Dzisiaj zapraszamy Was na szybkie danie makaronowe z tuńczykiem. Idealne dla wszystkich zapracowanych, którzy ciągle coś jedzą w biegu zamiast zrobić sobie proste i smaczne a
Kuchenne WariacjeMasz ochotę na spaghetti, a nie masz w domu pomidorów i/lub nie chce Ci się robić tak długo tego oryginalnego sosu? Przygotuj pyszny, ale najprostszy i najszybszy sos pomidorowy! Składniki : woda 2-3 kopiaste łyżeczki koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki śmietany 18% oregano, bazylia, sól ziołowa, pieprz mielony i opcjonalnie ziołowy 1/2 - 1 łyżeczki cukru. Przygotowanie: W garnku połącz śmietanę
Anioszek w kuchnigorącego makaronu zaraz po odcedzeniu i energicznie mieszamy. Jeśli sos jest zbyt gesty możecie rozwodnić go kilkoma łyżkami wody spod makaronu. Ten genialny w swej prostocie przepis jest autorstwa Melissy Clark . Składniki: Pęczek bazylii Pęczek mięty 1 ząbek czosnku 1/2 szklanki tartego parmezanu 1/2 szklanki oliwy Pół opakowania makaronu spaghetti 200 g mozzarelli w zalewie Sok z połowy cytryny Sól(...)mozzarellę, a następnie szybko wymieszaj tak by ser rozpuścił się w makaronie. Jeśli pasta jest za sucha – rozrzedź sos wodą spod makaronu. Podawaj pastę posypaną listkami bazylii i mięty. Smacznego! Sprawdź całe menu na tydzień! Artykuł Spaghetti z bazyliowo-miętowym pesto pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzszklanki białego wina 2 szklanki bulionu 3 łyżeczki sosu worcestershire 1 łyżka sosu sojowego 1 szklanka przecieru (passaty) pomidorowej 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, 1/2 łyżeczki papryki słodkiej lub wędzonej, porządna garść suszonego oregano i garść bazylii, pół łyżeczki płatków chilli. NA MAKARON: 75 g makaronu spaghetti/ 1 porcja 1 łyżka tartego parmezanu na porcję świeża bazylia lub natka(...)czasu, aby warzywa nie przywarły do garnka. W razie potrzeby wlać jeszcze bulionu lub gorącej wody. MAKARON SPAGHETTI Makaron ugotować al dente, odcedzić zachowując ok. 1 łyżkę wody z makaronu na porcję. Do garnka po makaronie włożyć odpowiednią ilość porcji sosu, zagotować, dodając w razie potrzeby wodę z makaronu aby sos miał odpowiednią konsystencję. Makaron można dodać bezpośrednio
Calzonella.comtofu to polecam Wam ten przepis, może odczarujecie tofu Spaghetti bolognese z tofu Składniki na dwie porcje: dowolna ilość makaronu spaghetti, zaleca się ok. 80 – 100 g suchego makaronu na osobę 300 g tofu naturalnego 4 łyżki płatków drożdżowych pół łyżeczki sproszkowanego czosnku łyżeczka papryki wędzonej 3 łyżki sosu sojowego łyżka oliwy pomidory w puszce szklanka passaty pomidorowej średnia(...)dalej ok. 3 minuty. Następnie dodaj pomidory w puszce oraz passatę pomidorową. Gotuj na wolnym ogniu do czasu aż sos nie stanie się lekko gęsty. Gotowy sos podawaj z makaronem. Danie przed podaniem możesz posypać płatkami drożdżowymi. Smacznego Artykuł Spaghetti bolognese z tofu pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchniPost Makaron z kurczakiem i brokułami w sosie serowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojePulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym możecie podawać zarówno z ziemniakami, jak i makaronem. Na pewno posmakują osobom, które lubią makaron spaghetti bolognese oraz tym, którzy wypróbowali już moją zapiekankę ziemniaczaną z mięsem mielonym . Mam nadzieję, że pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym będą równie chętnie odwiedzanym przepisem. Jestem pewna, że posmakują również najmłodszym. Z tej porcji mięsa zrobicie około 30 pulpecików
Kuchnia Bazyliiniedostatku pomidorów. Nie chciało mi się iść do sklepu. Niie było kogo wysłać, ale za to miałam dynię i bucatini. To makaron przypominający spaghetti. o wiele grubszy, a w środku pusty. dlatego ładnie się prezentuje z sosem, który zawiera spore kawałki kiełbasy. Wybór kiełbasy zależy od Was. Jak dla mnie wystarczyłby sos dyniowy, ale moi mężczyźni potrzebują coś więcej
codojedzeniagorącego makaronu zaraz po odcedzeniu i energicznie mieszamy. Jeśli sos jest zbyt gesty możecie rozwodnić go kilkoma łyżkami wody spod makaronu. Ten genialny w swej prostocie przepis jest autorstwa Melissy Clark . Składniki: Pęczek bazylii Pęczek mięty 1 ząbek czosnku 1/2 szklanki tartego parmezanu 1/2 szklanki oliwy Pół opakowania makaronu spaghetti 200 g mozzarelli w zalewie Sok z połowy cytryny Sól(...)mozzarellę, a następnie szybko wymieszaj tak by ser rozpuścił się w makaronie. Jeśli pasta jest za sucha – rozrzedź sos wodą spod makaronu. Podawaj pastę posypaną listkami bazylii i mięty. Smacznego! Sprawdź całe menu na tydzień! Artykuł Środa: Spaghetti z zielonym pesto i świeżą mozzarellą pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzZapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i sosem pomidorowym, na pewno przypadnie do gustu wszystkim wielbicielom spaghetti bolognese czy zapiekanki ziemniaczanej z mięsem mielonym . Sprawdzi się ona także u osób, które nie mają czasu na gotowanie, ponieważ taka porcja wystarczy spokojnie na dwa dni dla dwóch osób. Jak każdą taką zapiekankę, można dowolnie modyfikować, przykładowo dodając swoje ulubione warzywa oraz przyprawy
Kuchnia Bazyliiszybę z uśmiechem i przyjemnym uczuciem na dnie żołądka. :) Bakłażan faszerowany spaghetti ( zainspirowany przepisem z nowej ksążki Jadłonomii) Składniki na roladki: ok. 150g makaronu spaghetti 1 -2 szt. bakłażanów sól oliwa Składniki na sos: 1 puszka pomidorów 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 3-4 łyżki oliwy 5 łodyżek bazylii. Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 200 C. Bakłażany
Moja Mama Gotujektóra nada naszej zupie oryginalnego wyjątkowego smaku, jeżeli jest potrzeba doprawiamy. Polecam serdecznie pastę firmy Jamar ponieważ ma wiele zastosowań. Śmiało możemy ją wykorzystać pod sos do pizzy, gołąbków, do letniej zupy pomidorowej, lasagne, spaghetti, czy leczo. Na stronie producenta znajdziecie również różne przepisy gdzie was zapraszam
W Moim Magicznym Domuspaghetti bolognese. Biała fasola dzielnie zastępuje makaron, a mięso mielone z indyka o obniżonej zawartości tłuszczu udaje mięso wieprzowe i wołowe. Dopadła mnie ochota na spaghetti bolognese, a w zasadzie na połączenie mięsa, aromatycznego sosu na bazie pomidorów i świeżej bazylii. Oczywiście nadal w takich sytuacjach szukam dobrych rozwiązań na małą, zdrową, rewolucję na talerzu i padło na białą fasolę
Eat me! Fit me!Delikatna i łagodna w smaku 'chińszczyzna' z podsmażonej piersi z indyka, marchewki i kapusty pekińskiej, z makaronem typu chow mein (odpowiednik spaghetti, tyle, że w wersji błyskawicznej- bez gotowania), podlana sosem sojowym i posypana świeżą kolendrą oraz sezamem. Potrawa w wydaniu tzw. stir-fry, która oznacza krótkie smażenie, jednocześnie często mieszając składniki, dzięki czemu mięso jest soczyste, a warzywa jędrne
Kraina Miodem Płynącaimbirem. Krupnik z kaszą perłową, żur z pęczakiem, rosół z kostką z kaszy manny. Na obiad cannelloni z kaszą gryczaną, serem białym i boczkiem albo spaghetti z pulpetami z kaszy orkiszowej i kurczaka z sosem pieczarkowym. Na kolację burgery jaglano-buraczane albo jajecznica ze szpinakiem i grillowaną polentą. Są też desery – granola gryczana z orzechami i sokiem pomarańczowym, muffiny
GRUBY WAŁEK