sos do spaghetti - 3105 przepisów (strona:49/207)

Wegański sos bolognese 126

sosem – skończyło się na wychwaleniu i zjedzeniu większości mojej porcji. Bo ten sos to można sobie zjeść solo albo np z makaronem jak klasyczne spaghetti. Pyszne! Do przygotowania sosu potrzebujemy: 1 cebulę 2-3 ząbki czosnku 250 g czerwonej soczewicy odrobinę koncentratu pomidorowego 1 puszkę pomidorów 500 ml bulionu warzywnego 40 g migdałów garść orzechów u mnie pekan

Szybko Tanio Smacznie
Sos grzybowo mięsny 161

śmietanką i podgrzewamy tak długo aż sos zgęstnieje do pożądanej konsystencji. Doprawiamy ponownie solą i pieprzem jeśli zachodzi potrzeba,  dodajemy natkę pietruszki. Ja zaserwowałam mojej rodzince sos z makaronem spaghetti od Lubelli

Życie zaczyna się w kuchni
SPAGHETTI Z SOSEM BOLOŃSKIM I FASOLKĄ SZPARAGOWĄ 160

ulubiony makaron z mięsem tylko w innej odsłonie.Pełen mięsa i warzyw.Taki makaron jest najpyszniejszy i w dodatku dietetyczny:) Porcja ma tylko 414 kcal. 1 ugotowana szklanka makaronu spaghetti (10dag.) Na sos:3 łyżki mielonej piersi indyka(90g) 1 łyżeczka oleju(3g) 1 marchewka(90g) małe pieczarki(105g) 1 cebula(30g) 1 mały por(50g) 1 strąk papryki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kasza bulgur z mięsem mielonym 207

przygotowaną masę wykładamy do miseczki i posypujemy tartym serem. Można dodać pomidory jako sałatkę. Można oczywiście użyć innego rodzaju mięsa. Polecam także zamiast koncentratu użyć jednego z gotowych sosów słoikowych do spaghetti lub słodko-kwaśnych. Koszt:5zł

Tanie przepisy studenckie
Sos do spaghetti 139

spaghetti najlepszy jest sos domowej roboty. Krótko mówiąc wiemy co jemy. Bez konserwantow, bez żadnych niepotrzebnych składników, którymi niestety nafaszerowane są gotowe sosy w słoiczkach. Każdy może sobie doprawić taki sos dokładnie tak jak lubi. Gorąco polecam! Składniki: 500g mielonego mięsa 800g krojonych pomidorów z puszki (takie, które mają w składzie tylko pomidory) 180-200g przecieru pomidorowego 2 cebule

kuchnia doski
Pappa al pomidoro - zupa z chleba i pomidorów 128

sobie z tym, czego marnujemy najwięcej, a mianowicie pieczywem i warzywami. Pappa al pomidoro wywodzi się z Toskanii. Włosi mają wiele sposobów na wykorzystanie wszechobecnych tam pomidorów - znakomity sos do pizzy, spaghetti, kremy pomidorowe - wszystkie te przepisy powstały z powodu nadmiaru pomidorów w tym regionie. Pappa al pomidoro pochodzi z biednej kuchni, gdyż to właśnie tam dbano, aby żywność się

two broke sisters
CUKINIA I BAKŁAŻAN W POMIDORACH DO SŁOIKÓW 261

Bakłażan i cukinia idealnie nadają się do  gulaszy, mięs, spaghetti i przeróżnych sosów. W lato wykorzystuję je bardzo często. Niestety w zimie brakuje mi ich bardzo. Postanowiłam więc zamknąć te pyszne warzywa w słoiczkach  i rozkoszować się ich smakiem w zimowe dni. Pokroiłam je w kawałki i wymieszałam ze świeżymi pomidorami. Warzywa można też po wyjęciu ze słoiczka

potrawyregionalne
Buon appetito – kuchnia włoska z historią w tle 147

część pomidory. Podajemy zanim wystygną. PRIMO PIATTO Czy informacja, że Włosi na pierwsze danie jedzą makaron będzie dla Was zaskakująca? Giovanni, jak rasowy Rzymianin, zaserwowałby mi pewnie spaghetti z mięsnym sosem, jednak pomna tego, że to NIE BĘDZIE główna część posiłku, zamawiam: Pappardelle alla Norma Potrawę o Sycylijskich korzeniach – na szczęście Giovanni zna przepis, może ma tam rodzinę

Patchwork
Kilka pomysłów na... 151

kiedy człowiek wraca głodny ze szkoły.. a pro po szkoły, idę uczyć się geografii, której okazało się być więcej niż myślałam ;) Udanej niedzieli! :)   Spaghetti w dyniowym sosie curry, z porem i ciecierzycą   Przepis: porcja makaronu kawałek pora (mniej więcej na długość palca) ok.100g ugotowanej ciecierzycy 1/4 - 1/3 szklanki mleczka kokosowego 2-3 dużee łyżki pure

More food, love and dreams
Pomidory w sosie własnym 160

Krojone pomidory takie jak z puszki można użyć  Do  zup ,sosów ,farszów lub spaghetti   Składniki - pomidory mięsiste  Sposób przygotowania - Pomidory sparzyć obrać ze skórki usunąć pestki  -  Pokroić na małe kawałki zostawić w misce co jakiś czas przemieszać  aby puściły sok  - Przekładać do wyparzonych słoików pasteryzować 40 minut

W królestwie smaków Beaty
Sos boloński na zimę 188

już prawie 50kg pomidorów i na tym nie koniec, bo ciągle pojawiają się nowe pomysły. Na półkach stoi już przecier pomidorowy, a wkrótce dołączy do niego zrobiony dziś sos boloński do spaghetti. Czytaj więcej

Wiem co jem
Babeczki ze spaghetti i pulpetami mięsnymi 133

narzekał, że dawno nie robiłam żadnych muffinek, a przecież mam całe pudełko różnokolorowych papilotek. Postanowiłam mu dzisiaj zrobić niespodziankę i zrobiłam bardzo fajne i wyjątkowe babeczki. Babeczki ze spaghetti, pulpetami mięsnymi, sosem pomidorowym i parmezanem. Pycha! :-) Kto by pomyślał, że tanie danie na babeczce będzie tak fajnie smakować. Prima Aprilis! ;-) Tak poważnie babeczka na zdjęciu to najzwyklejsza babeczka waniliowa

Pora coś zjeść
Bakłażan czerwienią faszerowany 127

znaleźć mnóstwo, natomiast ja postawiłam na farsz w postaci mięsa mielonego w sosie pomidorowym z suszonymi pomidorami.  Pomysł na to danie powstał gdy w lodówce pozostał mi sos z poprzedniego spaghetti. Dlatego moja praca przy przygotowaniu tego dania była bardzo mała. Jednak postaram się przybliżyć Ci krok, po kroku sposób przygotowania.  Farsz: mięso mielone, pasta pomidorowa

Mój Smak na Życie
Krokiety 154

mięsa mielonego (doprawiamy je). Kiedy mięso będzie gotowe dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy farsz słodką zmieloną papryką, solą, pieprzem, oregano, bazylią (w zasadzie jest to sos jak do spaghetti). Farsz umieszczamy na środku, na wierzch ścieramy np parmezan lub inny dowolny ser i zwijamy krokieta.jeśli mamy na przykład bigos czy kapustę z grzybami także możemy dodać do środka krokieta

upichcic
Domowy koncentrat pomidorowy 160

 Nie ma to jak w środku zimy otworzyć słoik z pysznymi, pachnącymi pomidorami i zrobić jeszcze lepszą pomidorówkę, gołąbki w sosie pomidorowym czy spaghetti.Składniki

Aga w kuchni