sos do makaronu - 9438 przepisów (strona:374/630)

Penne ze szpinakiem, fetą i pomidorem 94

sparzony, obrany ze skórki i pokrojony w kostkę pomidor i razem smażymy około 3-4 minuty. Dorzucamy pokrojony w kosteczkę ser feta i przyprawiamy pieprzem. Makaron odsączamy na sicie, wykładamy na talerze i polewamy sosem (lub mieszamy w garnku wszystko razem). Smacznego

Kolorowy Przepisownik
Spaghetti z tuńczykiem 150

kawałki oraz oliwki pokrojone w kawałki. Dodajemy cynamon i pomidory. Do całości dodajemy soli i pieprzu do smaku. Odcedzamy makaron po około 8 minutach gotowania. Makaron przekładamy do garnka w którym się gotował, dodajemy sos i całość dokładnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki. Przepis pochodzi z książki: Jamie Oliver "30 minut w kuchni" Smacznego

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Spaghetti bolognese 128

łyżce posiekanej bazylii i oregano). Wstawić wodę na makaron. Posolić i gotować wg zaleceń na opakowaniu. Makaron odcedzić - nie przelewać zimna wodą.  Wyłożyć porcję makarony na talerz, dodać trochę startego sera i zalać sosem. Smacznego!  ____________________________ /*wpis zawiera lokowanie produktu

CookYourself
Sos pieczarkowy + film 193

Pyszny i szybki w przygotowaniu  sos pieczarkowy to znakomity dodatek do wielu potraw w tym makaronów, gołąbków czy placków ziemniaczanych. Idealnie aksamitny i gęsty często gości na moim stole. składniki na 2 porcje  20 dag pieczarek cebula 1,5 szklanki bulionu 200 g śmietany 18% 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki masła pieprz przepis Pieczarki kroimy w większe(...)cebulę zalewamy bulionem i zagotowujemy. Do miseczki przekładamy śmietanę, dodajemy mąkę, całość dokładnie mieszamy, dolewamy chochelkę wywaru z pieczarek, dobrze mieszamy i całość wlewamy do gotującego się bulionu. Sos gotujemy jeszcze około 5 minut ciągle mieszając

Smakowite Dania
Makaron z tunczykiem i ricotta 169

cytryny Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Ricottę mieszamy w miseczce z odsączonym tuńczykiem, przyprawami i oliwą a na końcu dodajemy natkę. Gdy makaron jest gotowy, odcedzamy go i łączymy z powstałym sosem. Skrapiamy sokiem z cytryny i podajemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym 476

pędy bambusa, zmniejszyć ogień i po 3 minutach dodać imbir. Dodać obsmażonego kurczaka i wlać sos. Wymieszać całość i podgrzać jeszcze przez kilka minut, aby sos zgęstniał. Podawać na gorąco z ryżem lub chińskim makaronem. Ten przepis bierze udział w akcji

wyzwania kuchenne
Kurczak z suszonymi pomidorami. 111

pieprz, przyprawę i bazylię, Wszystkie składniki dusić pod przykryciem kilka minut, Zetrzeć połowę parmezanu, dusić chwilę, a następnie zdjąć z ognia i dodać śmietankę,   Makaron położyć na półmisku (można wyłożyć liśćmi sałaty), polać sosem i posypać parmezanem, Danie udekorować świeżymi listkami bazylii.  Jeśli wypróbowaliście mój przepis, może wprowadziliście modyfikacje dzięki czemu potrawa nabrała jeszcze lepszego smaku podzielcie się

Kuchnia Beaty
Makaron z orzechowym pesto i suszonymi pomidorami. 206

małym ogniu ok. 10 minut, po czym dodaj drobno posiekane suszone pomidory. Wszystkie składniki pesto umieść w wysokim naczyniu i zmiksuj na gładką pastę. Gdy makaron będzie al dente, odcedź go i podawaj z sosem i orzechowym pesto. SMACZNEGO

Kredowe Menu
Pappardelle z anchois 133

dodaj pozostałe dwie łyżki oliwy. Podczas gdy makaron zacznie się gotować, Ty na małym delikatnym ogniu podgrzewaj naszą papkę, którą opcjonalnie delikatnie dosól.Przed odcedzeniem makaronu odlej odrobinę wody, do podlania w razie potrzeby sosu. Papardelle po odcedzeniu wrzuć na patelnię i dobrze wymieszaj. I to wszystko, podawaj z parmezanem, jeżeli lubisz oczywiście. SMACZNEGO>CMOK

Pasje Jolki
MÓJ KURCZAK TIKKA MASALA 141

oszczędzamy kalorie). Na osobnej patelni (grillu) podsmażamy zamarynowane kawałki kurczaka, mieszając, aby przyrumieniły nam się równo ze wszystkich stron. Po usmażeniu kurczaka przekładamy do naszego sosu. Zagotowujemy całość - ok 5 minut. Podajemy z ryżem, makaronem lub chlebkami pita

Walijskie Pichcenie
sos paprykowy z pomidorami,jabłkami z goździkami,cynamonem... 156

opakowaniu - czyli dać 20 dag na opakowanie, zagotować mieszając i gorący sos przelać do wyparzonych słoików, mocno zakręcić i postawić do wystudzenia na zakrętkach sos smakuje do ryby smażonej, do matiasów, do pulpetów, makaronów, zapiekanek, pizzy............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Gulasz owocowy z indykiem (bez glutenu, jajek i mleka) 181

ktoś lubi, smak można podkreślić dodając imbir - wyciśnięty świeży, lub w proszku. Łyżkę mąki ziemniaczanej rozprowadzić w kilku łyżkach zimnej wody, wlać do gorącego sosu i zagotować do zgęstnienia.Podawać z ryżem lub makaronem z fasoli mung lub tapioki

głodny alergik
Sos chiński z kurczakiem (bez glutenu, jajek i mleka) 451

pogłębić kolor sosu i wzmocnić aromat można dodać łyżkę gęstego syropu jabłkowo-gruszkowego) Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z 1,2 szklanki zimnej wody, wlać do sosu i zagotować aż zgęstnieje. Podawać z ryżem lub makaronem z grochu i fasoli mung (na zdjęciu

głodny alergik
Kurczak w curry z dynią, ananasem i migdałami (bez glutenu, mleka i jajek) 182

Przełożyć do garnka, dodać pokrojonego ananasa, mleko i wodę, gotować kilka minut.  Łyżkę mąki rozprowadzić w kilku łyżkach zimnej wody, wlać do gorącego sosu i zagotować do zgęstnienia.Podawać z ryżem lub makaronem z fasoli mung albo tapioki

głodny alergik
Kluski wstążki 144

oliwę (około 3 łyżek) i wyrabiam dobrze rękoma Jeśli trzeba dodaję ciepłej wody , ale ostrożnie Dalej postepuję jak przy wyrabianiu makaronu domowego Tym razem makaron będzie szerszy- wstążki. Takie kluski  świetnie pasują do sosów pomidorowych czy  warzyw :)Zawsze można zrobić więcej i nadmiar ususzyć

Proste Potrawy