Zupa kalafiorowa z farfalle, pieczarkami i camembert

Zupa kalafiorowa z farfalle, pieczarkami i camembert

Zupa kalafiorowa z farfalle, pieczarkami i camembert

 Zupa kalafiorowa nie jest biała, a brązowa. Sos sojowy ciemny to spowodował i oryginalny smak wyczarował. Wygląda jak pieczarkowa z kokardkami i serka kawałkami, ale to zupa kalafiorowa całkiem nowa. Składniki: 200 g makaronu farfalle, 1 szt. świeżego kalafiora, 200 g pieczarek średniej wielkości, 1 krążek sera camembert, 4 ząbki czosnku, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku, sól do smaku, 1 łyżka sosu sojowego ciemnego, świeża kolendra, gałązka świ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczarki, camembert, zupa, makarony, makaron, sos sojowy, kalafiorem, sosy, kalafior, rozmaryn, lekka, makaron z serem, makaron z pieczarkami, pieczarki w sosie, masło czosnek, zupa pieczarkowa, sos pieczarkowy, sos do makaronu, makaron z patelni, ser biały

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.