Zupa kalafiorowa z farfalle, pieczarkami i camembert
Zupa kalafiorowa z farfalle, pieczarkami i camembert
Zupa kalafiorowa nie jest biała, a brązowa. Sos sojowy ciemny to spowodował i oryginalny smak wyczarował. Wygląda jak pieczarkowa z kokardkami i serka kawałkami, ale to zupa kalafiorowa całkiem nowa.
Składniki:
200 g makaronu farfalle,
1 szt. świeżego kalafiora,
200 g pieczarek średniej wielkości,
1 krążek sera camembert,
4 ząbki czosnku,
2 liście laurowe,
3 ziela angielskie,
pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku,
sól do smaku,
1 łyżka sosu sojowego ciemnego,
świeża kolendra,
gałązka świ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki
Autor
Monika L
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pieczarki, camembert, zupa, makarony, makaron, sos sojowy, kalafiorem, sosy, kalafior, rozmaryn, lekka, makaron z serem, makaron z pieczarkami, pieczarki w sosie, masło czosnek, zupa pieczarkowa, sos pieczarkowy, sos do makaronu, makaron z patelni, ser biały
Inne przepisy z Moniki Smakołyki
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję