oliwek sól, pieprz, bazylia Na oliwie podsmażamy posiekany czosnek i poszatkowaną cebulę. Kiedy oddadzą swój smak i lekko się przyrumienią, zalewamy je passatą. Gotujemy ok. 15 minut aż sos zgęstnieje, wtedy robimy w nim łyżką wgłębienia. Wbijamy do nich jajka i posypujemy szczyptą soli, pieprzu i mozzarellą. Pod przykryciem trzymamy na wolnym ogniu jeszcze kilka minut, aby jajka się ścięły
Bon Ton ItaliaSkładniki: pierś kurczaka opakowanie mrożonego szpinaku kilka ziemniaków sól, pieprz szczypta estragonu i kminku 3-4 ząbki czosnku kilka kropel soku z cytryny ok 2 łyżki masła Sos: 500 ml śmietanki kremówki ok 150 g sera Gruyere ok 50 g sera Ementaler + Gouda szczypta mąki ziemniaczanej ok 50 g sera pleśniowego pęczek szczypiorku Przygotowanie: Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie
Gaździnka warzyGulasz wieprzowy na pomidorowo z ziołami jest ulubionym gulaszem mojej córeczki. To mięciutkie mięso w sosie, które idealnie komponuje się z kaszami, makaronem, ryżem, ziemniakami czy kluseczkami - możliwości podania mamy całą gamę. Przygotowanie go jest bardzo proste, polecam na obiad, który zostanie odgrzany np. następnego dnia. Pomidorowy gulasz wieprzowy SKŁADNIKI : 500 g łopatki wieprzowej 1 cebula sól i pieprz
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipłaskie, ale niezbyt cienkie (gr. ok 1,5 cm) okrągłe placki i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Ja podałam je z rukolą, serem żółtym i sosem śmietanowym
e-PrzepisyKulinarnePomidory tak przygotowane można używać do sałatek, sosów, zup czy zajadać z chlebem. Można je robić przez cały rok a jesienią jak jest ich najwięcej wkładamy do słoików i pasteryzujemy na zimę. Potem zimą mamy słońce zamknięte w słoiku. Kiszoane pomidory koktajlowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemnie osobiście w pewien sposób ma to jakiś swój klimat. Ale, co o burgerach? Przepadłam mówię wam, jak dla mnie smakują genialnie, zaczynając od mega chrupiącej bułki, poprzez świetny sos(musztardowy Jaglanex Cieciorex
More food, love and dreamsilością ciepłej wody. Następnie obierz i pokrój ananasa. Rozgrzej paletnię, dodaj masło, krótko podsmażaj ananasa, dodaj szafran z wodą oraz ekstrakt waniliowy (lub ziarenka z połowy laski wanilii), zredukuj sos, tyle. Smacznego
Kuchnia bezglutenowa Loliłyżkę masła, wrzucić pokrojone jabłka i rabarbar, smażyć, aż jabłka się zrumienią, a rabarbar będzie pół twardy. Dodać jabłka i rabarbar do wątróbki, zostawić troszkę do ozdobienia. Tak przygotowany sos doprawić solą, pieprzem i świeżym majerankiem Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp
dom-agi.plSkładniki: 1 kg karczku 2 cebule 3-4 ząbki czosnku sól, pieprz słodka i ostra papryka kilka kropek sosu sojowego gałązka koperku 2 marchewki fasolka szparagowa pęczek natki pietruszki Przygotowanie: Mięso umyć i osuszyć. Pokroić na małe kawałki. Na 2-3 łyżkach dobrze rozgrzanego oleju podsmażyć go (nie mieszać za często) na mocny brązowy kolor
Gaździnka warzyUwielbiam taki obiad ..jajka ugotowane na miękko,młode ziemniaki sos koperkowy/przepis podany oddzielnie /z sałatą
Ugotujmy Cośkoloru do wyboru ;-). Pizza dość często gości u mnie na stole, ale tylko ta robiona przeze mnie. Dzisiaj zaserwowałam z serem gouda, szynką, parmeńską, czarnymi oliwkami, i pomidorowym sosem. Pyszne
SMYKWKUCHNIsera 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Kalafior podzielić na drobne różyczki. 2. Pomidory i jajka pokroić w kostkę. Dymkę posiekać. 3. Przygotować sos: majonez połączyć z jogurtem, dodać odrobinę soli i pieprzu. 4. Wszystko wymieszać, ewentualnie doprawić do smaku. Schłodzić przed podaniem. Smacznego
Kuchnia domowa Anihumoru i jako dodatek do potraw, zwłaszcza tych gdzie zazwyczaj dodajecie rozmaryn lub jałowiec. Przepis należy do tych przekazywanych z pokolenia na pokolenie, jeśli nie posiadacie własnego - polecam :) Pędy sosy są już w pełni rozwinięte, przy okazji weekendowego spaceru po lesie możecie pozyskać dowolną ilość świeżego surowca ;). Najlepsze pędy to te zebrane w pierwszej połowie maja, a nalewka im starsza
SzczyptaSmaQmięsne kotlety na gorącym mocno oleju smażyć na rumiano kotlety i odkładać na ręcznik papierowy są pyszne takie kotlety i na ciepło ale też i na zimno np. z sosem czosnkowym...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię