każdego dania, szczególnie w kuchni tajskiej. Taką pastę przysmażoną na gorącym tłuszczu, aby wyciągnąć wszystkie smaki, można dodać do zupy dyniowej, do kurczaka, ryżu, makaronu, warzyw, do sosów. Pachnie bardzo intensywnie nawet po miesiącu leżakowania w lodówce. Składniki: – 3 zielone papryki słodkie – 10 małych zielonych papryczek ostrych – średnie kłącze imbiru
To co kochamsuszone pomidory, miód, zielone oliwki sok, z cytryny - doprawiamy Przykrywamy i dusimy 15 minut Po upływie tego czasu zdejmujemy pokrywkę i gotujemy ok. 5 minut do zredukowania sosu Można podać z ryżem Smacznego :) W myśl akcji
Szczęśliwa kuchniamiksem sałat, papryką i innymi składnikami, które znalazłam w lodówce, a tym bardziej, że chciałam wykorzystać pozostałą część kukurydzy, którą miałam po zrobieniu sałatki z brązowym ryżem . Całość polałam ostrym sosem :) Pychota! I do pracy jak znalazł! Składniki: 1/2 opakowania miksu sałat (dowolny, ulubiony) 2 jajka 4 plastry dowolnej szynki (u mnie Babuni) 1 czerwona papryka 1/2 puszki kukurydzy Składniki
Szczęśliwa kuchniaminut, kurczaka wyjąć z wywaru, wywar przelać do garnuszka, wsypać 1 łyżkę mąki, dolać z 2 szklanki wody, rózgą dobrze rozmieszać i zagotować do zagęstnienia sosu, podawac z ziemniakami, ryżem makaronem, pieczywem - kurczak jest aromatyczny, soczysty, kruchy............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięBakłażan i pomidory - dwa składniki i pełna harmonia smaków. Te dwa składniki składają się na wspaniały, aromatyczny sos. Idealny do kasz, ryżu, makaronu i z kawałkiem bułki też będzie pyszny. U mnie akurat z ulubiona kaszą gryczaną. Bakłażan to nie tylko walory smakowe. Zjadając bakłażana dostarczysz organizmowi sporo potasu, wapnia i magnezu. To takze dobre źródło błonnika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Prosty i szybki przepis na dietetyczny obiad. Pierś z kurczaka przygotowana na parze z sosem tzatziki podana z ryżem. Czas przygotowania i ilość porcji 30 minut, 2 porcje. Produkty Pierś z kurczaka, 2 ogórki, czosnek, jogurt typu greckiego, ryż, sól, pieprze, zioła prowansalskie. Przygotowanie Pierś umyj i przekrój na dwie porcje. Przypraw ją solą, pieprzem oraz ziołami i włóż
Fit&Fast Kitchenwiecie gdzie szukać, proszę o linki :) ) Raz na jakiś czas zbiorę w jeden post moje lunche, może dla kogoś będą cenną podpowiedzią :) W MINIONYM TYGODNIU JADŁAM: PONIEDZIAŁEK ♥ ryż z soczewicą i sosem pomidorowym / kalarepę / jarmuż z burakiem, ogórkiem, cebulą, dynią, olejem z dyni Czytaj więcej
Kasia Sarnablogu, a ponieważ trwa festiwal kuchnia skandynawskiej, to i w moim zestawie znalazły się potrawy z tej części świata. Śniadanie : Mus ze szparagów z krewetkami Lunch : Ryż ze słodko - kwaśnym sosem koperkowym Przekąska : Szparagi, krewetki Smacznego
Codzienne Gotowaniekostkę i dodajemy do mięsa wraz z pokrojoną dymką. Dusimy przez 3 minuty. Delikatnie mieszamy tak aby nie pokruszyć tofu. Mąkę mieszamy z wodą, wlewamy, dusimy aż sos zgęstnieje. Podajemy z ryżem. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Smaki EwyVoilà, takie przepisy lubię! Po drugie: robi wrażenie. To takie proste, a takie efektowne! W polskich domach nadal rzadko można spotkać wynalazki inne niż kotlet z ziemniakami, ryż czy makaron z sosem. Tym bardziej miło jest zaskoczyć gości czymś, czego nie jedzą na co dzień. Po trzecie: jest szybki. To przede wszystkim zasługa gotowego ciasta francuskiego. Najwięcej czasu – jak zwykle
Proste-przepisy.plwolno pieczonego, którego wam pokazałam we wcześniejszym wpisie? Ano np do pysznych tortilli, które mogą być jako kolacja albo drugie śniadanie do szkoły, czy pracy. Tortille nadziałam ryżem, mięsem, warzywami i sosem aioli. Wszystko razem to pyszne, syte połączenie. Spróbujcie. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikchcemy usmażyć. Ja preferuję zawinięcie ryżu w otrzewną. Możne je również panierować w rozbełtanym jajku i bułce tartej, lub smażyć bez panierki, ale wówczas ryż powinniśmy trochę rozgotować. Sos: cebule pokroić w półplasterki, poddusić na maśle z dodatkiem szczypty soli i cukru. Następnie wlać wywar z gotowania grzybów oraz bulion. Dusić aż cebula będzie miękka
królestwo garówkroimy i dorzucamy do jogurtu, mieszamy, wstawiamy do lodówki na ok 2 godziny. Cebulę kroimy i podsmażamy. Dorzucamy mięso, smażymy, pod koniec dodajemy groszek. Ja do gotowego sosu dorzuciłam jeszcze ugotowany ryż i podsmażyłam chwilę na patelni
Idę coś wszamaćpokroić w ukośne plastry, grubości około 1 -1,5 cm. Mięso podsmażyć krótko na tłuszczu. Z wierzchu ma być zrumienione a w środku różowe. Mięso przełożyć do sosu. Zagotować. Podawać z ryżem lub z kluskami. Ja podałam z kluskami parzonymi kładzionymiz mąki ryżowej . zastawa
królestwo garówplasterki i razem z serkami topionymi dodać do bulionu z mięsem. Dusić dalej około 10-15 minut. Sos co jakiś czas mieszać, aby nie powstały grudki. Taki sos można podać z ryżem albo kaszą:) SMACZNEGO
Zrób to smacznie