sos do mielonego - 4537 przepisów (strona:170/303)

Pierś z kurczaka w delikatnym sosie 180

Delikatne mięsko w sosie śmietanowym z dodatkiem miodu. Pyszne, łatwe i mało pracochłonne danie, w sam raz do ziemniaków, ryżu lub pieczywa. 1 podwójna pierś z kurczaka 400 g gęstej śmietany 18% (używam z Piątnicy) kilka łyżek oleju 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 2 łyżeczki miodu naturalnego wegeta, pieprz czarny mielony Umyte mięso pociąć na paski, chwilę podsmażyć na rozgrzanym

Praktyczna pl
Wyróżnienia. I pierogi z dynią, orzechami i cebulką 170

czasu lubię delektować się wątróbką i mielonym. Najczęściej jednak, jeśli już decyduję się na mięso, to zdecydowanie wybieram drób. 3. Czy lubisz fast - foody? Zdecydowanie nie :) I to wcale nie z powodów kalorycznych czy zdrowotnych. Po prostu tego typu dania najzwyczajniej mi nie smakują. Wyjątkiem jest tutaj pizza, najlepiej z dużą ilością sosu pomidorowego :) 4. Wolisz kawę czy herbatę

My simple kitchen
Faszerowane cukinie zapiekane w sosie pomidorowym 146

mięsny (np. taki jak do kotletów mielonych). No i któż oparłby się tym pięknym, okrąglutkim cukiniom?;) To właśnie one nadają temu daniu cały urok :) Składniki: 4 okrągłe cukinie 1/3 puszki kukurydzy 1/3 puszki czerwonej fasoli kilka plasterków szynki 5 dag startego żółtego sera mały ząbek czosnku 1 łyżka bułki tartej sól, pieprz Sos: kubek śmietany 18% (330 g) pół

My simple kitchen
Biały dip do warzyw 156

brakuje to na pewno brakuje właściwego sosu. Oto prosty przepis na dip, który świeże lub gotowane warzywa zmieni w niebanalne danie. Składniki 3 łyżki jogurtu greckiego light garść rukoli kilka listków świeżej kolendry 1 ogórek kiszony 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka ostrej musztardy (np. sarepskiej) kilka kropli soku z cytryny sól świeżo mielony pieprz Rukolę i kolendrę myjemy, osuszamy

My Chcemy Jeść
Zapiekane pomidory z mozzarellą i świeżą bazylią 152

przecier do sosu bolońskiego, czy podstawę sosu do domowej pizzy. Lista inspiracji i możliwości jest nieograniczona a przygotowanie bardzo proste i szybkie. Składniki: ( dla 4-5 osób i więcej) Pomidory czerwone z szypułkami, ja użyłam 12 sztuk łyżeczka czosnku kolorowego-bądź zwykłego łyżeczka lubczyku duża szczypta soli duża szczypta pieprzu świeżo mielonego oliwa z oliwek- ja użyłam oliwy

KreatywnePiny
Gołąbki poznańskie 147

bardzo prosty przepis z domowego notatnika na gołąbki, których nie musisz zawijać... Składniki  0,5 kg mięsa mielonego 70 dag białej kapusty 2 jajka 1 duża cebula 1 szklanka kaszy manny  sól, pieprz, papryka słodka mielona czosnek mąka do obtoczenia gołąbków Zalewa 4 szkl. wody 0,5 słoiczka przecieru pomidorowego 2 kostki rosołowe Sposób Kapustę(...)drobno poszatkować, cebulę drobno pokroić, wymieszać w misce z pozostałymi składnikami. Formować okrągłe, lekko spłaszczone gołąbki. Gotowe obtoczyć w mące, podsmażyć na tłuszczu, a następnie zalać sosem i dusić pod przykryciem około 40 minut. Po wyciągnięciu gołąbków zalewę można zaklepać mąką

Kuchenne aromaty
Lasagne w wersji FIT 369

naleśnikami zamiast makaronu jest znacznie lżejsza i nie musimy się ograniczać w jedzeniu jej. Mam nadzieję, że spróbujecie!     Lasagne w wersji fit   Składniki: 300 g mięsa mielonego z indyka, 20 g mrożonego szpinaku, 2 ząbki czosnku, pomidory krojone w puszce, cebula, 3 łyżki skrobi kukurydzianej, 2 jajka, 2 szklanki mleka, sól, pieprz, łyżeczka oregano, łyżeczka(...)podsmażamy razem z mięsem mielonym. Kiedy mięso będzie już upieczone dodajemy pomidory, doprawiamy solą, pieprzem, oregano i bazylią. Rozmrożony szpinak gotujemy w niewielkiej ilości wody do momentu jej wyparowania. Doprawiamy solą i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.  Naczynie żaroodporne smarujemy delikatnie oliwą i nakładamy dwa naleśniki. Na pierwszą warstwę nakładamy sos z mięsem i przykrywamy kolejnymi dwoma naleśnikami

paapilotkaa
Sos chrzanowy w trzech wariantach - z serii przepisy Wielbłąda 175

podgrzewać do czasu, aż sos zgęstnieje (sos powinien zacząć bulgotać). Podawać na zimno. ******************************** ******************************** Składniki - wariant trzeci - do kanapek lub warzyw 1 czubata łyżka ostrego chrzanu 1 płaska łyżka majonezu 1 łyżka gęstej śmietany 1 mała łyżeczka soku z cytryny lub limonki lub octu winnego sól, biały pieprz do smaku ewentualnie mała szczypta mielonej gorczycy Przygotowanie Wszystkie składniki dokładnie wymieszać

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Aromatyczny gulasz drobiowy z żurawiną 204

cynamonu 1/4 łyżeczki mielonego kardamonu  1 kostka rosołu drobiowego rozpuszczona w szklance wody (jeśli używamy suszonej żurawiny ilość wody trzeba zwiększyć do 1,5 szklanki) olej do smażenia  sól i pieprz do smaku ewentualnie pół szklanki świeżej żurawiny i natka pietruszki do dekoracji ewentualnie niewielka ilość mąki do zagęszczenia sosu, ale nie sądzę, żeby była

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Rice sticks (pieczone pałeczki ryżowe) porcja ok. 480 kcal 172

Lidlu) :) Polecam z ostrym sosem Składniki (duża porcja - zdjęcie): 70 g ryżu naturalnego 100 g (1 sztuka) marchewki 55 g (1 sztuka) cebuli 12 g (2 płaskie łyżki) bułki tartej 30 g (pół) roztrzepanego jajka 25 g (2 łyżki) kukurydzy z puszki 15 g pokruszonych płatków kukurydzianych przyprawa do mięsa mielonego, sól, ew. szczypta cukru (pół miareczki stevi

Malowane smakiem
Szybka Lasagne 386

smaczna ale i dużo szybciej się ją przygotowuje. No może pomijając fakt, że siedzi godzinę w piekarniku ;) Za to znika ze stołu w ekspresowym tempie. SKŁADNIKI 500 g mięsa mielonego 500 g płatów lazanii (suchych) 350 g szynki gotowanej w plastrach 1 litr passaty (gęstego przecieru pomidorowego) ok 1 litr wody 2 kulki mozzarelli 4 jajka ugotowane(...)oliwy. Gdy cebula zmięknie dodać mięso mielone i smażyć kilka minut do momentu aż straci różowy kolor. Wlać czerwone wino, passatę oraz wodę. Doprowadzić do wrzenia a następnie gotować przez 5 minut pod przykryciem. Jajka oraz mozzarellę pokroić w cienkie plasterki. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Na dno naczynia wlać dwie chochle rzadkiego sosu pomidorowego następnie ułożyć warstwę z płatów

Złote przepisy
Kotlety mięsno- pieczarkowe 185

krótko na tłuszczu Do mięsa mielonego dodać jajko, sól, pieprz, przesmażoną i przestudzoną cebulę oraz pieczarki - wyrobić Podczas formowania kotletów włożyć w środek masy mały kawałek żółtego sera, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na gorącym tłuszczu Jeśli mamy więcej niż 30 dag pieczarek to możemy sobie zrobić dodatkowo do kotletów, sos pieczarkowy.  Myślę, że można byłoby

Proste Potrawy
Tort naleśnikowy a' la lasagne 196

ciasto: 500g. mąki pszennej 700 ml. mleka 200ml. wody gazowanej łyżeczka przyprawy podobnej do Warzywka 2 jajka Na  farsz: 500 gram mięsa mielonego gotowa mieszanka do mielonego bądż przyprawy u mnie: bazylia, czosnek, estragon 1 opakowanie szpinaku mrożonego rozdrobnionego 3 ząbki czosnku 1 łyżka masła przyprawy 500 gram pomidorów na przecier pomidorowy ewentualnie przecier gotowy(...)powinny one być za grube... Mięso mielone mieszamy z przyprawami, smażymy bez tłuszczu...Zazwyczaj jest tak że zawsze jakiś tłuszcz z mięsa powstanie... Szpinak rozmrażamy, odsączamy wodę...Dodajemy masło, czosnek i chwile podsmażamy... Z pomidorów usuwamy gniazda z nasionami...kroimy na drobne kawałki i miksujemy dodajemy przyprawy ja mam swoje ulubione do sosu pomidorowego tj, duuuuzo czosnku, bazylii, oregano

NaKońcuJęzyka
Spaghetti ze szpinakiem, gorgonzolą i twarożkiem wędzonym #omnomnom 279

papryczka chili świeża -  świeżo mielony pieprz - sól - oliwa z oliwek do smażenia   Makaron gotujemy we wrzącej osolonej wodzie około 10 minut - tak, żeby był al dente. Ugotowany makaron odcedzamy na sicie. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy szpinak i smażymy, aż odparuje woda.  Do szpinaku dorzucamy posiekane ząbki czosnku i gorgonzolę. Sos łączymy z makaronem. Razem wszystko

Sajkofanka smaku

Proponowane wyszukiwania