ich niepowtarzalny smak. Już dziś zapraszam Was na "Zapiekankę chlebową z boczkiem podaną z nutą meksyku" . Zapraszam Was do wypróbowania moich poprzednich przepisów z sosami Folwark: Spaghetti z sosem kukurydzianym na bazie remulady duńskiej Pierś z kurczaka z piekarnika w ziołowo-cytrynowej marynacie podana z sosem kebab-gyros i ekspresową surówką Szaszłyki z grilla aromatyzowane lubczykiem

Słodkie okruszki
Hiszpański ser Queso Blanco - idealny na kanapki! 106

podobno też idealnie nadaje się do obróbki termicznej, bo nie topi się nawet podczas smażenia w głębokim tłuszczu. Można go kroić w kostki i dodawać do zup, sosów (spaghetti), lub jako zamiennik tofu. 5 litrów niepasteryzowanego mleka 60 ml octu 1 łyżeczka soli Mleko podgrzewamy do temperatury 85-88 stopni uważając, aby się nie przypaliło. Delikatnie mieszając powoli wlewamy ocet

Marder&Marder Manufacture
Pomidory w słoikach na sos do pizzy lub spaghetti. 120

łyżeczki soli. Słoiki zakręcić i pasteryzować 15 minut w temperaturze 85 C. Przechowywać w zacienionym i chłodnym miejscu.  Używać po zmiksowaniu, (wcześniej wyjąć listek laurowy) jako dodatek do sosu, spaghetti, albo do zimnych wędlin, pasztetów, zupy pomidorowej

Przepisy i porady kulinarne
Chow mein z mięsem mielonym i warzywami 200

marchewki i kukurydzy. SKŁADNIKI 500 g mięsa mielonego papryka mielona 2 marchewki 1/2 puszki kukurydzy  sól pieprz 1/2 łyżeczki cynamonu  olej makaron chiński (nie miałam, więc użyłam spaghetti) SOS 1/2 szklanki wody 2-4 łyżki sosu sojowego  1 łyżka octu ryżowego (lub octu jabłkowego)  1-2 łyżki oleju 1 cm kawałek imbiru 1-2 ząbki czosnku

Zofiana
Jesienne spaghetti w cieście francuskim 112

Sos do spaghetti wyszedł obłędny w smaku. Tym razem nie postawiłam na przyprawy a smak samych warzyw. Ich różnorodność - czerwona papryka, cebula, słodki batat, pieczarki, brukselka, cukinia sprawiają, że smak jest obłędny. Moje ulubione spaghetti w pysznym sosie, dwie warstwy sera i kołderka z ciasta francuskiego. Brzmi rewelacyjnie prawda? Bo tak też smakuje! Takie makaronowe danie jest idealne na jesienne(...)czosnek. Całość mieszamy i podlewamy bulionem. Dusimy na wolnym ogniu przez 30 minut. Pod koniec duszenia dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą i pieprzem. Spaghetti gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie.  Mieszamy z przygotowanym sosem. Odcedzamy. Ciasto francuskie dzielimy na prostokąty o wymiarach 25x15 cm. Na każdym płacie na połowie rozkładamy starty na drobnych oczkach ser, następnie spaghetti

VioletoweKucharzenie
Włoska robota – mój przepis na idealny wieczór … 206

pobliskiego sklepu. Trudności pojawiły się przy wyborze jednego z sosów, ale postawiłam na łagodniejszy smak ze względu na mojego męża. Jako włoski smak postanowiłam przygotować nie typowe spaghetti z użyciem sosu Tandoori Curry firmy Pataks.   Spaghetti Tandoori Curry Składniki: makaron spaghetti 500 g mięsa mielonego z kurczaka sos Tandoori Curry Pataks 50 g startego parmezanu szczypta soli 1 łyżeczka(...)pulpeciki i stawiamy na gaz. Gotujemy sos na wolnym ogniu przez 10 minut, co jakiś czas mieszając. Na talerzu kładziemy makaron, potem wykładamy 5 pulpecików i polewamy sosem. Na końcu posypujemy spaghetti parmezanem. Idealnie smakuje z kieliszkiem czerwonego półwytrawnego wina, smacznego! Do pełni włoskiego wieczoru potrzebowałam również filmu produkcji włoskiej lub ewentualnie o tematyce włoskiej. Nie wybrałam komedii romantycznej

Projekty ze smakiem
Spaghetti z krewetkami i suszonymi pomidorami 118

Pyszna propozycja dla miłośników krewetek - spaghetti w aromatycznym mocno pomidorowym sosie (aż 3 rodzaje pomidorów :)) z dodatkiem krewetek na pewno Wam posmakuje :)  Dla mnie to danie to smak wakacji - kojarzy mi się z podróżami na Bałkany :)  SKŁADNIKI  (dla 4 osób - 1 porcja 570 kcal) 400 g makaronu razowego spaghetti 1/2 dużej białej cebuli 3 ząbki czosnku(...)przesmażamy na dużej patelni na rozgrzanej oliwie. Dodajemy sprawione krewetki i smażymy kilka minut. Zalewamy pomidorami z puszki i dodajemy posiekane w paski suszone pomidory. Całość dusimy, aż sos zgęstnieje.Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem do smaku.Mieszamy sos z odcedzonym makaronem, dorzucamy pokrojone pomidorki koktajlowe i posiekaną bazylię. Smacznego :)   1 porcja - 570 kcal: - białko - 36,5 g - tłuszcze

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania