sos do makaronu - 9438 przepisów (strona:415/630)

Kurczak w sosie marchewkowym 172

Rewelacyjne w smaku mięso, kremowy lekko pikantny sos. To moja propozycja na obiad. Koniecznie musicie  spróbować. Danie wymaga od nas trochę pracy, smażenie, miksowanie, pieczenie.... Jednak smak wynagrodzi Wam trud przygotowania. Można podawać z makaronem, ryżem, ziemniakami, kaszą. Jeśli macie ochotę na inne przepisy z mięsem w roli głównej to zapraszam tutaj Składniki 6 udek z kurczaka 2 łyżki

O kuchni z uczuciem
Pulpety w sosie pieczarkowym 411

mięsa mielonego można wyczarować sporo pysznych dań. Od klopsów, pulpetów, nadziewanych makaronów po pyszne zapiekanki. Ja dzisiaj serwuję wam pyszne pulpety z mięsa mielonego w sosie pieczarkowy. Danie przygotowałam w granitowym garnku Ballarini z kolekcji Lucca . Garnek jest odporny na uszkodzenia mechaniczne. Ma nienagrzewające się rączki po obu stronach garnka. Potrawy nie przywierają do powierzchni nawet, jeśli są smażone

Ala piecze i gotuje
Kurczak Coca-Cola a.k.a. Hong Kong Chicken 124

chwilę. Do kurczaka dodajemy ketchup, składniki dokładnie łączymy, zalewamy Coca-Cola. Dusimy bez przykrycia przez kwadrans, dodajemy pokrojoną paprykę (tak jak lubimy), sos redukujemy do pożądanej konsystencji. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem. U nas soba. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

R'n'G Kitchen
Sos paprykowy do makaronu (z mięsem mielonym) 265

paprykowy to alternatywa dla popularnego sosu bolońskiego. Przygotowuje się go równie szybko, jest smaczny i zdrowy. Najlepiej pasuje do makaronu. 500g mięsa mielonego 2 papryki czerwone 2 papryki zielone 2 papryki żółte 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 500g przecieru pomidorowego 2 łyżeczki papryki słodkiej, 1 łyżeczka papryki ostrej, sól, pieprz olej 1. Paprykę kroimy w dużą kostkę, cebulę

Szefowa kuchni
Makaron w sosie brzoskwiniowym 160

brzoskwinie już odpowiednio zmiękną, dodać obrane ze skóry i pogniecione widelcem banany. Całość podgrzewać do momentu, aż śmietana zrobi się gęsta.  Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu al dente, odcedzić z wody i przełożyć do sosu brzoskwiniowego. Całość wymieszać podgrzewając chwilę. Podawać od razu udekorowane plasterkami brzoskwini i liśćmi mięty

Passions hobbies life
Tagliatelle z bałkańskim kozim serem, orzeszkami pinii i pomidorkami koktajlowymi 94

koktajlowe pokrojone na połówki, większe na ćwiartki, smażyłem delikatnie mieszając przez 2-3 minuty. Doprawiłem solą i pieprzem, zdjąłem z ognia, odstawiłem. Makaron wrzuciłem do wrzątku, ugotowałem al dente. Odcedziłem, przełożyłem z powrotem do garnka. Dodałem sos z pomidorków koktajlowych z patelni, pokruszony ser kozi oraz drobno pokrojone listki bazylii. Wszystko delikatnie mieszając dusiłem przez 30 sekund, aby smaki się

R'n'G Kitchen
Noodle z warzywami 141

oraz jasną część pora. Całość smażymy na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy do warzyw ostrą paprykę, doprawiamy do smaku. Ugotowany makaron mieszamy z warzywami. Podajemy z posiekaną natką z pietruszki. warzywa można wymieszać z sosem sojowym i posypać sezamem. Zamiast natki pietruszki warto użyć świeżej kolendry

Moja smaczna kuchnia
Afgańska frittata 116

skomplikowanych posiłków.  Ja zauważyłam ostatnio, że im mniej wyszukana potrawa tym bardziej mi smakuje. Lubię proste dania, takie jak na przykład makaron spaghetti z czosnkiem i oliwą, z pesto, albo po prostu ugotowany kalafior polany sosem   warzywnym. Pyszne.  Do takich szybkich prostych i smacznych dań należy zielona afgańska frittata (pewnie nikomu frittata nie kojarzy się z daniami

Moja Mama Gotuje
Warzywa w sosie Teriyaki 186

Jeżeli jest taka potrzeba możemy dodać troszkę wody. Na sam koniec wrzucamy kiełki i podsmażamy jeszcze około minuty. Dodajemy 2 - 3 łyżki sosu, całość razem mieszamy i gotujemy aż cały nadmiar wody odparuje. Najlepiej podawać z makaronem chińskim.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Delusional Trine
Strogonow ze schabu bardzo prosty 304

Szybkie i proste danie. Idealne z kluseczkami makaronem czy ryżem. Schab pokroić w cienkie paski, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, ostrą i wędzoną. Na patelni rozgrzać

Kuchnia Pokoleń
Muszle z mięsem mielonym 117

Niby zwykła zapiekanka makaronowa, a jednak nie aż tak. Od zwykłej zapiekanki różni się lekkością, jaką daje sos pomidorowy, pozbawiony gęstych dodatków. Nawet ten ser jakiś taki… lżejszy ;) 250-300 g makaronu conchiglioni 500 g wołowego mięsa mielonego 700 g passaty 200 g mieszanki sera: cheddar, mozzarella, parmezan czosnek, oregano, papryka mielona, garam masala Mięso podsmażyć krótko na patelni

Kucharzyca
Mini roladki szpinakowe z lasagne 397

bardzo podzielna. Jednocześnie ma również swój urok. Wpis powstał we współpracy z marką Lubella.   Składniki /ok. 14-16 roladek/: 4 płaty makaronu lasagne Lubella 1 serek kanapkowy naturalny 200 g mrożonych liści szpinaku 150 ml sosu pomidorowego 1/2 kulki Czytaj dalej... Artykuł Mini roladki szpinakowe z lasagne pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Makaron z pesto, suszonymi pomidorami i grana padano 136

Makaron to produkt z którego bardzo szybko można wyczarować pyszny obiad. Dziś polecam z pesto, pachnącymi pomidorami i włoskim serem. Ważne jest aby makaronu nie rozgotować

Moje Małe Czarowanie
18 najlepszych dodatków do makaronów 187

lepszej okazji, niż dzisiejszy Dzień Makaronu, do zaprezentowania najsmaczniejszych dodatków do pasty. Marynowane oliwki, domowej roboty ziołowe oliwy i sosy pomidorowe, nietypowe pesto, idealnie pasujące do jesiennej aury, mieszanka aromatycznych dodatków ukrytych pod nazwą gremolaty, to moje dzisiejsze propozycje, niezbędne do makaronowego świętowania, koniecznie z kieliszkiem dobrego, włoskiego wina! Viva la pasta! Alla salute! Aromatyczne zioła w kuchni włoskiej Ciecierzyca

Moja smaczna kuchnia
TYMIANKOWY KURCZAK Z OLIWKAMI 152

oliwek ,wkładamy mięso i obsmażamy na złoty kolor .Podlewamy bulionem ,wrzucamy warzywa i dusimy na małym ogniu do miękkości.Doprawiamy.Zagęszczamy sos łyżeczką mąki ziemniaczanej rozrobionej w odrobinie zimniej wody.Chwilę zagotowujemy i gotowe.Podajemy z makaronem lub puree ziemniaczanym.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki