podaną z soczystą zieleniną, skropioną prostym i klasycznym dressingiem na bazie miodu oraz musztardy. Z powodzeniem można zjeść ją na lekki, a równocześnie bardzo pożywny obiad czy treściwą kolację, chociaż jestem pewna, że podana na imprezie- zamiast tradycyjnej majonezowej- też miałaby powodzenie! :))) 4 porcje Sałatka: * mix roszponki i rukoli- po 1 dużej garści na porcję * pierś z kurczaka
Kraina Miodem Płynącasię bardzo, ponieważ uwielbiam tą orientalną, niezwykle aromatyczną kuchnię:). Kurczak wyszedł bardzo soczysty, a dodatek chrupiących orzechów świetnie wzbogacił jego smak. Z czystym sumieniem polecam to danie wszystkim zabieganym, gdyż całkowity czas przygotowania wyniósł tyle co ugotowanie ryżu:). Przepis zaczerpnięty stąd-klik Kurczak z orzechami nerkowca 2 piersi drobiowe 4 łyżki oleju 4 ząbki czosnku 1 cebula 3 łyżki słodko
Pieguskowa KuchniaJedynym akceptowanym mięsem w kanapkach okazał się pieczony indyk lub kurczak. I tak musiałam znaleźć sposób na uczynienie zjadliwym mięso, którego nie lubiłam. Najbardziej przeszkadzał mi zapach i ,,wiórowatość" piersi indyka. Po kilku mniej lub bardziej udanych próbach dopracowałam przepis. Mięso przygotowane wg tego przepisu jest soczyste i dobrze przyprawione. Można go podać na ciepło z puree ziemniaczanym lub ryżem
Codziennik Kuchennyprzepisu, który nie ukrywam jest banalnie prosty :) Składniki: pierś z kurczaka kapusta pekińska sos sałatkowy koperkowo-ziołowy przyprawa do gyrosa-kebaba pieprz maggi w płynie Pierś kroję w kostkę, przyprawiam przyprawą do gyrosa, pieprzem, solą i smażę aż będzie chrupiąca (choć większość ludzi lubi pierś soczystą to ja zupełnie odwrotnie wolę jak jest przysmażona). Kapustę pekińską kroję drobno
Kuchnia Vikiżałuję:) Soczysty i dobrze doprawiony kurczak z duszoną cykorią w sosie ze słodkim winem Marsala smakował wybornie. Słodkie wino świetnie zbalansowało gorycz cykorii. Ponadto danie to jest łatwe i szybkie w przygotowaniu, polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Kurczak z cykorią w sosie z winem Marsala (4 porcje) Składniki: oliwa z oliwek, do smażenia 2 piersi z kurczaka
karmelowykurczaka nienaciętą stroną na zewnątrz. Pakujemy w jakiś woreczek i wstawiamy do lodówki na noc. Aby mięsa nie ,, szokować" należy je wyjąć z lodówki na dwie godziny przed pieczeniem i trzymać w temperaturze pokojowej. Przed pieczeniem układamy paski słoniny ( można użyć boczku), ja dałam co miałam. Zapobiegnie ona wysychaniu piersi, która jest pozbawiona tłuszczu. Dzięki temu będzie soczysta(...)już indywidualna sprawa każdego. Po wyjęciu z piekarnika, zdejmujemy słoninę, usuwamy cytrynę i po 10 min jak sobie mięso odpocznie czyli zamkną się pory możemy kroić. Kurczak jest lekko pikantno - cytrynowy, aromatyczny i soczysty. Polecam czasem spełnić swoje kulinarne zachcianki, które podane z sałatą i młodymi ziemniaczkami z koperkiem zaspokoją niejedno podniebienie
Dieta moja pasjapozamykać ją wykałaczkami. Ja wybieram tą pierwszą opcję :) Śliwki podzieliłam na mniejsze części i wsadzam w nacięte miejsca. Pierś ułożyłam w rękawie doprawiłam - tutaj dowolność, można samą solą i pieprzem - wersja u Ewy lub też można dodać przyprawę do kurczaka, pieprz, szczyptę soli i paprykę słodką (moja dzisiaj była właśnie tak przyprawiona). Do rękawa dolałam łyżkę oleju i łyżkę(...)wody. Zamknęłam i wsadziłam do nagrzanego piekarnika na ok 180-200 st. Piekłam ok 30 min. Wyszła krucha, soczysta. Pokrojoną w plastry podałam z surówką z kapusty pekińskiej i marchewki oraz z ziemniakami. Kiedyś połączyłam ją też z pieczonym bakłażanem i kaszą jęczmienną. Zupełna dowolność, pasuje do wielu dań. Na zdjęciu z pomidorami, bo po zjedzeniu obiadu, dopiero sobie
Justa próbuje gotowaćmakaron z ziołowym soczystym kurczakiem i pomidorami ;) Do tego obiad jest szybki w przygotowaniu, można nim uraczyć niezapowiedzianego głodnego wędrowca. Nie zabrakło w nim ziół, aromatycznego oleju pachnącego suszonymi pomidorami i czosnkiem. Chwila na patelni i danie gotowe. Polecam wszystkim głodnym! Składniki: ok. 300 g makaronu krótkiego, np.: świderki, penne, kolanka, wstążki, itp. 1 pojedyncza pierś z kurczaka(...)lubczyk i pieprz, duszę chwilę. Po chwili dodaję marynowanego kurczaka, mieszam, duszę pod przykryciem go gotowości mięsa. Moja rada: Najlepiej pokroić mięso w równej części kostkę, wtedy kiedy nie jesteście pewni czy mięso jest gotowe wyjmijcie jeden kawałek i przekrójcie na pół - gdy jest białe i soczyste macie pewność, że reszta mięsa też jest gotowa do spożycia
Zasmakuj KuchniWitam robaczki moje drogie . Z achecam Was z calego serducha do zagladania w moje przepisy !! Na dzisiejszy poniedziałkowy obiad zaplanowałam sobie przepyszna, soczysta i miekka piers z kurczaka. Od kilku dni jestem na diecie, wiec taka piers jest jak najbardziej wskazana dla ludzi, którzy zdrowo się odżywiają lub dla tych, którzy tak jak ja chca zrzucic troszke tluszczyku(...)nadzieje, ze sprobujecie taki obiad zrobic, któregoś dnia w Waszych domach. A, wiec robaczki nie zanudzam, tylko podaje przepis i do dziela kucharze !!! SKLADNIKI: -2 piersi z kurczaka -oliwa z oliwek lub olej -przyprawy: · Tymianek suszony · Majeranek suszony
PychaDaniasuszonymi pomidorami w delikatnym sosie śmietanowym, wyraźnym akcentem czosnku i soczystym kurczakiem tworzy bardzo smaczną potrawę, którą z pewnością warto przygotować w naszych domach. Makaron ze Szpinakiem, Suszonymi Pomidorami i Kurczakiem w Łagodnym Sosie Śmietanowym - Składniki: ok. 300 g makaronu Lubella Gniazda wstążki - Nidi tagliatelline ok. 300 g piersi z kurczaka 4 duże ząbki czosnku 30 g suszonych pomidorów
Słodka Stronarównież do tego dania dodatek w postaci piersi z kurczaka. Pierś należy umyć, pozbawić błon i następnie pokroić w podłużne paski. Obsypać solą i pieprzem i dodać na patelnię razem z pomidorami. Delikatna pierś doskonale komponuje się z pozostałymi składnikami a mięso w połączeniu z nimi jest soczyste i miękkie. W jednym przepisie mamy zatem danie zarówno
Garniec Magaliepuszka Olej do smażenia Sałatka gyros ognista – wykonanie: Piersi kurczaka umyć, oczyścić, pokroić w paseczki, posypać przyprawą do kurczaka i łyżeczką przyprawy chilli. Usmażyć mięso na złoty kolor, na rozgrzanym oleju, pod koniec smażenia przykryć patelnię pokrywką, by mięso dobrze usmażyło się w środku i było soczyste (zbyt długie smażenie może wysuszyć mięso, dlatego warto je przykryć). Ostudzić
Kulinarne Przebojeszklimy ok. 2 min. Zestawiamy patelnię z palnika. 2. PIERŚ Z KURCZAKA (4 min) Oczyszczamy ją, kroimy w średnią kostkę, dodajemy trochę curry, pieprzu oraz soli i mieszamy. Dodajemy ją na patelnię z cebulą i smażymy na mocnym ogniu przez 2 minuty, mieszając. Nie martwcie się, że pierś może(...)być jeszcze w środku surowa– chodzi nam tylko o wstępne podsmażenie, gdyż będzie ona jeszcze podpiekana w piekarniku razem z cukinią. Jeśli przesadzicie z ilością czasu na patelni, pierś nie będzie soczysta. 3. PIEKARNIK nastawiamy go na 150 stopni C, opcja góra i dół 4. CUKINIA (1 min) Nie obieramy jej – skórka posłuży jako swoiste naczynie. Kroimy cukinię wzdłuż
Nerds Kitchenziemniaczki nie są w mundurkach, ale są pyszne i soczyste :) Dodatek czosnku i koperku komponują się z nimi doskonale :) Składniki : 1 filet z kurczaka 4 duże ziemniaki 1 ząbek czosnku Świeży koperek Przyprawa do gyrosa Sól Olej Przygotowanie. Ziemniaki obieram, myję, kroję w mniejsze kawałki i przyprawiam solą . Pierś z kurczaka płuczę, osuszam,kroję w kostkę i przyprawiam
Domowa Kuchnia u Mamytowarzystwie ryżu, kaszy, ziemniaków, a nawet frytek. Jest soczysty i niezwykle aromatyczny. Sekret tkwi w maśle Ghee, które „podkręca” smak każdego dania. Polecam Wam zajrzeć na stronę Palce Lizać znajdziecie tam wspaniałe polskie masła sklarowane. Składniki: Do przygotowania kurczaka*: przyprawa kebab-gyros – do nabycia tutaj 2 piersi z kurczaka około 2 łyżki masła Ghee – polecam
Słodkie okruszki