sos do makaronu - 9438 przepisów (strona:374/630)

Kaczka z pomidorami 111

części (szóstki, ósemki), wlać wino, 100 ml wody. Dodać sól i pieprz, dusić do miękkości. Wyjąć uduszoną kaczkę, podzielić na porcje i trzymać w cieple. Sos przecedzić, przetrzeć przez sito. Podawać z ryżem lub makaronem. Ja podałam z makaronem

królestwo garów
Pesto szparagowe 144

„Pesto, wyśmienity dodatek do makaronu, można przyrządzać na wiele sposobów. Nie tylko z bazylii i orzeszków piniowych. Nadaje się do niego większość zielonych warzyw i ziół

Wiem co jem
Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym. 89

patelnię i smażymy do wyparowania wody z papryki. W miseczce mieszamy śmietanę, mleko i przyprawy, kiedy kurczak już się zrumieni przelewamy na patelnię nasz sos i gotujemy około  10-15 minut. Podajemy z makaronem - u mnie razowy. Smacznego

Moje-pitraszenie
Makaron z wędzonym pstrągiem łososiowym i szpinakiem (fit) 193

Szpinak myjemy, odrywamy ogonek liściowy i siekamy. Dodajemy do ryby. Smażymy aż zwiędnie. Następnie dodajemy serek i nieco wody zostawionej po gotowaniu makaronu. Chwilkę podsmażamy. Makaron przerzucamy do garnka w którym był gotowany, dodajemy sos i nieco pieprzu. Całość mieszamy. Jeśli sos jest zbyt gęsty dodajemy jeszcze nieco wody. Podajemy na ciepło z cząstką cytryny. Smacznego. Post powstał przy współpracy

Kolizje Smaków
Kotleciki mielone z kaszą jaglaną 204

zdrową i lekkostrawną kaszą jaglaną. Z tego połączenia powstały przepyszne kotleciki z mięsem i kaszą jaglaną w sosie pomidorowym. Możemy podać je z ryżem, ziemniakami lub makaronem. Danie jest bardzo smaczne i sycące. Posmakuje dzieciom jak i dorosłym. Polecam Post Kotleciki mielone z kaszą jaglaną pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Penne z soczewicą i salami 119

pokrojone w kostkę salami.  Całość zalewamy bulionem, gotujemy ok. 20 minut aż soczewica zmięknie.  Pod koniec dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy do smaku.  Makaron penne gotujemy według przepisu na opakowaniu dodajmy do sosu. Podajemy posypane parmezanem

Bon appetit mon amie
Gulasz wołowy 196

czasu do czasu pomieszać i w razie potrzeby uzupełnić brakującą wodę. Kiedy mięso będzie już miękkie dodać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w wodzie. Doprowadzić do wrzenia. Sos powinien być gęsty. Polecam z ziemniakami, kaszą, ryżem, makaronem lub kluskami. gulasz wołowy

O kuchni z uczuciem
Jedzonko do pracy #46 154

smaki Azji, ponieważ dania z tej części świata przygotowuje się bardzo szybko, a co więcej są lekkie i pożywne. Polecam! Śniadanie : Omlet z dymka i sosem sojowym Lunch : Stir-fry z kurczaka z makaronem i warzywami (przepis wkrótce na blogu) Przekąska : Pomidorki koktajlowe Smacznego

Codzienne Gotowanie
Pulpety wegetariańskie z dyni, tofu i ciecierzycy 219

masę. Formujemy kuleczki i kładziemy na papierze do pieczenia. Pulpety wegetariańskie z dyni, tofu i ciecierzycy Pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Możemy podawać z makaronem, ryżem lub na sałacie. Możemy zrobić do nich sos pomidorowy i polewać je nim. Smacznego :) Pulpety wegetariańskie z dyni, tofu i ciecierzycy

Pyza i Surówka
Makaron w sosie serowo - kurkowym 109

sosiku grzybowego i mieszając raz po raz doprowadziłam do rozpuszczenia serka. Do smaku dałam tylko pieprz, gdyż mój rosołek okazał się dosyć słony. Makaron ugotowałam według przepisu na opakowaniu, odcedziłam, dodałam do sosu i dokładnie wymieszałam. Rozłożyłam na talerze wierzch posypałam natką pietruszki

Darcia w kuchni
Porowo-brokułowa zapiekanka makaronowa 161

dolewamy mleko. Mieszamy.Odstawiamy po ok. minucie. Do gotującej się wody wsypujemy makaron. Gotujemy 2 min. Dodajemy brokuła podzielonego na różyczki. Gotujemy jeszcze przez minutę. Odcedzamy. Makaron z brokułem odcedzamy. Wsypujemy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy sos z pieczarek i pora. Mieszamy. Zapiekamy przez 15 min w temperaturze 200 stopni

Weganka gotuje
SPAGHETTI AGLIO E OLIO – spaghetti z oliwą i czosnkiem 185

złoty kolor cały czas mieszając – nie może się nic przypalić , gdyż czosnek zrobi się gorzki. W osobny garnku z osoloną wodą i resztą oliwy gotujemy makaron. Odcedzamy i ponownie wkładamy do garnka, p olewamy sosem z oliwy i czosnku, mieszamy, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy natychmiast! Smacznego! Ps. świetnym dodatkiem jest świeża natka pietruszki

Ostra na Słodko
Spaghetti alla bolognese 115

oliwy, zeszklić cebulę. Dodać koncentrat, dusić 5 minut. Usmażoną cebulę wymieszać z mięsem. Dodać pomidory w zalewie, czosnek i bazylię . Wymieszać, dusić ok. 20 minut. Makaron ugotować w wodzie z dodatkiem soli. Odcedzić, polać sosem, posypać parmezanem, ozdobić świeżą bazylią. Smacznego. Podoba Ci się ten przepis? Pokaż go innym kliknij,, Udost ępnij” i ,,Lubi

Smaczne Potrawy
Spaghetti alla bolognese 86

oliwy, zeszklić cebulę. Dodać koncentrat, dusić 5 minut. Usmażoną cebulę wymieszać z mięsem. Dodać pomidory w zalewie, czosnek i bazylię . Wymieszać, dusić ok. 20 minut. Makaron ugotować w wodzie z dodatkiem soli. Odcedzić, polać sosem, posypać parmezanem, ozdobić świeżą bazylią. Smacznego. Podoba Ci się ten przepis? Pokaż go innym kliknij,, Udost ępnij” i ,,Lubi

Smaczne Potrawy
Makaron z białymi szparagami i brokułami 138

obrane szparagi i smażyć ok 5-7 min. Po chwili dodać posiekany czosnek. Chwilę podsmażyć, dodając wodę ( 1-2 łyżki ). Do szparagów dodać brokuły i makaron. Część brokuła i szparagów można rozgnieść dla zagęszczenia sosu. Całość podgrzać. Ewent. polać oliwa z oliwek. Doprawić solą i pieprzem do smaku

Atlas Smaków