sos chili - 2500 przepisów (strona:19/167)

Kolorowo - ciąg dalszy :) 136

piekarnika wstawiamy cukinie i nastawiamy czas na 15 min. Po ok. 5 minutach do piekarnika wstawiamy również grzanki. Po upieczeniu podajemy z sosem czosnkowym i/lub słodkim sosem chili. Życzymy smacznego :) Mamy nadzieje, że uprzyjemniliśmy Wam piątek tym daniem i będziecie często wracać do nas po przepis

vegetanie
Kotlety ziemniaczane z jabłkiem i zapiekany kalafior :) 178

smaki przeszły sobą i gotowe :) Jak zauważyliście danie jest dość rozbudowane, ale zapewniamy, że będziecie zachwyceni smakami tych potraw. Do kotletów możecie podać klasyczny sos czosnkowy lub/i słodki sos chili. Mamy nadzieje, że znajdziecie chęć na zrobienie tego zestawu i napiszecie nam komentarze jak Wam smakowało. A może wprowadzicie jakieś własne modyfikacje ? Wtedy również czekamy na informacje od Was. Pozdrawiamy

vegetanie
Zapiekane papryki z kaszką kuskus. 160

oliwą z oliwek i zapiekamy ok. 20 min. w piekarniku nagrzanym do 180 C. Gotowe :) My podajemy je z ryżem na sypko i surówką, a papryki polewamy słodko-kwaśnym sosem chili. Co Wam przyjdzie do głowy do nich podać, pozostawiamy w Waszej gestii. Życzymy smacznego i pozdrawiamy

vegetanie
Pieczone nadziewane ziemniaki. #dobrejadło 138

żółtego sera, który posypujemy oregano i czarnuszką. Przekładamy na blachę i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 C ok. 15 min. Zapieczone ziemniaki podajemy gorące z kapustą kiszoną i sosem chili słodko-kwasnym. Ziemniaczki naprawdę super smaczne :) Zróbcie je w swoich domach. Pozdrawiamy

vegetanie
Wege bigos w innej odsłonie. 175

pomidorowy (mała puszka) 2 ząbki czosnku 1 garść prażonych pestek dyni oliwa z oliwek 2 liście laurowe kilka kulek ziela angielskiego oregano, zioła prowansalskie, pieprz, sos sojowy, kozieradka, majeranek, sos chili, sambal oelek Brokuła i kalafiora dzielimy na małe części. Marchewkę kroimy w kostkę, jeśli użyjecie mrożonej mieszanki to ten etap pomijacie. Cebulę kroimy w grubą kostkę. Marchewkę, groszek, cebulę

vegetanie
Biała kiełbasa z suszonymi pomidorami 242

momentu aż cebula zmięknie. Suszone pomidory pokroić w paseczki. Gdy cebula na patelni jest już miękka, dołożyć do niej pomidory i wlać wino. Posypać świeżo zmielonym pieprzem, dodać sos chili, posypać majerankiem i chwilę jeszcze smażyć. Najlepsza podawana od razu po usmażeniu. Smacznego.Źródło: kulinarnapasja

Świat Domowej Kuchni
Stripsy Rybne 180

Odrobinę zdrowsza wersja popularnych stripsów. Stripsy rybne idealnie nadają się jako przekąska lub dodatek do obiadu. Możemy je podawać jako odrębną przystawkę lub jako danie

Słodka Strona
Sushi - Futomaki (Futo - Maki) 337

rozkoszować się każdym kawałkiem sushi z osobna.- wasabi czyli popularny japoński, ostry chrzan- sos sojowy- inne sosy charakterystyczne dla kuchni azjatyckiej np. sos chili słodki (przepis), ostrygowy, rybnyMoje posty

Słodka Strona
Sajgonki z mięsem i warzywami 2924

zwinąć do środka i zrolować. Tak przygotować resztę sajgonek. Na patelni rozgrzać nieco więcej oleju i smażyć sajgonki na złoty kolor. Podawać z surówką oraz sosem - sojowym lub czoskowym sosem chili. Swoje sajgonki podałam z surówką z kapusty i marchewki z koperkiem

Monia miesza i gotuje
Bezglutenowe rollsy z Newellą wędzoną! 128

pokrojone awokado, ogórka, marchewkę, newellę wędzoną zamarynowaną w sosie pistacjowo-ziołowym, dodajemy gałązkę pietruszki i zawijamy papier ryżowy jak na fotografii poniżejRollsy możesz podać w takiej formie lub polać sosem chili słodko- kwaśnym!Pyszne

SMYKWKUCHNI
Sałatka misz-masz na słodko-pikantnie 193

Bardzo lubię wymyślać nowe sałatki.Tym razem błyskawiczny sałatkowy misz-masz ze słodko-pikantnym sosem chili :)SKŁADNIKI1/2 opakowania mieszanki sałat  z roszponką1/2 papryki czerwonej1/2 papryki żółtej100g szynki lub polędwicy1 duży pomidor3 jajka na twardosos chili słodko-pikantnyPRZYGOTOWANIE Sałaty przekładamy do miski. Szynkę i papryki kroimy w kostkę, pomidora w szesnastki,a jajka w ósemki. Polewamy według upodobań

Moje Kuchenne Rewelacje
Kurczak w kolorowej papryce 157

słodkiej w proszku. Zmniejszamy ogień i wrzucamy papryki pokrojone w kostkę. Wlewamy odrobinę wody, przykrywamy i dusimy przez około 20 minut. Podajemy z ryżem - u mnie z tajskim sosem chili słodko -pikantnym. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Salsa ananasowo-paprykowo-nektarynkowa do mięs 213

papryka 1 cebula olej do smażenia - 2-3 łyżki szczypta imbiru 1 płaska łyżeczka cukru 1 płaska słodkiej papryki w proszku 2 łyżki białego octu winnego 1/3 szklanki słodkiego sosu chili 3 łyżki keczupu sól i czarny pieprz lub pieprz kajeński do smaku Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać paprykę pokrojone w kostkę i razem chwilę dusić. Dodać

Czerwień i błękit
Tagin po Polsku... 140

ziarnach - 1 łyżeczka rozmarynu, estragonu, tymianku  - 5 ziarenek pieprzu czarnego - 2 ziarenka ziela angielskiego - 1 łyżeczka ziół prowansalskich  - pół łyżeczki pieprzu białego mielonego - sól,pieprz - odrobina chili  Sos chrzanowy: - sos który otrzymamy z potrawy - 4 łyżki chrzanu - 4 łyżki śmietany 18% - sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Mięso myjemy i nacieramy solą i pieprzem.Warzywa również myjemy i obieramy

Zainspiruj się kuchnią
Krokiety z kaszy gryczanej 311

jest niepotrzebne). Smażymy krokiety z każdej strony na oleju na złoty kolor. Do kaszy podajemy kotlety Sauté ze schabu usmażone na tej samej patelni, no i Piotrek jadł z sosem chili.   The post Krokiety z kaszy gryczanej appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię