sos do makaronu - 9438 przepisów (strona:371/630)

Pesto z zielonej pietruszki (czyli jak się ratować podczas wiosennego przesilenia) 145

Mam wrażenie, że natka pietruszki nie cieszy się takim powodzeniem jak powinna... tzn. pewnie każdy powie, że używa, a jakże, ale jak przyjdzie co do czego

Czary - gary w kuchni
Spaghetii po mojemu 157

dokładnie wymieszać. Wlać pomidory z puszki, wywar warzywny lub wodę, wymieszać i gotować na małym ogniu 15 minut. W między czasie ugotować makaron. Makaron wyłożyć na talerz, posypać potartym serem i polać gorącym sosem. Na koniec obsypać listkami bazylii. Danie było rewelacyjne. polecam

Kuchnia Pokoleń
100 przepisów na Sylwestra 1343

sezamem Tramezzini z serkiem kremowym, szynką i szpinakiem Truskawkowy koktajl na maślance Truskawkowy koktajl z bananem i miodem Truskawkowe semifreddo z jagodami i sosem owocowym podane z malinami Woda ogórkowo - cytrynowa Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Zgrzewane kanapki

Moja smaczna kuchnia
Tagliatelle z krewetkami, suszonymi pomidorami, polane sosem serowym Gorgonzola 241

Świeży makaron Tagliatelle, krewetki, do tego suszone pomidory, natka pietruszki i sos Gorgonzola to idealna propozycja na obiad każdego dnia :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Canneloni w sosie pomidorowym 204

Bardzo lubię takie proste włoskie dania. A połączenie mięsa, makaronu i sera to dla mnie połączenie idealne. Do tego sos pomidorowy i jestem w niebie ;) 14 rurek cannelloni kulka mozzarelli Farsz: 500g mięsa mielonego wołowego cebula 3 ząbki czosnku sól morska prowansalska, pieprz łyżka koncentratu pomidorowego łyżka przyprawy do pomidorów 7 dag sera grana padano 2 łyżki oleju Sos: 700ml

Smakołyki Asi
KURKI W SOSIE ŚMIETANKOWO - ZIOŁOWYM 147

kurki , podsmażyć, dodać rosołek w kostce rozpuszczony w szklance gorącej wody, gotować ok 15 minut, dodać śmietanę, sól pieprz do smaku i zioła prowansalskie. (Sos można zagęścić łyżką mąki ale niekoniecznie.) Podawać z ryżem, makaronem, lub ziemniakami

Darcia w kuchni
GULASZ DROBIOWY Z KURKAMI 158

podsmażyć. Całość zalać szklanką bulionu drobiowego, gotować ok 15 minut z zielem angielskim, liściem laurowym i kolorowym pieprzem, dodać śmietanę, sól, pieprz do smaku. (Sos można zagęścić łyżką mąki ale niekoniecznie.) Podawać z ryżem, makaronem, lub ziemniakami

Darcia w kuchni
pikantna sałatka z kurczakiem 224

pokroić w kostkę, przyprawić solą i pieprzem i usmażyć. Jogurt wymieszać z majonezem, startym czosnkiem i przyprawami. Paprykę, ogórki i cebulę pokroić w kosteczki. Makaron ugotować i wystudzić. Wszystkie składniki połączyć i wymieszać z sosem czosnkowym. Odstawić na minimum godzinę, aby smaki przeszły

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Domowe przetwory: sos pomidorowy 178

pasteryzujemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 150 stopni przez 30 minut. Nasz sos wyszedł gęsty i ma widoczne kawałki pomidorów. Jak ktoś lubi gładki sos to może go zblendować ale mimo wszystko np. do makaronu czy zupy wyczuwalne cząsteczki na pewno będą lepsze Smacznego

Kuchenne Wariacje
Łatwy stek teriyaki z grzybami i szparagami / Easy teriyaki steak with mushrooms and asparagus 224

rozgrzej na dużym ogniu oliwę i dodaj mięso wraz z marynatą. Dodaj szparagi (lub fasolkę) i pieczarki i smaż aż mięso się zarumieni a sos zgęstnieje, przez około 10 minut. Podawaj danie z ugotowanym makaronem lub ryżem, posypane posiekaną dymką. Smacznego! English version Easy teriyaki steak with mushrooms and asparagus (3-4 servings) Ingredients: 650 g beef steak sliced against

karmelowy
Pulpeciki z groszkiem 166

zeszkli dodać pulpety  - Zalać wszystko sosem paprykowym oraz dodać groszek dusić wszystko ok 15 minut    co jakiś czas przemieszać jakby był sos zbyt gęsty można dolać troszkę wody  podawać np z makaronem

W królestwie smaków Beaty
Uda z indyka po rzymsku. 174

strony, zalewamy przecierem, dodajemy zioła i dusimy na bardzo małym ogniu około 3-4 godziny (w szybkowarze wystarczy 1,5 godziny). Po tym czasie sos pomidorowy doprawiamy cukrem, solą i pieprzem, gotowe. Podajemy z makaronem

Rozpustne gotowanie
Przepis na… – Lasagne Verdi alla bolognese 371

Makaron w postaci dużych, prostokątnych płatów, zapieczony z farszem pod sosem beszamelowym to idealna potrawa na obiad we dwoje lub kolację ze znajomymi. Włosi kochają lasagne bolognese i napoli, każdą. My pokusiliśmy się o zrobienie zupełnie nowej, wiosennej, zielonej wersji tej sycącej włoskiej potrawy. ciasto: pół kilograma mąki pszennej 3 jajka 300 gramów szpinaku 2 łyżki oliwy z oliwek farsz

Bon Ton Italia
Gulasz z indyczych serc z papryką i selerem naciowym 218

papryki i pod przykryciem na wolnym ogniu gotowałam do miękkości warzyw – około 15 minut. Mąkę pszenną rozprowadziłam niewielką ilością zimnej wody i zagęściłam nią sos. Doprawiłam do smaku solą i pieprzem. Gulasz podałam z makaronem mini lasagne

Kuchenne zapiski Edyty