gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Figę kroimy na ósemki, łososia dzielimy na mniejsze kawałki. Zioła siekamy, mieszamy z oliwą z oliwek. Ugotowany makaron wmieszaj z ziołami, dodaj pozostałe składniki, ułóż na talerzu. Sałatkę polej obficie sosem (przepis poniżej). dressing: 5 łyżek wody, 3 łyżki oliwy z oliwek, łyżeczka soku z limonki, łyżeczka musztardy angielskiej z curry, łyżeczka miodu, sól
SMYKWKUCHNIoliwę, tu znajdziecie przepis ) w oryginalnym przepisie jest również łyżeczka papryki, ale ja nie lubię jej połączenia z pomidorami na każde 100 g makaronu 100 ml wody +-100 ml w zależności od tego jak gęsty lubisz sos Przygotowanie: Pomidorki poprzekrawaj na pół lub w dużą kostkę, jeżeli używasz „normalnych”, a cebulę w piórka lub półplasterki. Wszystkie składniki wrzuć
greenscarfclass="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Dzisiejsza zapiekanka jest inspirowana właśnie tą sałatką. W jej skład wchodzi makaron, kurczak w przyprawie gyros, ogórki kiszone, papryka i kukurydza. Całość zalana jest sosem majonezowo – ketchupowo – śmietanowym. Zapiekanka co prawda jest trochę kaloryczna, ale za to jaka smaczna " class="wp-smiley" style="height
Marta Gotujetemu otrzymałam od firmy GRAAL przesyłkę z rybkami w puszkach, za co serdecznie dziękuję. Oto one: Na pierwszy rzut poszły... Sardynki w sosie paprykowym Postanowiłam wymodzić z nich... Sardynkową sałatkę makaronową Przepis jest prosty ;) Ugotowany makaron świderki i wymieszana z nim zawartość puszki. Prawda, że wygląda nieźle? Tak czy inaczej danie było nietypowe:) Powiem tak... Miło było przyrządzać
Ukojenie Podniebieniapatelni dołożyć serki pokrojone na mniejsze części, 1/2 szklankę mleka. Całość podgrzewać mieszając, aż serki roztopią się. Doprawić ziołami, sola i pieprzem. Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Odcedzić. Rozłożyć na talerzach i polać sosem serowym. SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z Anetąmakaron ryżowy lub sojowy zalewam na 15 minut wrzątkiem aby namiękły. Odcedzam i kroję grzybki w paseczki a makaron na mniejsze części. Dodaję kiełki soi. Wszystko dokładnie mieszam,dodaję parę łyżek sosu sojowego, pieprzu i soli do smaku. Tak naprawdę skład farszu zależy od inwencji i pomysłów. Na talerz wlewam wodę i zanurzam w niej pojedynczo
potrawyregionalneprzygotowane, możemy zabrać się do dalszej pracy. Łukasz informuje nas co będziemy robili - oj będzie pysznie - będzie pieczona szynka z puree z topinamburu i sosem miodowo-winnym, stir-fry z bekonem, tofu, warzywami sezonowymi i makaronem sojowym, amerykańskie żeberka BBQ oraz coś co z pewnością zabierzemy ze sobą do domu - suszona wędlina ze schabu! Zabieramy się do pracy - topinambur trafia
Plate of Joyużyć pomidorów z puszki bądź passaty pomidorowej). Smażyć wszystko razem kilka minut. Doprawić solą, pieprzem i oregano. Wylać pomidory do żaroodpornego naczynia. Rurki makaronu (nie gotujemy ich) nadziewać mięsem i układać na pomidorach. Teraz trzeba zrobić sos beszamelowy. Na patelni należy roztopić masło, dodać mąkę i podsmażyć 2-3 minuty cały czas mieszając. Zawartość patelni powinna się pienić
Kulinarne Inspiracjeczosnku i pietruszki są jednym z moich ulubionych dań. Krewetki takie idealnie pasują do świeżej, chrupiącej bagietki. Równie dobrze smakują z makaronem tagliatelle. Jednak polecam do nich bagietkę. Można ją maczać w maślano- czosnkowym sosie. Pycha!!! Już mi ślinka cieknie na samą myśl o nich. Zapraszam!!! Składniki: 0,5 kg krewetek Tygrysich, 5- 6 ząbków czosnku, pęczek
Passion of Cookingbyło grudek. Do śmietany z mąką dodajemy kilka łyżek gorącego sosu i dokładnie mieszamy (żeby śmietana nam się nie zważyła). Wlewamy to do sosu cały czas mieszając. Pogotować jeszcze ok 5 minut i możemy podawać z makaronem lub ziemniaczkami
The Sweet DamselDziś zapraszam na żelazny punkt w mojej spiżarce. Mix sezonowych warzyw w pysznym sosie słodko-kwaśnym. Idealne na szybki obiad. Wystarczy dodać podsmażonego kurczaka i makaron i pyszny obiad gotowy. Składniki: (na 4 słoiki 1l) 10 średnich pomidorów biała cebula czerwona cebula 2 średnie cukinie po 2 papryki żółte, czerwone i zielone 2 ząbki czosnku 2 kolby kukurydzy opcjonalnie
Pyry na GazMakaron farfalle czy też popularne w Polsce kokardki dobrze komponują się z gęstymi sosami. Dodajmy do tego wędzonego łososia i silną nutę kaparów a wyjdzie nam pyszne danie o wyrazistym smaku
Milion SmakówMąkę pszenną rozprowadziłam w kubeczku zimną wodą tak, żeby nie było grudek i przelałam ją do rondla. Gotowałam jeszcze chwilę do zgęstnienia sosu. Doprawiłam do smaku solą, pieprzem i sporą ilością majeranku. Podałam z kolorowym makaronem i surówką z pekinki
Kuchenne zapiski Edytypieprzem. Obsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dokładamy pokrojonego pora i pokrojoną w plastry cukinię. Obsmażamy. Dolewamy bulion, wrzucamy makaron, podduszamy do miękkości makaronu. Po tym czasie wrzucamy posiekaną natkę pietruszki oraz wlewamy śmietanę. Mieszamy aż sos zgęstnieje. Doprawiamy
Z Majeczką w kuchnitarki typu julienne - podsmażamy czosnek, cebulę i papryczkę na oliwie ok 3-5 minut (do zarumienienia) mieszając aby się nie przypaliło - dokładamy makaron z cukinii i podsmażamy na małym ogniu mieszając tak aby przeszedł smakiem sosu - ok 5 minut Cena : ok 5 zł za całość SMACZNEGO
Pora na pora i pomidora