sos serowy - 2480 przepisów (strona:23/166)

Makaron tagliatelle w sosie serowym z boczkiem 247

sosie śmietanowo – serowym z boczkiem. Gwarantuję, że zasmakuje wszystkim Waszym bliskim. Podajcie to posypane nasionami słonecznika i płatami parmezanu. Dodatkowo, można posypać natką pietruszki. Smacznego! Makaron tagliatelle w sosie serowym z boczkiem porcja dla 4 osób Składniki: 400 g makaronu tagliatelle 1 szklanka śmietany 12% lub 18% około 150 g różnych rodzai serów np. gouda, cheddar, mozarella, parmezan, gorgonzola

Jaglusia
Klopsiki z indyka , nadziewane serem 213

Klopsiki z indyka ,nadziewane serem Dzieci uwielbiają klopsiki pod każda postacią . W sosie pomidorowym , pieczarkowym ,śmietanowym , czosnkowym…a najbardziej w sosie serowym " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Brokuły , to już inna , bardziej mroczna bajka . Zazwyczaj łypią złowrogim okiem z talerza na biedne dzieciurki , jak by chciały(...)łypią okiem , ale nie złowrogim , tylko pełnym trwogi , że zaraz każe im ktoś toto , zjeść ! Przekonać wszystkich, może i pogodzić , ser , dodany do środka klopsika , no i obowiązkowo do sosu ..cóż nudno by było , gdyby całkiem zdrowo się dzieci żywiło " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Nadrobią przy

Ogrodnik w podróży
Piątek: Manicotti z serem ricotta i szpinakiem 143

wbij jajko i znowu zmiksuj całość. Krok 4 Na dno żaroodpornego naczynia wyłóż kilka łyżek sosu i rozprowadź równomiernie (jeśli używasz passaty, dopraw ją solą, pieprzem i dodaj odrobinę cukru). Weź woreczek strunowy do mrożenia żywności lub rękaw cukierniczy. Włóż do środka masę serową. Jeśli używasz worka strunowego, odetnij nożyczkami jeden róg, robiąc niewielki otwór. Nakładaj masę serową do podgotowanych(...)jednej strony i makaronu i uzupełnij z drugiej. Układaj rurki na dnie naczynia w jednej warstwie. Krok 5 Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Zalej nadziane masą serową rurki sosem serowym. Pokrój mozzarellę w plastry. Ułóż na wierzchu zapiekanki. Wstaw do piekarnika. Piecz 20-25 minut aż wierzch zapiekani zrumieni się ładnie. Smacznego! Artykuł Piątek: Manicotti z serem ricotta i szpinakiem

Niedzielny kucharz
Piątek: Manicotti z serem ricotta i szpinakiem 168

wbij jajko i znowu zmiksuj całość. Krok 4 Na dno żaroodpornego naczynia wyłóż kilka łyżek sosu i rozprowadź równomiernie (jeśli używasz passaty, dopraw ją solą, pieprzem i dodaj odrobinę cukru). Weź woreczek strunowy do mrożenia żywności lub rękaw cukierniczy. Włóż do środka masę serową. Jeśli używasz worka strunowego, odetnij nożyczkami jeden róg, robiąc niewielki otwór. Nakładaj masę serową do podgotowanych(...)jednej strony i makaronu i uzupełnij z drugiej. Układaj rurki na dnie naczynia w jednej warstwie. Krok 5 Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Zalej nadziane masą serową rurki sosem serowym. Pokrój mozzarellę w plastry. Ułóż na wierzchu zapiekanki. Wstaw do piekarnika. Piecz 20-25 minut aż wierzch zapiekani zrumieni się ładnie. Smacznego! Artykuł Piątek: Manicotti z serem ricotta i szpinakiem

Niedzielny kucharz
Klopsiki w serowym sosie 219

Bardzo smaczna zapiekanka z ziemniakami, selerem oraz klopsikami, zalana rewelacyjnym serowym sosem. Nam bardzo smakowała:) Klopsiki: 600 g mielonego mięsa 1 czerstwa kajzerka odrobina mleka do namoczenia kajzerki 1 czerwona cebula 1 jajko garść drobno posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Sos: 300 g kremówki 100 g serka topionego 100 g gorgonzoli sól, pieprz Dodatkowo: ok. 700 g ziemniaków

Smaki Na Talerzu
Wytrawna tarta makaronowa ze słonecznikową posypką 161

zatopiła się w pysznym sosie jaki powstał podczas pieczenia środkowej  mięsno-warzywnej, ta zaś z dodatkiem cynamonu (!)  jest obłędnie smaczna. Górna warstwa makaronu zatopiona w sosie beszamelowo - serowym jest kremowo aksamitna i delikatna w smaku, tworzy też doskonałą ochronę przed nadmiernym wysuszeniem tarty podczas pieczenia. No i na sam koniec chrupiący słonecznik, ale nie taki zwykły(...)szklanki pasteli pomidorowej 2 białka jaj 3 łyżki oliwy z oliwek pół płaskiej łyżeczki cynamonu 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki majeranek bazylia sól pieprz Sos beszamelowo - serowy 250 ml mleka 2 łyżki masła 3 łyżki mąki pszennej 2 żółtka   40 g parmezanu drobno startego 40 g cheddaru również startego ½ łyżeczki startej gałki muszkatołowej sól

Jadło i czytadło
Jeszcze raz SER Z ZIEMNIAKA, sprawdzona prosta BAZA z 3 składników 191

cebulką, jeszcze bez płatków drożdżowych - już samo to połączenie ma genialny smak! Trzecia sprawa do płatki drożdżowe. Wcale nie trzeba użyć ich w jakiejś ogromnej ilości, żeby otrzymać dobry "serowy" smak. U mnie proporcja mniej więcej to 1 duża łyżka płatków na 1 większego ziemniaka, oczywiście można sypnąć więcej ale nie trzeba, taka ilość spokojnie wystarcza. Dobre płatki drożdżowe(...)serka topionego, a nawet do wyjadania prosto z palca ;) Pozdrawiam wszystkich serożerców i zachęcam do pisania w komentarzach, jak Wy robicie swoje niby "sery". P.s Na dzisiejszych fotkach serowy sos z marchwią i papryką wędzoną

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Makaron pełnoziarnisty z brokułem i sosem serowym 233

długi czas i kombinować jakiś wymyślny obiad. Wczoraj był własnie taki. Dlatego też postanowiłam domownikom przygotować coś równie pysznego ale i przy okazji bardzo smacznego. Połączenie makaronu pełnoziarnistego z sosem serowym i delikatnym smakiem brokułu komponuje się idealnie. Tym daniem naprawdę można sobie pojeść a to dzięki makaronowi pełnoziarnistemu który zawiera dużą dawkę błonnika. Jeżeli macie ochotę na smaczny, prosty(...)podsmażonej cebuli dodajemy 2 łyżki mąki i dokładnie mieszamy, podsmażając przez około minutę. Do garnuszka wlewamy roztrzepaną ze śmietaną wodę oraz dodajemy ser żółty i zagotowujemy. Gdy sos zacznie się gotować dodajemy do niego zawartość patelni i dokładnie mieszamy, do uzyskania jednolitego, gładkiego sosu. Na koniec doprawiamy go pieprzem i solą.  Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy

Krakowskie smaki Ani
Quiche ze szparagami w sosie z ricotty i fety (Quiche con asparagi, ricotta e feta) 147

mojej szparagowej obsesji,  oszczędzam moj ą  rodzinę i przygotowuj ę  je tylko raz dziennie ;)  Wczoraj na kolacj ę  przygotowałam  quiche w sosie jajeczno-serowym z ricott ą , parmezanem i fet ą a królem mojego dania były oczywiście szparagi.  Quiche nie jest pracochłonny, w godzinę(...)łyżki do posypania szparagów przed pieczeniem). Ciasto francuskie wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Sos serowy wylewamy na ciasto francuskie.  Na sosie układamy szparagi, które posypujemy resztą parmezanu. Quiche zapiekamy ok. 30 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego

La grande e la piccola cuoca
zapiekanka ziemniaczana z mielonym mięsem i brokułami 211

moim domu bardzo lubiane. Mięso mielone zapiekane z ziemniakami i brokułami to pomysłowa propozycja na obiad lub kolację. Do mięsa można dodać brokuły świeże lub mrożone. Kremowy sos serowy, apetycznie przyrumieniony, jest doskonałym zwieńczeniem tego dania. składniki: 1/2 kg mielonego mięsa 1/2 kg brokułów 70 dag ziemniaków sól, pieprz 3 jajka 250 ml gęstej śmietany 30 dag żółtego sera wykonanie(...)widelcem, doprawiam solą i pieprzem, dodaję żółty ser starty na grubych oczkach. W naczyniu żaroodpornym układam pokrojone w plastry ziemniaki, podsmażone mięso i kawałki brokuła. Całość zalewam sosem śmietanowo serowym. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekam około pół godziny

babka w formie
Tortellini w sosie serowym z brokułami 728

umiarem. Podgrzewamy jeszcze do momentu całkowitego rozpuszczenia sera, aż sos będzie miał jednolitą, gładką konsystencję – gęstość możemy dopasować dolewając śmietany, lub odparowując całość. Artykuł Tortellini w sosie serowym z brokułami pochodzi z serwisu Ugotuj

Ugotuj to sam ...
Makaron po góralsku – z boczkiem i oscypkiem 153

starty oscypek i dusimy kilka minut. Dodajemy garść żurawiny. Doprawiamy do smaku pieprzem (nie solimy, zarówno oscypek jak i boczek są słone). Makaron przecedzamy i dodajemy do powstałego kremowego sosu serowego, mieszamy. Podajemy udekorowane posiekaną natką pietruszki

Smaki Na Talerzu
Tort FIT z kaszy gryczanej, selera naciowego, szpinaku i groszku 160

Następnie skręcamy do 185°C i pieczemy jeszcze ok. 50 min. Czas całkowitego pieczenia ok. 1 godz. Tort delikatnie wyjmujemy z formy i podajemy z sosem śmietanowi serowym. Sos : Śmietankę przelewamy do rondelka , podgrzewamy, a gdy zacznie   się  gotować, zmniejszamy ogień i powoli   redukujemy . Na koniec dodajemy ser, mieszamy i doprawiamy do smaku. Smacznego

Moniki Smakołyki
Sos koperkowy – przepyszny! 168

koperkowy przygotowałam do pulpetów z mięsa mielonego. To była odmiana od sosu pomidorowego i sosu serowego. Do sosu dodałam odrobinę cukru, co sprawiło, że sos był nietypowy i bardzo smaczny – dodam też, że sos ten przygotowałam sama – nie szukałam ściągawki w przepisach książkowych czy też w internecie. Oto mój ekspryment. Składniki na:... Read More The post Sos koperkowy

Magiczny Garnek
Placki ziemniaczane według przepisu Magdy Gessler 10777

przez praskę czosnek, jajka, mleko, mąkę, przyprawy według uznania. Smażymy placki z obu stron na złoty kolor i smacznego :) Ja osobiście dodaję nieco domowego kucharka. Można placki jeść z sosem serowym , śmietaną, sosem czosnkowym. Z czym dusza zapragnie

W Moim Magicznym Domu