1 kg rabarbaru, 4 łyżki cukru, kawałek cynamonu, 200 ml białego wytrawnego wina, 1 – 2 łyżki miodu Rabarbar umyć, obrać, osuszyć. Pokroić w kawałki długości około
królestwo garówHej! Popularne ostatnio tortellini coraz częściej dodaje się do sałatek, dodaje to smaku sałatce i ładnego wyglądu. Jednak popularne pierożki powinny tak naprawdę zastępować makaron jako
Kuchnia PROzdrowotnaOdnowiona wersja caprese. Ostra i aromatyczna :)Składniki:1 duża kulka mozzarelli2 pomidory2 garści liści młodego szpinakugarść orzechów włoskich1/4 papryczki chiliocet winnyoliwasuszona bazylia i oreganopieprzSer, pomidory kroimy
Bon Appetit MałgorzatySkładniki :połowa opakowania 125 g rukolipołowa granatu ( bo mój był duży )pojedynczy filet z kurczakaolej do smażenia, sól, papryka mielona i pieprzPrzygotowanie :Granat obrać, rukolę przebrać
Proste PotrawySezon na figi trwa. W tym roku jakoś wyjątkowo piękne i duże sztuki mi się trafiają a więc korzystam i kupuję. Najlepiej smakują mi na surowo
Monia miesza i gotujeInspiracją do jej przygotowania było oczywiście zbliżające się święto zakochanych. Wśród walentynkowego menu nie może zabraknąć składników zaostrzających nam apetyt na ... więcej, nie tylko w kulinarnej
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaSkładniki: 5-6 łodyg selera naciowego puszka tuńczyka w oleju czerwona papryka czerwona cebula puszka kukurydzy 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy
Czerwona PorzeczkaSałatka jest lekka, smaczna i szybka do przyrządzenia, przygotowałam ją na kolacje bardzo mi zasmakowała. Uwielbiam takie połączenie smaków. Możemy ją również przygotować na różne uroczystości
Bajeczna KuchniaProsta sałatka z miksem sałat, pieczonym filetem z kaczki, suszonymi wiśniami i dość ostrym dressingiem czosnkowym z dodatkiem naturalnego czosnkowego koncentratu bez konserwantów od Proeco Polska
Wanilia i KardamonJak to niedużo głodnemu potrzeba do szczęścia i nawet gotować nie trzeba było! Tylko sałatka i aż sałatka bo jest chrupiaco, soczyście, kolorowo i bardzo, bardzo
Smaczna PyzaJak wykorzystać resztę upieczonego mięsa, które zostało Wam z obiadu? Wystarczy dorzucić świeżą sałatę lodową, pomidora, cebulę i troszkę żółtego sera. Tak wiem, jest on dość
Chocolate Muffin BlogTaka sałatka jest zawsze dobrym dodatkiem do potraw z grilla, ale również na lekką kolację. Mamy teraz sezon na świeże warzywa, więc warto korzystać z tych
Kuchnia BeatyCzas działkowtch plonów zbliża się ku końcowi w tym sezonie, pomidorów coraz mniej i ostatnia sałata wyrwana. Dzisiaj zapraszam właśnie na te warzywa w roli głównej
Gosia gotujeTa sałatka to czysta improwizacja. Wykorzystałam składniki jakie zalegały mi w lodówce. Składniki na porcję dla 2 osób:8 cienkich plasterków boczku dowolna sałata ( u mnie
Bon Appetit MałgorzatyOto pomysł na szybką i bardzo tanią sałatkę. Idealna na przyjęcia dla młodych ludzi. Może ktoś zrobi taką na zabawę andrzejkową? :)Składniki:2 opakowania makaronu chińskiegopół
Bon Appetit Małgorzaty