śmietaną 12. Jabłuszka pod pierzynką 13. Kluski śląskie 14. Kokosanki 15. Kompot z rabarbaru 16. Kotlety mielone z kapustą 17. Makaron z jajkiem 18. Makaron z sosem 19. Mazurskie Farszynki 20. Mielone z ryżem, marchewką i groszkiem 21. Polędwiczki wieprzowe z cebulką 22. Ryż z jabłkami 23. Smak z dzieciństwa czyli "Gołąbki z grzybami" 24. Torcik Wuzetka 25. Tradycyjny krupnik
Tradycyjna Kuchniakości ;) Całość jeszcze chwilę podgrzewamy. Mąkę orkiszową rozrabiamy z niewielką ilością wody i dodajemy do gotującego się mięsa z płynem z duszenia i energicznie mieszamy, aby sos stał się gładki. Podajemy z makaronem, ryżem, kaszą, bądź ziemniakami, jak kto lubi. Skomentuj
MamaOskarkasmaczna, odżywcza i prosta w wykonaniu. Co nam trzeba: - korpus lub udko z kurczaka - Vegeta - koncentrat pomidorowy/ polecam Pudliszki - natka pietruszki - włoszczyzna - korzeń imbiru lub sos sojowy imbirowy - śmietana 12 volt/ opcjonalnie - ryż Gotujemy korpus w wodzie. Do powstałej bazy dodajemy włoszczyznę, jak się chwilę pogotuje to dodajemy koncentrat pomidorowy. Osobno zagotowujemy ryż. Na koniec gotowania, ok. 5minut przed
upichconaPyszności. Uwielbiam sałatki, które robi się w ekspresowym tempie i które w ekspresowym tempie znikają z miski :) 'sałatka z makaronu / ryżu z tuńczykiem' Składniki: - 100g makaronu / ryżu - 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym - 3 krążki ananasa z puszki - 2-3 łyżki kukurydzy konserwowej - 2-3 łyżki majonezu - S&P do smaku Makaron /ryż ugotować wg zaleceń
CookYourselfrówniutkiego smarowania i układania warstw (głód poganiał). Zapewniam jednak, że z jej smaku powinien być zadowolony każdy. Składniki: 1 puszka (170 g) tuńczyka w oleju lub sosie własnym (może być więcej) 1 torebka ryżu 150 g żółtego sera (może być Gouda) 1 mała cebula 1/2 puszki kukurydzy 3 - 4 jajka 1 słoik gęstego majonezu (300 ml) pieprz sól Wykonanie: Ryż
Kuchcik gotujemieszajac dodać zmiksowane kapary, sok z cytryny, cukier i pieprz. Sól pominęłam z uwagi na słone kapary. Wątróbkę wyłożyć na talerz i polać goracym sosem, posypać mieloną papryka. Podawać z pieczywem , ryżem lub ziemniakami. Smacznego
Gosia gotujeodparować do połowy objętości, dodać śmietanę i ponownie nieco zredukować. Jeżeli trzeba, włożyć kurczaka do sosu i podgrzać na małym ogniu. Podawać kawałki kurczaka polane sosem, z pieczarkami i cebulkami, najlepiej z ryżem i szpinakiem. Smacznego
Stare Garystrony, by zamknąć mięso. Obsmażone roladki przełożyć do rozgrzanego naczynia żaroodpornego, wstawić bez przykrycia do piekarnika i piec 3 godziny. Swoje roladki podałem z sosem z soku z granatu oraz z ryżem barwionym kurkumą
W SMAKwarzyw, wino oraz śmietanę, dodajemy liście laurowe kminek i majeranek. Doprowadzamy do wrzenia, po czym dodajemy schab. Gotujemy mięso na małym ogniu do zredukowania się sosu. Schab możemy podawać z ziemniaczkami lub ryżem oraz z surówką. Smacznego
Symfonia smakowazamówić podczas pierwszej wizyty w Indiach? Daniem ogólnoindyjskim jest thali - zestaw przekąsek składający się z ryżu lub roti (indyjski chlebek), warzyw w sosie, ostrych marynat oraz często mięsa. Drugim uniwersalnym daniem indyjskim jest dal, czyli rodzaj gęstej zupy z soczewicy. Charakterystyczną potrawą jest dosa, czyli cienkie, suche naleśniki wyra
ClauditteMissCookingczasu do czasu pomieszać i w razie potrzeby uzupełnić brakującą wodę. Kiedy mięso będzie już miękkie dodać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w wodzie. Doprowadzić do wrzenia. Sos powinien być gęsty. Polecam z ziemniakami, ryżem, makaronem lub kluskami
O kuchni z uczuciemoznaczenia te znajdziemy na 1248 produktach z 32 krajów. Już po tej liczbie widać, że to nie tylko kraje Unii Europejskiej. Na liście znajdziemy na przykład sos rybny z Phu Quoc (Wietnam) czy ryż jaśminowy z Tajlandii. Najwięcej certyfikowanej tymi oznaczeniami żywności pochodzi jednak z Włoch (268), Francji (219), Hiszpanii (180), Portugalii (125) i Grecji (101). Polska plasuje się
W kuchni wieczoremprzywarło do dna naczynia, następnie dodajemy krewetki i gotujemy jeszcze ok 10 - 15 minut. W tym czasie krewetki zmiękną, przyjmą smaki składników dania, a sos zgęstnieje i odparuje. Danie podajemy z ryżem lub świeżą, chrupiąca bagietką posypane kolendrą lub jeśli akurat nie macie jej w swojej kuchni, natką pietruszki. Smacznego
Taste Of My Daymasła 2 łyżki oleju 2 łyżki sosu sojowego kawałeczek chili 1/2 średniej papryki czerwonej 200 g makaronu „Czarniecki” w kształcie ryżu 4 jajka 2 łyżki posiekanej kolendry 2 łyżki soku z limonki sałata sól Sos mandarynowy: 4 łyżki wody 4 łyżeczki pasty tamaryndowej 2 łyżki sosu rybnego 4 łyżki cukru trzcinowego Przygotowanie: Na patelni rozgrzać masło z olejem
Oryginalny smakdusić pod przykryciem z 30 minut na średnim ogniu miękkie uda wyjąc na talerz, do wywaru dać śmietanę i wszystko zmiksować pałką blendera na gęsty sos nam smakuje z tłuczonymi ziemniakami lub ryżem........SMACZNEGO!!! kurczak z kiełkami Royal Brand - nie zawiera glutaminianu sodu, bez soli, produkt naturalny - składniki: kiełki fasoli, pieczarki, liście laurowe, seler, cebula, czosnek, por, seler, łodygowy, marchewka
W Mojej Kuchni Lubię