sos do kurczaka - 9949 przepisów (strona:466/664)

Naleśniki Na Słono Ze Szpinkakiem 183

jogurt i kechup .Nadal smażymy całość uważając by się nie przypaliło.  • Filet z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy.Można posypać przyprawą do grosa lub kurczaka.  • Usmażonego kurczaka wrzucamy na patelnię ze szpinakiem.  • Paprykę i ogórki kroimy w kosteczkę i dodajemy do farszu Oliwki w plasterki  • Ser kroimy w plastry.  • Na koniec do farszu dodajemy(...)gustu.  • Naleśniki smarujemy ketchupem i majonezem na środek kładziemy farsz i po 2 plastry sera  • Naleśniki zawijamy i kładziemy do naczynia żaroodpornego  • Całość polewamy ketchupem lub sosem czosnkowym  • Na wierzch kładziemy po plastrze sera żółtego  • Pieczemy aż ser się rozpuści ok. 15 minut

Gotowanie Patki
Soczyste burrito 211

kurczaka garść mixu sałat albo jedna mała sałata rzymska, pokrojona na drobne kawałki kulka mozarelli (ok. 125g po odlaniu zalewy z torebki) 3 czubate łychy startego żółtego sera (gouda, pomorski, cheddar) 1 dojrzałe awokado zielona pietruszka lub kolendra, albo obie- drobno posiekane, czubata łyżka sok z cytryn lub limonka do skropienia przyprawa do szaszłyków Kotanyi słodki sos chilli Vifon

Karo in the Kitchen
Salsa z mango i chili 184

czerwonej cebuli Sos miodowo-musztardowy: 2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki imbiru 1 i 1/2 łyżeczki cukru pudru 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Papryczkę i cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę. Mango obrać, pokroic w drobną kostkę i wszystko wymieszać. Dodać sok z cytryny, imbir, cukier puder i natke pietruszki. Podawać jako dodatek do smażonych piersi kurczaka w panierce

Atlas Smaków
Polska zupa szczawiowa. 168

kurczaka lub szyja indycza, lub kości na zupę 3 marchewki 1 pietruszka 1 nieduży seler 1 por 3-4 ziemniaki 1 pęczek szczawiu lub szczaw w słoiku 1 liść laurowy 3 ziarna ziela angielskiego 5 ziaren pieprzu sól 6 jajek ugotowanych na twardo 2 -3 łyżki mąki 100-125 ml słodkiej śmietany 18% do zup i sosów 1 łyżka koperku

Rozpustne gotowanie
Kurczak słodko - wytrawny 159

kurczakiem. Posypać listkami majeranku i tymianku. Zalać szklanką bulionu, szklanką wina oraz pozostałą po mięsie marynatą. Dusić wszystkie składniki na małym ogniu do miękkości. Bon appetit! W międzyczasie można ugotować ryż z kurkumą (smakowo pasuje idealnie, ale też pięknie wygląda pod względem estetycznym na talerzu). Talerz udekorować świeżymi listkami selera, majeranku i tymianku. Można też powstały sos zaciągnąć śmietaną

Garniec Magalie
Kasza jęczmienna z kurczakiem i warzywami 155

kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Mięso ugotować w osolonym wrzątku, po ugotowaniu pokroić w kostkę. 2. Marchew i pietruszkę pokroić w słupki, ugotować w lekko osolonym wrzątku. 3. Kaszę ugotować w lekko osolonym wrzątku, ewentualnie z dodatkiem suszonych grzybków. 4. Kaszę połączyć z mięsem i warzywami. Można podawać samodzielnie lub z sosem, np. pieczarkowym. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Zapiekanka z kaszy gryczanej 317

sos i mamy całkiem inne danie. Tym razem postawiłam na kaszę gryczaną w roli głównej   za sprawą bloga Dietetyczne fanaberie , bo zapiekanka również może być fit. Do mnie takie lekkie dania zawsze trafiają, a w szczególności lubię kombinować ze zdrowszymi wersjami swoich obiadów :) Składniki na 2-3 porcje: 2 torebki kaszy gryczanej 30 dag piersi z kurczaka Kilka pieczarek

Fabryka pomysłów
Sajgonki I 87

kurczaka pokroić w kostkę. Chili pokroić w cienkie plasterki. Wszystkie te składniki podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, dodać 1/3 szklanki wody, poddusić. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. 2.Ogórki pokroić w słupki. 3. Pojedyncze arkusze papieru zamoczyć na chwilkę w wodzie. Nałożyć farsz i zawinąć sajgonki. 4. Sajgonki smażyć w głębokim tłuszczu. ( Sajgonki można podać z sosem chili, czosnkowym

A Ty Smakuj Mnie
CHIŃSZCZYZNA - bilet do orientalnych smaków. 171

nietolerancję kurczaka), - papryka - czerwona i żółta, - grzybki Mun, 25 dag, /Można kupić i poczytać o nich tu: kliknij - marchew, 2, - kukurydza, pół puszki, - ananas, pół puszki, - cebula, 2 czerwone duże i dwie żółte duże, - kapusta pekińska, pół dużej, - pędy bambusa, 1/3 do pół puszki, - kiełki fasoli MUNG, 1/3 słoika, - przyprawy: pieprz czarny, papryka ostra, papryka słodka, - sos sojowy - uwaga

Wypisz Wymaluj
gulasz z piersi kurczaka z pieczarkami... 1291

piersi kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i na gorącym oleju podsmażyć co jakiś czas mieszając dodać pokrojoną cebulę i pokrojone pieczarki, podsmażać wszystko z 5 minut na większym ogniu mieszając wlać wodę, dodać kostkę rosołową, pieprz i gotować na średnim ogniu do miekkości mięsa śmietanę słodką gęstą 18% wymieszać z mąką i ciut wodą i zagęścić sos mieszając, wsypać

W Mojej Kuchni Lubię
Kulinarna podróż- ABC na talerzu.Tajlandia 224

starsza, biała odmiana tego warzywa- jedyna, którą można spożywać surowo- jest obecnie rzadko uprawiana. Azjatyckie niewielkie biało- zielone odmiany, wyglądem przypominające piłeczkę pingpongową lub kiście winogron, jada się z sosem nan prik lub często dodaje do curry. BAZYLIA- Najczęściej używane są jej trzy rodzaje. Bai horapha , odmiana o słodkawym smaku, jest stosowana do curry i krótko smażonych dań. Jej ciemnozielone(...)choć oczywiście można użyć gotowych kostek, rozrabiając je z wodą, jeśli zachodzi taka potrzeba. Do przygotowania bulionu można wykorzystać kręgosłup i ości ryb, skorupki krewetek albo korpusy czy skrzydełka kurczaka. C CHILLI-   To niezbędny składnik większości azjatyckich potraw, nie tylko ze względu na walory smakowe ale i praktyczne, gdyż ich jedzenie zapewnia uczucie chłodu, co w ciepłych krajach

ClauditteMissCooking
Sałatka z wędzonym kurczakiem, serkiem i żurawiną 177

jeśli nie, to wędzone serki Jadel z Lidla są również jak najbardziej ok;) A tutaj mix sałat z mango, czerwoną cebulą i pomidorkami koktajlowymi. mix sałat 1 wędzona pierś kurczaka 2 małe wędzone serki (u mnie Jadel z Lidla, wędzony) 1/2 – 3/4 słoiczka żurawiny 2-3 łyżki oliwy z oliwek Pierś (po usunięciu „skórki”) kroimy w drobną(...)kostkę. W podobną kostkę kroimy serki. Mix sałat przekładamy do miski, mieszamy z resztą składników. Żurawinę łączymy z oliwą z oliwek, oraz 2-3 łyżkami gorącej wody, mieszamy. Żurawinowym sosem zalewamy sałatkę. Gotowe

Smaki Na Talerzu
Paluchy z kurczaka panierowane w ziarnach 173

kurczaka 4  ząbki czosnku 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1 duże jajo 1 łyżka oliwy z oliwy 1 szklanka mieszanych ziaren (słonecznik, dynia, len) 1 szklanka jogurtu 1/2 ogórka zielonego 1/2 fenkułu (kopru włoskiego) pieprz grubo zmielony Piersi kroimy wzdłuż w wąskie paluchy. Czosnek przeciskamy przez praskę, połową nacieramy mięso (resztę zostawiamy jako dodatek do sosu). Odstawiamy

Gotuj Sam!
Kotleciki w sosie cukiniowym z mascarpone 174

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Uwielbiam takie smaki. Połączenie delikatnego mięsa z cukinią i serkiem mascarpone może wydawać się nudne, ale przyprawy i wino cudownie …

My Blueberry Corner
Empanadillas de atún y verduras verdes al horno - hiszpańskie pieczone pierogi z tuńczykiem i zielonymi warzywami 96

kurczakiem. Następnie pierożki piecze się w piecu ( al horno ) lub w rozgrzanym oleju ( fritas ). Moja dzisiejsza propozycja to autorskie empanadillas  z tuńczykiem oraz zielonymi warzywami, które są jednymi z moich ulubionych. * SKŁADNIKI na 20 pierogów Farsz: 1 cukinia 1 zielona papryka 1 por 1 pęczek szczypiorku wraz z cebulkami 2 szklanki mrożonego groszku 1 puszka tuńczyka w sosie

Food Square