kokosie. Wbrew pozorom nie jest to potrawa mega słodka ,ale soczysta ,gęsta i pełna walorów zapachowych i smakowych. Jest dość prosta do przyrządzania CZAS OPERACYJNY OKOŁO 1.5 h ViolaPassion Obiecuję że opiszę wszystkie potrawy które znalazły się na moim stole. Składniki: 0,5 kg piersi z kurczaka pokrojona w kostkę 1 średniej wielkości cebula posiekana drobno w kostkę 1 łyżeczka
Viola cooks with passionpatelni grillowej, podobnie jak przygotowuje się steka. Mięso wychodzi soczyste i naprawdę pyszne. Jego smak możecie dodatkowo podkręcić różnymi ziołami i przyprawami, np. mieloną wędzoną papryką, nasionami kopru włoskiego czy mielonym zielem angielskim. Takiego kurczaka przygotowałam do sałatki z pomidorów i brzoskwiń w tym przepisie . Druga metoda polega na owinięciu piersi kurczaka plasterkiem szynki lub boczku , który zapobiega wysychaniu mięsa
Chilli Czosnek i Oliwarozpuścić masło. Następnie przesmażyć filety z kurczaka (tylko do ścięcia mięsa!). Podsmażone piersi z kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec pod przykryciem około 15 minut w 180°C. Podpieczone piersi od razu wyjąć z naczynia żaroodpornego i lekko ostudzić (filety powinny być lekko soczyste w środku). Podczas pieczenia mięsa, na tą sama patelnię wsypać cebulkę. Chwilę smażyć. Gdy lekko(...)czas przemieszać. Na sam koniec wsypać posiekaną, zieloną pietruszkę i całość wymieszać. Na talerze wyłożyć porcje ugotowanego ryżu, następnie sosu kurkowego i na nim ułożyć pokrojoną w paski pierś z kurczaka. Ewentualnie wierzch mięsa polać sosem. Danie od razu podawać. Od lewej strony: podsmażanie mięsa, cebuli i kurek Sos przed i po odparowaniu
UgotowaćReszta składników jest nasza, polska :) Dzięki połączeniu tych dwóch światów otrzymujemy bardzo soczyste mięso w aromatycznym sosie na bazie cytryny, miodu oraz imbiru. Szczerze przyznam, że ja i mój P. byliśmy baaardzo pozytywnie zaskoczeni efektem końcowym więc może i Wy dajcie się mile zaskoczyć? :) Piersi z kurczaka: * pierś z kurczaka- 3 szt. * cebula- 1 szt. * czosnek- 2 ząbki * papryczka chili
Kraina Miodem Płynącadobrej jakości - dojrzałe i lekko miękkie - dzięki czemu po ugotowaniu będzie soczyste i pełne smaku. Jeśli nie chcecie lub nie możecie użyć mleka kokosowego zastąpcie je 30 % śmietanką. Przed podaniem najlepiej posypać sos świeżą papryczką chili i listkami kolendry. SKŁADNIKI na 2 porcje 1 pojedyncza pierś kurczaka 1 duże mango 2 łyżki oleju kokosowego lub innego roślinnego 1/2 puszki
cool and mintytylko soli, pieprzu, soku z cytryny, zalewy z suszonych pomidorów do marynaty oraz kilku suszonych pomidorów. Są soczyste i pięknie pachną suszonymi pomidorami. Podawajcie z ziemniakami, makaronem lub ulubionymi kaszami z dodatkiem buraczków lub surówki. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 5 łyżek zalewy z suszonych pomidorów 6 suszonych pomidorów z w/w zalewy 2 łyżki soku z cytryny sól
Zasmakuj Kuchniróżnych przepisów na tego kurczaka, w końcu postanowiłam, że, jak zwykle zresztą, zrobię go po swojemu. Wyszedł delikatny, soczysty i bardzo ciekawy w smaku. Dzieła dopełnił aromatyczny kokosowy ryż basmati i cudowny chlebek naan. Mniam! :) Marynata do kurczaka: ok. 600 g piersi z kurczaka 1 duży jogurt naturalny lub grecki 1 ząbek czosnku 1 dymka sok z połowy limonki
Cooking Monstersmaczną sałatkę z mandarynkami. Jak już wiecie uwielbiam owoce w wersji wytrawnej. Tym razem do sałatki użyłam soczystych mandarynek. Zapewniam, że kto ją przygotuje nie pożałuje swojej decyzji. SKŁADNIKI: 2 garści mieszanki sałat, 3 mandarynki, 1 pojedynczy filet z piersi kurczaka, 50g pestek z dyni, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 1 łyżeczka soku z cytryny, szczypta cukru, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE
Tradycyjna kuchnia Kasisoczyste w środku. Takie roladki możemy podać na codzienny jak i odświętny obiad. Doskonale się również sprawdzą jako przekąska na zimno, wtedy wystarczy pokroić je w plastry i ułożyć na półmisku. Jeśli znudziły się wam zwykłe kotlety panierowane to polecam wam moją wersję wykorzystania piersi z kurczaka w inny sposób
Marta GotujeMiałam ochotę na kotlety z piersi kurczaka, ale jakieś inne, nie a la schabowe, nie w kawałkach w sosie, na coś delikatnego. Przypomniało mi się pewne danie z restauracyjki w centrum handlowym pewnego miasta na Górnym Śląsku... Tamta pierś w migdałach bardzo mi smakowała, ale niestety nawet w połowie nie dorównuje mojej, moja wyszła po prostu doskonała. :D. Ja wiem(...)Otóż zamiast zalać sosem gotowe kotlety, uczyniłam z niego marynatę. Mięso wyszło niesamowicie soczyste i delikatne, idealnie połączyło się smakiem z migdałową panierką. Zresztą, jestem pewna, że jeśli zrobicie sobie pierś w migdałach według mojego przepisu, do czego Was ogromnie zachęcam, przyznacie mi rację! :) Pierś kurczaka panierowana w migdałach Składniki: Marynata (3 łyżki musztardy, 3 łyżki jasnego miodu
Kuchnia Prezydentowejbiorę do koszyka zagrodowego kurczaka z Podlasia. Chudy, zgrabny, odpowiednio duży. Smakuje tak, jak kurczaki z jasnej strony mocy, lata świetlne temu, w odległej galaktyce, gdzie jeszcze ledwo dosięgałam do stołu… Nie jest dużo droższy od ‘śmieciowego kurczaka’ którego kupicie wszędzie. Cena za kilogram kurczaka zagrodowego z Podlasia nie jest w żaden sposób zaporowa czy kosmiczna – to aktualnie(...)samym zachować soczyste mięso i wytworzyć na nim chrupiącą skórkę. Polega na wycięciu z mięsa całego kręgosłupa i spłaszczeniu kurczaka na poziomie mostka. W ten sposób można również kurczaka z powodzeniem na płasko zamarynować, a później upiec na grillu, usmażyć na patelni czy nawet ugotować na parze. Kładziemy sobie kurczaka na desce, piersiami do dołu. Ostrym nożem lub nożyczkami wycinamy
Karo in the Kitchenwsypujemy na niego słonecznik a na nim układamy piersi z kurczaka w soli i czosnku. Tak przygotowane mięso trzeba jedynie zamknąć, tj. opiec dookoła. Po tym wyłączamy gaz i zostawiamy piersi na patelni około 5-8 min. Włączamy gaz i dopiekamy mięso na lekko złoty kolor, będzie wtedy soczyste i kruche. Gdy kasza będzie już miękka dodajemy grzyby(...)wszystko razem, doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy śmietankę. Smażymy wszystko razem jeszcze jakieś 5 min. Nasze kaszotto jest gotowe do podania. Na talerz wyłóżcie kaszę, pokrojonego w plastry kurczaka. Danie świetnie dopełnia świeża kolendra lub natka pietruszki. Smacznego
Kuba Gotujewsypujemy na niego słonecznik a na nim układamy piersi z kurczaka w soli i czosnku. Tak przygotowane mięso trzeba jedynie zamknąć, tj. opiec dookoła. Po tym wyłączamy gaz i zostawiamy piersi na patelni około 5-8 min. Włączamy gaz i dopiekamy mięso na lekko złoty kolor, będzie wtedy soczyste i kruche. Gdy kasza będzie już miękka dodajemy grzyby(...)wszystko razem, doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy śmietankę. Smażymy wszystko razem jeszcze jakieś 5 min. Nasze kaszotto jest gotowe do podania. Na talerz wyłóżcie kaszę, pokrojonego w plastry kurczaka. Danie świetnie dopełnia świeża kolendra lub natka pietruszki. Smacznego
Kuba Gotujesosie z dodatkiem kiełbaski i suszonych pomidorów – soczysty i aromatyczny. Danie jest szybkie i przygotujecie je zarówno na patelni jak i w piekarniku. Do przygotowania potrzebujemy: ok 200 g kiełbasy (najlepiej wedzonej, aromatycznej) ok 200 g suszonym pomidorów (ja kupuję te z Lidla bo mają mało tłuszczu) 3 piersi z kurczaka (w całości, nacięłam je tam gdzie były grubsze
Szybko Tanio Smacznietakże wykwintna kolacja. Połączenie szpinaku z suszonymi pomidorami z wyraźnym akcentem czosnku i soczystym kurczakiem tworzy bardzo smaczną potrawę, którą z pewnością warto przygotować w naszych domach. Kurczak ze Szpinakiem, Suszonymi Pomidorami i Mozzarellą - Składniki: ok. 2 średnie piersi z kurczaka 4 duże ząbki czosnku 30 g suszonych pomidorów solonych (ok. 7 połówek
Słodka Strona