Potrzebne produkty; tortilla 16Sztuk (gotowe placki) kapusta pekińska 1Sztuka czerwona papryka 1Sztuka pomidory 2Sztuki pierś z kurczaka 2Sztuki przyprawa do gyrosa łyżeczka pieprz łyżeczka papryka słodka mielona łyżeczka olej 3łyżeczki(lub oliwa) ogórki kiszone 2Sztuki Sos czosnkowy: jogurt naturalny 200Mililitrów majonez 250Gramów czosnek4 1/2Ząbka (duże ząbki) sól szczypta pieprzWg szczypta natka pietruszki(...)kostkę i dodać do tej samej miski, dodać mięso usmażone i sos czosnkowy oraz tzatziki. 6. Wymieszać wszystko łyżka i... 7. Placki podgrzać na patelni, potem na talerzu poukładać sałatkę z sosem i zwinąć
pichcisztosos do pizzy Nawet zwykły pszenny placek drożdżowego ciasta, po posmarowaniu go własnoręcznie wykonanym sosem, stanie się daniem które z entuzjazmem powitają goście i domownicy. A jeżeli sos nasz wzbogacimy, dodatkiem suszonych w słońcu pomidorów, podostrzymy papryczką chilli a wszystko to dodatkowo przepleciemy zapachem świeżego czosnku i bazylii. To masz wyrób, możemy stawiać na równi z produktami pochodzącymi
Miód i pieprzPlacki ziemniaczane za mną chodziły, to i pomimo, że pózno...są! Składniki -1 kg ziemniaków -2 cebule -2 ząbki czosnku -2 jaja -2-3 łyżki mąki pszennej -sól i pieprz do smaku -olej lub smalec do smażenia -sos czosnkowy Roleski Ziemniaki i cebulę obierz.Następnie zetrzyj na tarce o małych oczkach. Masę wylać na sitko i postawić w naczyniu(...)czosnek. Dosmaczyć solą i pieprzem. Jeśli chcesz aby masa nie ściemniała, dodaj po prostu łyżkę śmietany lub gęstego jogurtu. Smaż na złoty kolor. Podawaj ciepłe. Ja moje placki ziemniaczane podałam z sosem czosnkowym i natka pietruszki na pięknej Porcelanie Bogucice Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnilike Mondays , czyli piosenka dzięki której polubiłam poniedziałki. Żeby dobrze zrozumieć tą piosenkę (i jej 'lekko' specyficzny teledysk) trzeba koniecznie przeczytać to - sekcja history . Placki owsiane z dynią, polane sosem karmelowym Przepis: własny / 1 porcja / składniki: 50 g zmielonych płatków owsianych 1/8 łyżeczki sody oczyszczonej (lub ciut więcej proszku do pieczenia) 1/5 łyżeczki cynamonu po dwie szczypty zmielonych(...)dynię i wbić jajko. Ponownie wymieszać. Całość przykryć talerzykiem, wstawić do lodówki na noc. Rano ciasto wymieszać z 2-3 łyżkami mleka/wody, usmażyć placki, podawać z ulubionymi dodatkami - najlepiej sprawdzi się tu syrop klonowy, miód lub sos karmelowy
tost z dżememplacek tortilla 1 puszka Filetów pstrąga w sosie paprykowym Graal 100 g brukselki Brukselkę oczyścić , zalać wodą i ugotować do miękkości , ok 10-12 min. Odcedzić. Jeszcze gorącą przełożyć do miseczki, dodać całą puszkę Pstrąga w sosie paprykowym, wymieszać. Tortillę podgrzać w mikrofali, nałożyć na placek całe nadzienie, zwinąć, zabezpieczyć papierem.. i smacznego. Od firmy Graal dostałam
Gotowanie jest łatwePyszne placki z dyni z brzoskwiniami i domowym sosem karmelowym - pomysł na słodkie śniadanie, obiad lub podwieczorek. SKŁADNIKI 1 szklanka puree z dyni(...)łyżką i smażymy na małym ogniu z obu stron, aż się zarumienią. Odsączamy na papierowym ręczniku. Posypujemy niewielką ilością cukru pudru. Polewamy sosem karmelowym. Smacznego :) Możemy zrezygnować z dodatku brzoskwiń i podawać placki z cukrem czy konfiturą
Moje Kuchenne Rewelacjekwaśną śmietaną i cukrem, z musem jabłkowym) lub na słono (z gulaszem, ze smażoną kiełbasą i surówką z kiszonej kapusty, z sosem czosnkowym, z zupą-kremem jarzynowym, z sosem śmietanowo-grzybowym). Placki można smażyć na rozgrzanym oleju lub smalcu. Placki te są grubsze, większe, bardziej chrupiące i sycące od tradycyjnych. Placki należy smażyć na rozgrzanym, ale nie bardzo gorącym oleju
Gospodyni MiejskaPlacek po zbójnicku to pyszne i sycące danie (z typu jesienno-zimowych). Zestawienie ulubionych chyba przez wszystkich placków ziemniaczanych z warzywno-paprykowym sosem genialnie się komponuje. Oczywiście do gulaszu możemy użyć dowolnych składników i przypraw - tu rządzi całkowicie swoboda i nie stresujmy się, że nasz placek po zbójnicku będzie odbiegał od "oryginału" :)) Ma on nam po prostu(...)Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Pod koniec gotowania dodajemy ogórki i doprawiamy całość solą i pieprzem według uznania. Jeśli sos jest zbyt rzadki zagęszczamy go łyżką mąki rozrobionej w niewielkiej ilości wody.Przepis na placki ziemniaczane znajdziecie TUTAJ
Walijskie Pichceniekokosowe* placki z fasoli podane z sosem z kokosowego masła orzechowego ~ *z mąki kokosowej To były dosłownie najgrubsze placki jakie kiedykolwiek usmażyłam :D Na zdjęciu dokładnie tego nie widać, ale miały może z 1,5cm grubości :o Magia mąki kokosowej ♥ Dzisiaj jednak zostajemy w domu - nie pojechaliśmy nigdzie. Troche lenistwa się przyda ;) Zwłaszcza, że jutro chcę jechać z tatą
breakfast of dreamspachniały rewelacyjnie,a do tego były w idealnej temperaturze - bardzo ciepłe, ale nie parzące. Gulasz z dzika był dobrze doprawiony, mięso z dzika miało intensywny smak, a sos nie tłumił go. Placki dobrze usmażone, a surówki świeże i aromatyczne.Nie mam żadnych zastrzeżeń. Jedyne co, panuje w lokalu samoobsługa. Zamawiając danie, dostajemy numerek w postaci małego druczku jak paragon
W kuchni Karmel-itkimięsa usmażonego w ostrej przyprawie i delikatnym schłodzonym sosem. Tak powstał obiad idealny! Ps. od wtorku powracam już do rzeczywistości spośród tych wszystkich ustaw i innych prawniczych cudów! Oj, mam ochotę poszaleć w kuchni – już dziś kusi mnie zrobienie ciasta, ale muszę pójść po rozum do głowy :P Składniki: 6-7 placków tortilli Duża podwójna pierś z kurczaka Pół puszki(...)oraz kukurydzę. Posolić i popieprzyć. Wymieszać. Sos czosnkowy: jogurt, majonez, posiekany czosnek, sól, pieprz, odrobina włoskiej przyprawy – wymieszać i wstawić do lodówki by smaki się przegryzły. Na placek tortilli nałożyć sałatkę, następnie sos czosnkowy, na koniec mięso i zwinąć. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówczym kto woli ;)Kalorie:1 porcja bez sosu: ok. 310 kcal1 porcja z sosem i cukrem pudrem: 350 kcal Propozycje: myślę, że do placków pasowałaby kwaskowa nuta, może jakiś sos wiśniowy lub truskawkowy? Albo do dyni dodać trochę startego jabłka (tak zrobię następnym razem, chyba, że ktoś wypróbuje wcześniej i się tutaj podzieli wrażeniami ;)) albo może polać lukrem
Malowane smakiemMąka ZiemniaczanaMąkę ziemniaczaną wytwarza się z ziemniaków o dużej zawartości skrobi. Charakteryzuje się białym kolorem, zwięzłą strukturą i bezwonnym zapachem. Nie jest sypka.Mąkę ziemniaczaną wykorzystuje się do zagęszczania zup, sosów, kisieli, budyniów, wypieku ciast, ciasteczek. Coraz częściej dodawana jest do pieczywa bezglutenowego. Jest jednym z podstawowych składników pyz i klusek ziemniaczanych.4.Maka KukurydzianaMąka kukurydziana powstaje w wyniku zmielenia ziaren kukurydzy. Zawiera(...)mąki kukurydzianej ma wyraźne pory,jest lekkie i aromatyczne. Mąka kukurydziana wykorzystywana jest w cukiernictwie i piekarnictwie. Dodaje się ją do ciast, ciasteczek, pieczywa oraz placków. Służy do zagęszczania sosów, zup i potraw chińskich. Powszechnie używana jest w kuchni meksykańskiej do wyrobu tortilli, nachos, tacos
NaKońcuJęzykaChyba muszę się "przeprosić" z książeczką dołączoną do mojej maszyny do chleba :) Wypróbowałam tylko dwa przepisy w niej zawarte, oba super, "no ale przecież nie będę
Z butelką mleczka w tleczarnych oliwek bez pestek 5 pomidorków koktajlowych suszone oregano wykonanie: Piekarnik rozgrzewamy do 220 st. C. Blachę natłuszczamy oliwą, wykładamy na nią ciasto i formujemy okrągły placek. Na wierzchu rozsmarowujemy sos, układamy porwaną na kawałki mozzarellę, pokrojoną w plastry kiełbasę, oliwki przekrojone wzdłuż, pomidorki pokrojone w ćwiartki i posypujemy oregano. Pieczemy przez
Domowy Smak Jedzenia