Pierś z kurczaka pieczona w maśle, podana z pikantnymi warzywami i kaszą kuskus Pierś pieczoną w maśle po prostu uwielbiam :) Jest miękka, wilgotna i lekko... maślana. Do tego przyjemnie się ją przygotowuje, bo dzięki temu, że pieczemy zawiniętą w papierze do pieczenia, mięso przenika aromatem masła i przypraw bez dłuższego marynowania. Cały maślany "sos" pozostaje w papierze
Kraina Tysiąca SmakówPrawdziwe dania curry wymagają czasu . Spieszyłam się , a i składników był mały wybór. ale nic to- doprawione wyszły pyszne. Może mięsa to za dużo w tym
Buniabaje w kuchnidrugiego dania, czy z sosem czosnkowym. Chyba brakuje mi jakiś witamin a jak wiemy brokuł jest bogaty w witaminy C,A,B i beta karoten. Z soli mineralnych zawierają dużo wapnia, fosforu, żelaza i miedzi. Dlatego by nie traciły swoich wartości, najlepiej tylko krótko je obgotować. I tak powstała szybka zupa brokułowa. Składniki : * udko z kurczaka * brokuł * 3 ziemniaki
Magiczne Życie Martyimbir, kmin rzymski, chili lub ostra papryka. W przeciwieństwie do gotowych mieszanek z torebek tutaj możemy jednak dowolnie ustalić proporcje stosownie do własnych upodobań. W przepisie używamy również słonego sosu sojowego, dlatego ostrożnie obchodźmy się z dodatkową solą. Przyprawy użyte do sporządzenia marynaty, która razem z mięsem w całości trafia na patelnię, wystarczą ilościowo zarówno do samego mięsa(...)jest tylko szybkie podsmażenie mięsa na samym początku. Nie jest to więc „stir-fry na szybko” i musimy uzbroić się w nieco cierpliwości – szynka wieprzowa to nie filet z kurczaka i potrzebuje ok. 45 minut powolnego duszenia. Również dodanym na koniec warzywom pozwólmy podusić się spokojnie na niedużym ogniu przez 10-15 minut. Dzięki temu zdarzą zmięknąć, ale wciąż zachowają
Kulinarna PokusaSezon na cukinie trwa. U mnie jest jej całe mnóstwo i choć zjadamy ją na bieżąco bo uwielbiamy grillowaną, to jednak postanowiłam pokombinować i zrobić coś
Magiczne Życie MartyDziś przedstawiam kolejny pomysł na pyszny dodatek do każdego dania głównego. Zawsze smaczna fasolka szparagowa, zapiekana w śmietanowym sosie z grzybami, pod kołderką z ulubionego sera żółtego. Nie ma nic lepszego do mięs czy ryb w te chłodne już dni. Danie jest łatwe i szybkie w przygotowaniu, polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Fasolka szparagowa zapiekana z grzybami(...)boczku, pokrojone w kostkę 1 cebula, pokrojona w kostkę 250 g pieczarek, w plasterkach sól i pieprz 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 2 łyżki mąki 1 szklanka bulionu z kurczaka 1 szklanka śmietanki 36% 1 szklanka startego sera cheddar lub innego ulubionego żółtego Przygotowanie: W większym rondlu zagotuj osoloną wodę, wrzuć fasolkę i gotuj przez 3 do 5 minut. Odcedź
karmelowydodajemy do kurczaka. Dolewamy około 1,5 szklanki wody i gotujemy wszystko przez około 15-20 minut. Doprawiamy przyprawami do smaku. Pod koniec gotowania dodajemy 2 łyżki śmietany (takiej jak do zupy) i zagotowujemy. Aby, danie było gęstsze dodajemy łyżkę mąki i ponownie doprowadzamy do wrzenia. W międzyczasie gotujemy makaron według przepisu. Makaron polewamy sosem i można jeść
Health-Fit-Lifełyżki mąki Pierś kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Marchewkę zetrzeć na tarce. Mięso przełożyć do garnka, zalać wodą około 3 cm nad poziom mięsa i zagotować. Po zagotowaniu zebrać ,,szumowiny'', dodać startą marchewkę, groszek oraz pietruszkę i selera w całości. Gotować około 30 minut, a następnie dodać koperek i doprawić vegetą i pieprzem. Sos zagęścić mąką rozmieszaną
kuchnia doskipiersi kurczaka. Boczek zwinąc w roladę i związać sznurkiem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego lub zawinąć w folię aluminiową i odłożyć na noc do lodówki. Po tym czasie boczek w naczyniu podlać szklanką wody i przykryć. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 1,5 godziny, podczas pieczenia można polać wytworzonym sosem. Pod koniec pieczenia odkryć
Monia miesza i gotujeniej piersi z kurczaka. Tym razem postanowiłam, że bazą zupy będą krewetki koktajlowe. Do jej przygotowania tej pikantno-słodkiej zupy potrzebne będą: Składniki: 250 g krewetek koktajlowych około 6 szklanek wody 2 czerwona cebula 1 nieduża żółta papryka 2 pory sałatkowe szklanka marchewek typu baby szczypiorek oliwa aromatyzowana czosnkiem i papryką chili 6 łyżek sosu rybnego 2 łyżki sosu
Taste Therapyognia i wyjmujemy kurczaka na talerz, aby nam nieco ostygł. mięso oddzielamy od kości i szarpiemy na mniejsze kawałki, po czym wrzucamy wszystko z powrotem na patelnię, oczywiście bez kości ;) Całość jeszcze chwilę podgrzewamy. Mąkę orkiszową rozrabiamy z niewielką ilością wody i dodajemy do gotującego się mięsa z płynem z duszenia i energicznie mieszamy, aby sos stał się gładki. Podajemy
MamaOskarkakońcu piersi z kurczaka, po czym zwijamy całość w rulonik, dociskając, i spinamy wykałaczkami, by nic nie wydostawało się ze środka. Każdy rulonik obtaczamy w mące i smażymy z każdej ze stron na rozgrzanym oleju. W garnku lub rondlu zagotowujemy około 1,5 szklanki wody i przyprawiamy ją kostką rosołową (jeśli nie chcesz zbyt słonego sosu wystarczy 1/2 kostki
Moje Qulinariaprzyprawić przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem i odstawić na 2-3 godziny do lodówki. Olej rozgrzać i podsmażyć na nim skrzydełka z obu stron na złoty kolor. Następnie skrzydełka wyjąć i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Do oleju i tłuszczu jaki wytopił się ze skrzydełek dodajemy, musztardę, miód, przecier, imbir, sól i pieprz do smaku. Sos należy zagotować i polać
Jadło i czytadłodań z sosami, pieczeni), ale występują również jako samodzielne dania. SKŁADNIKI: Szpecle: 2 jajka 1i 1/2 szkl. mąki kieliszek wody lub mleka sól, pieprz, vegeta, 2 szczypty ziół prowansalskich, odrobina gałki. warzywa: 2 średnie marchewki 1/2 cukinii średniej (około 35 dag.) 10-15 cm. białej części pora 1/2 główki czosnku 20 dag. fileta z kurczaka, pociętego w cienkie paski
Kuchnia Beatypiersi z kurczaka 1/2 główki sałaty lodowej 2 pomidory 1 ogórek długi 2 cebule Kubeczek z oliwkami (czarne i zielone z czosnkiem, są w Lidlu w takich kubkach zwykle mają je na lodówkach) 1 słoiczek z suszonymi pomidorami garść natki pietruszki pęczek posiekanej szalotki świeże oregano świeżo mielony pieprz 1 czerwona papryka ser feta Sos do sałatki: oliwa, ocet
ClauditteMissCooking