malutkie, bardzo delikatne, ale z kazdym dniem beda stawaly sie wieksze i silniejsze. Czas zimowego snu powoli dobiega konca. Jeszcze tylko pare tygodni. Wymyslajac coraz to nowe, wiosenne salatki jakos dotrwam do kresu zimy. Roszponka z pomarancza i kurczakiemskladniki: 200g roszponki 1 pomarancza 1 piers kurczaka garsc prazonych platkow migdalowych tymianek slodka papryka w proszku dresing: 1 lyzka balsamiko(...)kawalki.Piers kurczaka myjemy, osuszamy i po oczyszczeniu kroimy w kostke. Doprawiamy papryka w proszku i tymiankiem. Podsmazamy na patelni. Solimy. Przekladamy do miski.Na koniec dodajemy prazone platki migdalowe.Skladniki na sos mieszamy ze soba, doprawiamy do smaku sola i pieprzem i zalewamy nim salatke. Delikatnie mieszamy. Czekamy jeszcze 15 minut by smaki sie polaczyly.Smacznego
Przysmaki Karolki1 puszka ciecierzycy 3 pomidory pół cebuli 100 g sera feta 2 łyżki usiekanej natki pietruszki szczypta pieprzu pomarańczowego lub cytrynowego 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka
Gotowanie jest łatweA może sycylijska sałatka z ricotty w środku zimy? Składniki po 100 g rukoli, roszponki i radicchio 400 g białego sera owczego 2 jajka tarta bułka
R'n'G KitchenKomosa ryżowa zwana inaczej quinoa lub ryżem peruwiańskim. Jest źródłem pełnowartościowego białka i wielu innych witamin. Jak ugotować : Ziarna komosy należy dokładnie wypłukać pod bieżącą
O kuchni z uczuciemA oto kolejna sałatka, która przypadła mi do gustu:) Lekka, smaczna, kolorowa i zawsze ładnie wyglądająca dzięki temu, że sosik do niej serwujemy osobno:) Polecam. Składniki
In my kitchenTo totalna wariacja na temat miodu i marchewki. Ale jaka pyszna! :) Nie ukrywam, że sposób pokrojenia marchewki w tagliatelle podpatrzyłam kiedyś w jakimś amerykańskim programie kulinarnym
Weekendy w domu i ogrodzieWstępu brak. Jest prawie druga w nocy i nie mam siły. Nasi goście wyczyścili talerze, a królika nie mamy, więc pod stołem nikt nie mógł zwierza
BaRepasOryginalna wersja sałatki PARMA z Pizza Hutt Szynka włoska na liściach szpinaku z dodatkiem rukoli przekładana pomidorami doprawionymi czosnkiem i oliwą, a całość przybrana pestkami
ClauditteMissCookingSkładniki: 2 słoiczki selera konserwowego papryka czerwona 3 łodygi selera naciowego puszka kukurydzy pęczek szczypiorku 20 dag szynki 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego
Czerwona PorzeczkaDzisiaj polecam Wam pyszną sałatkę o wyrazistym i pikantnym smaku. Idealna na sylwestra lub na świąteczny stół. Szybko, pysznie, kolorowo:) Dla 4
Maślane ciasteczkoTa sałatka nie ma żadnej historii. Powstała tuż przed spotkaniem towarzyskim z tego co było w spiżarni i lodówce. Efekt końcowy wyszedł znakomicie. Oto
My Chcemy JeśćTa sałatka, bez względu na okazję, zawsze robi wrażenie - najpierw wzrokowe, a potem smakowe. Niestety, nie jestem autorem tego przepisu. Lata temu wymyśliła ją Zosia, ale
My Chcemy JeśćCzekając na rodzime truskawki, jakoś nie mogę się oprzeć tym z importu. Już kilka razy udało mi się kupić całkiem udane egzemplarze i przygotować kilka fajnych
Gosia gotujeSkładniki: 2 piersi z kurczaka 1/2 główki sałaty lodowej 2 pomidory 1 ogórek długi 2 cebule Kubeczek z oliwkami (czarne i zielone z czosnkiem, są w
ClauditteMissCookingOstatnio jadam więcej ryb. Szczególnie smakuje mi wędzony pstrąg. Zamiast zwykłej pasty z twarogiem, na sobotnie śniadanie przygotowałam lekką sałatkę. Bardzo mi ta kompozycja przypadła do
Czerwień i błękit