Kilka prostych składników, dressing i już mamy pyszne i zdrowe jedzonko. W sam raz na lekki obiad lub też kolację. Jak ja lubię takie sałatki :)składniki
Monia miesza i gotujePyszna, lekka sałatka w sam raz na kolację lub na obiad w gorące dni. Ma bardzo oryginalny dressing. Przepis znaleziony u Kasi na blogu Czarrna od
Na Ciasteczkowych PapierachZa oknem nie widać żadnych oznak wiosny, no może słońce? ale towarzyszący temu mróz zaprzecza że mamy już 3 dzień kalendarzowej wiosny. Postanowiłam przemycić trochę wiosny
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćSałatka miał wyglądać zupełnie inaczej. Pierwotnie w planach w głowie miałam ją zrobić z mix'u sałat z roszponką, ale nie znalazłam tego w klepie. Miał
ClauditteMissCookingSałatka gyros czy też inaczej zwana u nas sałatką kebabową jest po kruchej sałatce z panierowanym kurczakiem i sałatce jarzynowej najczęściej poszukiwaną na blogu sałatką. Taka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPoleciałam rano bez śniadania bo czekały mnie badania a potem wizyta u konowałów. Tak, właśnie konowałów bo trzech takich modzi i wydziwia od jakiegoś czasu a
Smaczna PyzaSkładniki: 250g makaronu penne brokuł -1 sztuka czerwona papryka- 1 sztuka 1 udko wędzonego kurczaka czerwona cebula kukurydza konserwowa 2 ogórki konserwowe 3 łyżki majonezu 4
Czerwona PorzeczkaWczoraj na obiad zrobiłem penne z pesto. Pomyślałem, że fajnie by było gdy by na stole znalazła się jeszcze jakaś sałatka . Otwarłem więc lodówkę, by zobaczyć
cookplSzybka sałatka, która będzie pyszną przekąską na świątecznym stole. Składniki: 2 małe cebule mała czerwona papryka mała zielona papryka ok 500 g filetów śledziowych 3 ogórki
e-PrzepisyKulinarneBardzo lubię popularną już sałatkę, gdzie dominującym smakowo składnikiem jest ostro przyprawiony kurczak. Najczęściej oprócz kapusty pekińskiej dodaję kukurydzę, ogórka, cebulę lub pora
Maślane ciasteczkoI mamy maj....najpiękniejszy miesiąc w roku, już niedługo zakwitną bzy, tak się składa że w maju urodziny ma moja Mama, siostra, zaraz
Wanilia i KardamonPrzede wszystkim przepraszam Was, że wrzucam ten przepis tak późno, jest jeszcze jednak poniedziałek, więc się zmieściłem. W woli wyjaśnień, zająłem się nowym projektem i trochę
BaRepasSzparagi jemy prawie codziennie, bo to jeszcze tylko chwila i zaraz się skończą. Sezon na szparagi trwa mniej więcej do końca maja. Pomysłów nie brakuje –
OstryKęsPyszna sałatka z kurczakiem i grzankamiSałatka z kurczakiem i grzankami SKŁADNIKI:kapusta pekińska -0,5 główkimajonez -3 łyżkipierś z kurczaka- 400 gser gouda- 80 ggrzanki
Kuchnia DanusiSzparagi jemy prawie codziennie, bo to jeszcze tylko chwila i zaraz się skończą. Sezon na szparagi trwa mniej więcej do końca maja. Pomysłów nie brakuje –
OstryKęs