soczysta pierś z kurczaka - 952 przepisów (strona:29/64)

Cytrynowa saltimbocca z kurczaka 255

patelni grillowej, podobnie jak przygotowuje się steka. Mięso wychodzi soczyste i naprawdę pyszne. Jego smak możecie dodatkowo podkręcić różnymi ziołami i przyprawami, np. mieloną wędzoną papryką, nasionami kopru włoskiego czy mielonym zielem angielskim. Takiego kurczaka przygotowałam do sałatki z pomidorów i brzoskwiń w tym przepisie . Druga metoda polega na owinięciu piersi kurczaka plasterkiem szynki lub boczku , który zapobiega wysychaniu mięsa

Chilli Czosnek i Oliwa
Piersi z kurczaka w sosie kurkowym 210

rozpuścić masło. Następnie przesmażyć filety z kurczaka (tylko do ścięcia mięsa!). Podsmażone piersi z kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec pod przykryciem około 15 minut w 180°C. Podpieczone piersi od razu wyjąć z naczynia żaroodpornego i lekko ostudzić (filety powinny być lekko soczyste w środku). Podczas pieczenia mięsa, na tą sama patelnię wsypać cebulkę. Chwilę smażyć. Gdy lekko(...)czas przemieszać. Na sam koniec wsypać posiekaną, zieloną pietruszkę i całość wymieszać. Na talerze wyłożyć porcje ugotowanego ryżu, następnie sosu kurkowego i na nim ułożyć pokrojoną w paski pierś z kurczaka. Ewentualnie wierzch mięsa polać sosem. Danie od razu podawać. Od lewej strony: podsmażanie mięsa, cebuli i kurek Sos przed i po odparowaniu

Ugotować
Orientalne filety z kurczaka ze słodką nutą cytryny 178

Reszta składników jest nasza, polska :) Dzięki połączeniu tych dwóch światów otrzymujemy bardzo soczyste mięso w aromatycznym sosie na bazie cytryny, miodu oraz imbiru. Szczerze przyznam, że ja i mój P. byliśmy baaardzo pozytywnie zaskoczeni efektem końcowym więc może i Wy dajcie się mile zaskoczyć? :) Piersi z kurczaka: * pierś z kurczaka- 3 szt. * cebula- 1 szt. * czosnek- 2 ząbki * papryczka chili

Kraina Miodem Płynąca
KURCZAK W SOSIE CURRY Z MANGO 258

dobrej jakości -  dojrzałe i lekko miękkie - dzięki czemu po ugotowaniu będzie soczyste i pełne smaku. Jeśli nie chcecie lub nie możecie użyć mleka kokosowego zastąpcie je 30 % śmietanką. Przed podaniem najlepiej posypać sos świeżą papryczką chili i listkami kolendry. SKŁADNIKI na 2 porcje 1 pojedyncza pierś kurczaka 1 duże mango 2 łyżki oleju kokosowego lub innego roślinnego 1/2 puszki

cool and minty
Pierś z kurczaka w suszonych pomidorach 149

tylko soli, pieprzu, soku z cytryny, zalewy z suszonych pomidorów do marynaty oraz kilku suszonych pomidorów. Są soczyste i pięknie pachną suszonymi pomidorami. Podawajcie z ziemniakami, makaronem lub ulubionymi kaszami z dodatkiem buraczków lub surówki. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 5 łyżek zalewy z suszonych pomidorów 6 suszonych pomidorów z w/w zalewy 2 łyżki soku z cytryny sól

Zasmakuj Kuchni
Kurczak tikka masala z ryżem kokosowym i chlebkiem naan 167

różnych przepisów na tego kurczaka, w końcu postanowiłam, że, jak zwykle zresztą, zrobię go po swojemu. Wyszedł delikatny, soczysty i bardzo ciekawy w smaku. Dzieła dopełnił aromatyczny kokosowy ryż basmati i cudowny chlebek naan. Mniam! :) Marynata do kurczaka: ok. 600 g piersi z kurczaka 1 duży jogurt naturalny lub grecki 1 ząbek czosnku 1 dymka sok z połowy limonki

Cooking Monster
Sałatka z mandarynkami, kurczakiem i pestkami z dyni 152

smaczną sałatkę z mandarynkami. Jak już wiecie uwielbiam owoce w wersji wytrawnej. Tym razem do sałatki użyłam soczystych mandarynek. Zapewniam, że kto ją przygotuje nie pożałuje swojej decyzji.   SKŁADNIKI: 2 garści mieszanki sałat, 3 mandarynki, 1 pojedynczy filet z piersi kurczaka, 50g pestek z dyni, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 1 łyżeczka soku z cytryny, szczypta cukru, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE

Tradycyjna kuchnia Kasi
Drobiowe roladki z aromatycznym nadzieniem 292

soczyste w środku. Takie roladki możemy podać na codzienny jak i odświętny obiad. Doskonale się również sprawdzą jako przekąska na zimno, wtedy wystarczy pokroić je w plastry i ułożyć na półmisku. Jeśli znudziły się wam zwykłe kotlety panierowane to polecam wam moją wersję wykorzystania piersikurczaka w inny sposób

Marta Gotuje
Pierś w płatkach migdałowych 320

Miałam ochotę na kotlety z piersi kurczaka, ale jakieś inne, nie a la schabowe, nie w kawałkach w sosie, na coś delikatnego. Przypomniało mi się pewne danie z restauracyjki w centrum handlowym pewnego miasta na Górnym Śląsku... Tamta pierś w migdałach bardzo mi smakowała, ale niestety nawet w połowie nie dorównuje mojej, moja wyszła po prostu doskonała. :D. Ja wiem(...)Otóż zamiast zalać sosem gotowe kotlety, uczyniłam z niego marynatę. Mięso wyszło niesamowicie soczyste i delikatne, idealnie połączyło się smakiem z migdałową panierką. Zresztą, jestem pewna, że jeśli zrobicie sobie pierś w migdałach według mojego przepisu, do czego Was ogromnie zachęcam, przyznacie mi rację! :) Pierś kurczaka panierowana w migdałach Składniki: Marynata (3 łyżki musztardy, 3 łyżki jasnego miodu

Kuchnia Prezydentowej
Kurczak zagrodowy pieczony na płasko, z masłem czosnkowym i pomarańczami 195

biorę do koszyka zagrodowego kurczaka z Podlasia. Chudy, zgrabny, odpowiednio duży. Smakuje tak, jak kurczaki z jasnej strony mocy, lata świetlne temu, w odległej galaktyce, gdzie jeszcze ledwo dosięgałam do stołu… Nie jest dużo droższy od ‘śmieciowego kurczaka’ którego kupicie wszędzie. Cena za kilogram kurczaka zagrodowego z Podlasia nie jest w żaden sposób zaporowa czy kosmiczna – to aktualnie(...)samym zachować soczyste mięso i wytworzyć na nim chrupiącą skórkę. Polega na wycięciu z mięsa całego kręgosłupa i spłaszczeniu kurczaka na poziomie mostka. W ten sposób można również kurczaka z powodzeniem na płasko zamarynować, a później upiec na grillu, usmażyć na patelni czy nawet ugotować na parze. Kładziemy sobie kurczaka na desce, piersiami do dołu. Ostrym nożem lub nożyczkami wycinamy

Karo in the Kitchen
Kaszotto z prawdziwkami i pierś z kurczaka w mleku 141

wsypujemy na niego słonecznik a na nim układamy piersi z kurczaka w soli i czosnku. Tak przygotowane mięso trzeba jedynie zamknąć, tj. opiec dookoła. Po tym wyłączamy gaz i zostawiamy piersi na patelni około 5-8 min. Włączamy gaz i dopiekamy mięso na lekko złoty kolor,  będzie wtedy soczyste i kruche.  Gdy kasza będzie już miękka dodajemy grzyby(...)wszystko razem, doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy śmietankę. Smażymy wszystko razem jeszcze jakieś 5 min. Nasze kaszotto jest gotowe do podania. Na talerz wyłóżcie kaszę, pokrojonego w plastry kurczaka. Danie świetnie dopełnia świeża kolendra lub natka pietruszki. Smacznego

Kuba Gotuje
Kaszotto z prawdziwkami i pierś z kurczaka w mleku 131

wsypujemy na niego słonecznik a na nim układamy piersi z kurczaka w soli i czosnku. Tak przygotowane mięso trzeba jedynie zamknąć, tj. opiec dookoła. Po tym wyłączamy gaz i zostawiamy piersi na patelni około 5-8 min. Włączamy gaz i dopiekamy mięso na lekko złoty kolor,  będzie wtedy soczyste i kruche.  Gdy kasza będzie już miękka dodajemy grzyby(...)wszystko razem, doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy śmietankę. Smażymy wszystko razem jeszcze jakieś 5 min. Nasze kaszotto jest gotowe do podania. Na talerz wyłóżcie kaszę, pokrojonego w plastry kurczaka. Danie świetnie dopełnia świeża kolendra lub natka pietruszki. Smacznego

Kuba Gotuje
Piersi kurczaka z patelni 108

sosie z dodatkiem kiełbaski i suszonych pomidorów – soczysty i aromatyczny. Danie jest szybkie i przygotujecie je zarówno na patelni jak i w piekarniku. Do przygotowania potrzebujemy: ok 200 g kiełbasy (najlepiej wedzonej, aromatycznej) ok 200 g suszonym pomidorów (ja kupuję te z Lidla bo mają mało tłuszczu) 3 piersi z kurczaka (w całości, nacięłam je tam gdzie były grubsze

Szybko Tanio Smacznie
Pierś z Kurczaka ze Szpinakiem, Suszonymi Pomidorami i Mozzarellą 149

także wykwintna kolacja. Połączenie szpinaku z suszonymi pomidorami z wyraźnym akcentem czosnku i soczystym kurczakiem tworzy bardzo smaczną potrawę, którą z pewnością warto przygotować w naszych domach.  Kurczak ze Szpinakiem, Suszonymi Pomidorami i Mozzarellą - Składniki: ok. 2 średnie piersi z kurczaka 4 duże ząbki czosnku 30 g suszonych pomidorów solonych (ok. 7 połówek

Słodka Strona
ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA OWIJANE BOCZKIEM 115

sałatką kartuską i owijane boczkiem. Koniecznie musicie ich wypróbować, niby zwykłe roladki a smakują wyśmienicie. Kruche, soczyste mięso z kurczaka, sałatka z ogórka i papryki oraz boczek to połączenie idealne.  Do roladek użyłam sałatki kartuskiej od  Dagoma . Składniki: * 1 podwójna pierś z kurczaka * sałatka kartuska * plasterki boczku  * sól, pieprz, przyprawy do smaku Wykonanie: Każdą połówkę piersi

Zrób to smacznie