sos pomidorowy - 11905 przepisów (strona:33/794)

Pizza z sosem pomidorowym, pomidorami i mozzarellą 133

Pizza jest daniem lubianym przez większość osób. Od domowej pizzy z pysznym, aromatycznym sosem pomidorowym, pomidorami i serem mozzarella nie mogę się oderwać. Prosta klasyka, a jako dobra. Niebo w buzi. Zapraszam :) Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki -500 ml torebka drożdży suszonych pół łyżeczki soli 2 łyżki oliwy ok. 3/4 szklanki letniej wody oliwa do wysmarowania blachy- płaska mała(...)łyżeczka Składniki na farsz: sos pomidorowy do pizzy - przepis na blogu TUTAJ 150 g drobno krojonego sera mozzarella 2 małe dojrzałe pomidory 1 mała cebula czerwona 1/2 łyżeczki oregano Przygotowanie pizzy: Przygotowujemy sos pomidorowy według przepisu na blogu. Trwa to godzinę. W międzyczasie, gdy sos się gotuje, przygotowujemy ciasto i składniki na farsz. Do miski wsypujemy mąkę, sól, drożdże

Smak mojego domu
Ratatouille – gulasz warzywny ratatuj 120

przypomina gulasz z kolorowych warzyw. Składniki: 1 mniejszy bakłażan 1 żółta cukinia 1 zielona cukinia 1 zielona papryka 1 czerwona papryka 3 pomidory 1 cebula żółta 1 czerwona cebula SOS POMIDOROWY 1 puszka pomidorów krojonych 6 suszonych pomidorów w oliwie 30 ml oleju ze słoiczka suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku 30 ml oliwy z oliwek sól morska i mielony pieprz(...)zblenduj na g\u0142adko pomidory z puszki wraz z passat\u0105, suszone pomidory, czosnek i oliw\u0119 oraz olej z suszonych pomidor\u00f3w. Sos przypraw do smaku sol\u0105 i mielonym pieprzem.","text":"Przygotuj sos pomidorowy: zblenduj na g\u0142adko pomidory z puszki wraz z passat\u0105, suszone pomidory, czosnek i oliw\u0119 oraz olej z suszonych pomidor\u00f3w. Sos

ProstePesto.pl
Pieczone frytki z kalarepki z sosem pomidorowym. 217

wersję i upiekłam je w piekarniku. Takie frytki to świetna przekąska, alternatywa dla chipsów, solonych orzeszków czy popcornu. Można je podać zamiast ziemniaków, do tego pieczone mięso, surówka i sos pomidorowy, po prostu pycha. Mam nadzieję, że taka inna wersja frytek przypadnie Wam do gustu. Polecam! PIECZONE FRYTKI Z KALAREPKI Z SOSEM POMIDOROWYM. Składniki: 3 - 4 średnie kalarepki olej(...)łyżeczka oregano sól Sos pomidorowy: 3 - 4 średnie pomidory (około 400 g) 1 łyżka oliwy 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka bazylii sól pieprz ziołowy papryka ostra 1 cebula szalotka Sposób przyrządzania: Kalarepki obrać i pokroić na grube frytki. Wyłożyć na blachę przykrytą papierem do pieczenia, skropić olejem, posypać solą i oregano, wymieszać. Wstawić do nagrzanego piekarnika

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Pizza Margherita 324

Pizza Margherita to dla mnie najlepsza pizza. Aromatyczny sos pomidorowy, bazylia i ser. Prosto i pysznie. Czy dacie się skusić? Składniki na ciasto: 2 szklanki  (500 ml) mąki pszennej (typ 500) torebka drożdży suszonych pół łyżeczki soli 2 łyżki oliwy około 3/4 szklanki ciepłej wody płaska mała łyżeczka oliwy do wysmarowania blachy Składniki na farsz: sos pomidorowy do pizzy(...)TUTAJ 150 g drobno krojonego sera mozzarella 1 czubata łyżka startego parmezanu około 1 łyżeczki suszonego  oregano   (u mnie Skworcu ) kilka świeżych listków bazylii Przygotowanie pizzy: Sos pomidorowy przygotowujemy z przepisu na blogu. Trwa to godzinę.  Podczas, gdy sos się gotuje, przygotowujemy ciasto na pizzę. Do miski wsypujemy mąkę, sól, drożdże. Dolewamy oliwę oraz wodę i wyrabiamy

Smak mojego domu
Tagliatelle z kalafiorem w sosie pomidorowym 141

Czas przygotowania: 10 minut Czas przyrządzania: 30 minut Ilość porcji: 2 porcje Drukuj Tagliatelle z kalafiorem w sosie pomidorowym By Piotr 7 grudnia 2018 Składniki: makaron - ok. 120g u mnie tagliatelle kalafior - 1/2 średniej wielkości, podzielonego na mniejsze różyczki papryka - 1, u mnie czerwona cebula - 1, drobno posiekana czosnek - 3-4 ząbki, przeciśnięte przez praskę lub cienko posiekane passata pomidorowa(...)przez około 10 minut. Kiedy sos odparuje dodajemy do niego startą mozzarellę i parmezan. Dodajemy makaron oraz świeże zioła i mieszamy do połączenia. Podajemy natychmiast. Tagliatelle z kalafiorem w sosie pomidorowym to doskonały pomysł na zupełnie bezmięsny obiad, który jednak wciąż pozostaje maksymalnie pożywny, sycący i pyszny. Kalafior w tym przepisie możecie przygotować na dwa sposoby: albo klasycznie

Pogotujmy.pl
Crepes (francuskie naleśniki) ze szpinakiem 181

Ostatnio upodobałam sobie szpinak..mogę go jeść codziennie, Dziś postawiałam na cieniutkie naleśniki faszerowane szpinakiem, zapiekane z sosem pomidorowym i mozzarellą. SKŁADNIKI: (4-5 głodnych osób) Przepis na francuskie naleśniki znajdziecie tutaj :   http://kopystkapogarach.blogspot.com/search/label/Nale%C5%9Bniki   FARSZ: 2 opakowania szpinaku 3-4 duże ząbki czosnku 1/2 niewielkiej cebuli 2 łyżki ricotty lub pleśniowego (opcjonalnie) sól pieprz gałka(...)muszkatołowa odrobina tłuszczu SOS POMIDOROWY: przepis znajdziecie tutaj : http://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/03/klasyczny-sos-pomidorowy.html PRZYGOTOWANIE: Smażymy naleśniki, przygotowujemy sos pomidorowy. Szpinak rozmrażamy. Na niewielkiej ilości tłuszczu podsmażamy drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek. Dodajemy szpinak, z którego całkowicie należy odparować wodę. Doprawiamy gałką,sola,pieprzem, na koniec dodajemy ricottę. Nagrzewamy piekarnik do 120 stopni, naleśniki smarujemy nadzieniem i zawijamy w roladki. Żaroodporne

Kopystką po garach
Gnocchi twarogowe z sosem pomidorowym, cukinią i papryką. 143

podobne do naszych kopytek. Tamte kluski zrobiłam w sosie z białym winem, pomidorkami i mozzarellą. Bardzo mi zasmakowały i teraz postanowiłam ugotować również gnocchii, ale tym razem twarogowe z sosem pomidorowym, cukinią i papryką. Kluski wyszły bardzo pyszne. Smakowały naprawdę smacznie z sosem, który idealnie do nich pasował. Zainspirowałam się przepisem z gazetki "Moje gotowanie", oczywiście zmieniając kilka składników. Życzę(...)smacznego i pozdrawiam serdecznie.   GNOCCHI TWAROGOWE Z SOSEM POMIDOROWYM, CUKINIĄ I PAPRYKĄ.           Składniki na 2 - 3 porcje: Kluski: 180 g twarogu chudego 180 g mąki pszennej + do podsypania 120 g serka ricotta 2 jajka Sos pomidorowy: puszka krojonych pomidorów mała cukinia mała czerwona papryka 1 cebula szalotka 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym 138

Pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym możecie podawać zarówno z ziemniakami, jak i makaronem. Na pewno posmakują osobom, które lubią makaron spaghetti bolognese oraz tym, którzy wypróbowali już moją zapiekankę ziemniaczaną z mięsem mielonym . Mam nadzieję, że pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym będą równie chętnie odwiedzanym przepisem. Jestem pewna, że posmakują również najmłodszym. Z tej porcji mięsa zrobicie około 30 pulpecików(...)wielkości orzecha włoskiego. Smacznego! Zobacz też: Zupa meksykańska Przepis na pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym Drukuj przepis Porcji: 4 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 400 g wieprzowego mięsa mielonego sucha bułka pełnoziarnista lub zwykła cebula 2 ząbki czosnku łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka ziół prowansalskich łyżeczka soli pół łyżeczki pieprzu mąka do obtaczania klopsików olej do smażenia 300 ml bulionu

Kuchnia Bazylii
GOŁĄBKI Z MIĘSEM WIEPRZOWYM W SOSIE POMIDOROWYM 135

GOŁĄBKI Z MIĘSEM WIEPRZOWYM W SOSIE POMIDOROWYM Zapraszam do zrobienia klasycznego, polskiego dania, jakim są gołąbki faszerowane mięsem wieprzowym z dodatkiem sosu pomidorowego. Polska klasyka, która zawsze dobrze smakuje. Polecam użyć zielonego pieprzu zamiast czarnego, jest bardziej delikatny i nie tłumi reszty smaków. Składniki na gołąbki mięso wieprzowe 1200 g biały ryż 150 g cebula biała 2 szt. kapusta włoska(...)liści sól 2 szczypty pieprz zielony 2 szczypty jajko 1 szt. bulion warzywny 2 l  olej 10 ml. Składniki na sos pomidorowy pomidory w puszcze 800 g ząbek czosnku 1 szt. sól 2 szczypty pieprz zielony 2 szczypty cukier 2 łyżeczki suszone oregano 2 łyżeczki Sposób wykonania  Gołąbki Z kapusty wycinamy rdzeń. Oddzielamy liście i parzymy je przez

chefintheforest
Szakszuka z ciecierzycą i szpinakiem 126

mnie jest szakszuka. Nazywam go śniadaniowym comfort foodem - sycącym i poprawiającym nastrój, niczym odpowiednik jajek na boczku dla wegetarian. Dziś zapraszam Was na trochę inną wersję jajek gotowanych w sosie pomidorowym wzbogaconą o ciecierzycę i szpinak.  Oczywiście nie jest to wersja tradycyjna, tylko moja wariacja na temat. Ale to jest właśnie piękne w tym daniu, że sos pomidorowy możecie(...)uzupełniona o strączki staje się daniem naprawdę treściwym, więc polecam ją wtedy na lunch lub ciepłą kolację. ➤ Zobacz także: Jak zrobić klasyczną tunezyjską szakszukę? Sekretem udanej szakszuki jest aromatyczny sos pomidorowy. Przygotowując dzisiejszy przepis sięgnęłam więc po oliwę smakową Czosnek & Chilli od Monini. Myślę, że Was nie zdziwi, że oliwa z takimi dodatkami skradła moje serce, bo to dosłownie

Chilli Czosnek i Oliwa
Koreańskie pierogi z ostrym sosem Krwawa Mary 157

Koreańskie pierogi z ostrym sosem Krwawa Mary czyli z ostrym sosem pomidorowym – orientalne niebo w gębie! Pyszne, z idealnie doprawionym farszem i polane bardzo pikantnym (chyba że doprawicie go nieco delikatniej) sosem pomidorowym przypominającym drink Krwawa Mary. Koreańskie pierogi z ostrym sosem Krwawa Mary nazywane są „mandu”. Przypominają nasze słowiańskie pierogi czy bliskie im pielmieni. Do Korei(...)minut, aż woda wyparuje, a pierogi będą ugotowane. Powtórzyć dla kolejnych partii pierogów. Koreańskie pierogi z ostrym sosem Krwawa Mary podawać na gorąco polane przygotowanym wcześniej i schłodzonym sosem pomidorowym Krwawa Mary.   Post Koreańskie pierogi z ostrym sosem Krwawa Mary pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni
Pizza wcale nie jest trudna (dodatkowo przepis na dwa sosy) 197

siebie, bo jak ciasto rośnie to nie musimy na nie patrzeć,ani wspomagać go w żaden sposób. Samo świetnie daje radę. U mnie jak ciasto rośnie ja wtedy przygotowuję sos pomidorowy, czosnkowy, ścierem ser, kroję pieczarki i inne takie, które zamierzam rzucić na pizzę. Z dodatkami do pizzy to u mnie jest różnie, czasami idę do sklepu po produkty,które(...)miarę okrągły blat pizzy. Nie musi być idealnie, musi być smacznie. Różnica pomiędzy wałkowanym a rozciąganym ciastem jest ogromna pod względem wizualnym. Na pierwszym zdjęciu widać pizzę z sosem pomidorowym nie miksowanym i boki naturalnie wyrośnięte, nie nadziane serem, poniższe zdjęcia ukazują pizzę z bokami nadzianymi serem i z sosem pomidorowym zmiksowanym to takie przykłady. Ps. Często mieszam ser żółty

Blondynka Gotuje
Lato 2017: Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym 157

Cześć Mój dzisiejszy obiad to fasolka szparagowa w sosie pomidorowym. Teoretycznie jest to przepis na fasolkę do słoików na zimę, ale można ją także przygotowywać na bieżąco do zjedzenia. Fasolka wyszła tak dobra, że prawdopodobnie (jeśli dostanę ładną fasolkę w rozsądnej cenie, bo niestety w tym roku nie mam jej na ogródku), w tym "sezonie" przygotuję kilka słoiczków takiej fasolki(...)końcu dziadek wcinał, aż mu się uszy trzęsły. :) Oryginalną wersję tego przepisu znajdziecie na stronie www. doradcasmaku.pl Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym Przygotuj dużą miskę, 2 garnki (w tym jeden duży), patelnię, wagę kuchenną, łyżkę, łyżeczkę, szklankę, nóż i deskę do krojenia, tarkę o dużych oczkach, durszlak, słoiki, ewentualnie łyżkę z długą rączką. Przygotuj składniki 2,5 kg fasolki szparagowej

blog.moje-pasje.info
Rolada gołąbkowa z piekarnika 2283

identyczne jak na klasyczne domowe gołąbki, ale przepis o wiele łatwiejszy w przygotowaniu, czyli rolada gołąbkowa z piekarnika. Pyszna, aromatyczna rolada z mięsno – ryżowym farszem i w gęstym sosie pomidorowym smakuje jak najlepsze gołąbki. Tradycyjne gołąbki, to danie, które ma wielką rzeszę zwolenników. Najczęściej spotyka się gołąbki w kapuście białej. Niektóre przepisy na domowe gołąbki w sosie pomidorowym przewidują(...)folią aluminiową i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 60 – 70 minut. Po wyjęciu z piekarnika ostrożnie zlewamy do rondla sos, jaki powstał w czasie pieczenia. To będzie naszą bazą do sosu pomidorowego. Foremkę przykrywamy deską, obracamy i ściągamy blaszkę z rolady. Do rondla, w którym mamy sos z pieczenia, dodajemy przecier oraz resztę składników i doprowadzamy

Kuchnia Na Wypasie
Parmigiana z bakłażana 109

parmigiana di melanzane” lub “melanzane alla parmigiana” czyli bakłażan po parmeńsku. W największym uproszczeniu jest to zapiekanka składająca się z obsmażonych lub panierowanych plastrów bakłażana, aromatycznego sosu pomidorowego oraz sporej ilości sera, który po upieczeniu niesamowicie się ciągnie. Wbrew temu co sugerowałaby nazwa, korzeni tego dania nie powinno się szukać w Parmie. O miano ojczyzny parmigiany walczą(...)sekundach dodaj zioła i pomidory. Smaż do momentu aż pomidory się rozpadną, a sos zgęstnieje. Mozzarellę pokrój w średniej grubości plasterki. Parmezan zetrzyj na małych oczkach. Bazylię drobno posiekaj. Na dnie naczynia żaroodpornego wyłóż arkusz papieru do pieczenia. Rozsmaruj na nim 2-3 łyżeczki sosu pomidorowego. Ułóż na nim połowę upieczonych plastrów bakłażana. Na każdym z nich wyłóż łyżkę sosu

okolicepalnika.pl

Proponowane wyszukiwania