porze smakuje wyśmienicie. I szpinak, którego jestem ogromną fanką a wiem, że zwolenników ma tylu co przeciwników. Całość podduszona, wymieszana z jajami i zapieczona. Bardzo smaczna alternatywa dla standardowych śniadań. Składniki (na 2-3 porcje): 10-12 świeżych lub mrożonych szparagów zielonych 1 cebula 100 gram jarmużu (bez zdrewniałych końcówek) 200 gram szpinaku 2 łyżki oliwy z oliwek
Mango Papajamojej zamrażarce znalazłam ostatnią paczuszkę leśnych, pachnących malin i jeżyn. I okazały się znakomitym pretekstem aby dołączyć do wydarzenia Wypiekanie na śniadanie . Owsianka pochodzi z blogu Bez okruszka i jest tam pewien zarys takiej wegańskiej, bezglutenowej owsianki. Możecie ją dowolnie modyfikować, aby smakowała tak jak lubicie. Po świętach takie lekkie jedzenie to zbawienie dla przejedzonych brzuchów. Zapraszam serdecznie. Owsianka
Moje Małe CzarowanieMiękkie, delikatne, wyśmienite na ciepło i na zimno. Można pominąć szynkę i zrobić je w papilotkach lub foremkach. Sprawdzą się jako przystawka, przekąska, podwieczorek. Na śniadanie i kolację. Zamiast bułeczki. Jedna babeczka ma 120 kcal. Babeczki szpinakowe w szynce prosciutto Danie Przekąski Porcje 12 Porcje 12 Składniki 12 plaster szynka prosciutto 250 g mąka 2 łyżeczki proszek
Kucharzycaoraz na wierzchu konkretna ilość oliwy z oliwek. Znana na całym świecie głównie za sprawą wegetarian i wegan, zdobywa również uznanie wśród mięsożerców. Świetnie się sprawdzi zarówno na szybkie śniadanie jako pasta do chleba, jak i sos, w którym będziemy maczać ogórki, krakersy, paluchy (zarówno te chlebowe, jak i własne). Dobrze komponuje się z winem, jest bardzo szybka
Blendmanjest poprawne czy nie (może lepszą nazwą byłby napój), ale to nie zmienia faktu, że jest pyszne i naprawdę ma dużo zastosowań w kuchni. Ja najczęściej używam go do śniadania. Robię sobie jaglankę lub gryczankę na słodko, bo mleko kokosowe w towarzystwie owoców, które do nich dodaję, sprawdza się naprawdę dobrze. Można je również świetnie wykorzystać (zwłaszcza gęstszą część
Blendmanwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu, świetnie smakuje i kusząco pachnie. Idealnie sprawdzi się na pyszne śniadanie, czy zwykłą przekąskę. Doskonale zaspokoi każdy głód, ponieważ jest sycące, a najlepsze - jeszcze ciepłe. Fajnie prezentuje się przy różnych okazjach i może stanowić alternatywę ciasta/tortu - tego na słodko. (Tortownica o średnicy
Di gotujeCzekoladowy budyń/krem z kaszy jęczmiennej podany z wiórkami kokosowymi suszonym daktylem - jedno z najlepszych śniadań od dawna. to będzie dobry dzień. i wcale was nie nabieram, choć dzisiaj Prima Aprilis. Przepis: własny / 1 porcja/ składniki: 50 g kaszy jęczmiennej /użyłam drobnej/ 250 ml mleka/wody (użyłam domowego gryczanego i wody w ilości
tost z dżememBardzo lubię wszelkiego rodzaju pasty do chleba. Dzisiaj zrobiłam pastę na bazie jajek i wędzonej makreli. Bardzo smaczna. Myślałam, że wystarczy mi jeszcze na śniadanie, ale jak zawsze zrobiłam za mało. Cóż trzeba będzie jutro wymysleć inne smarowidło do chleba. Jeśli macie ochotę wypróbować inne moje pasty do pieczywa to zapraszam tutaj Składniki 6 jajek ugotowanych na twardo
O kuchni z uczuciemjest poprawne czy nie (może lepszą nazwą byłby napój), ale to nie zmienia faktu, że jest pyszne i naprawdę ma dużo zastosowań w kuchni. Ja najczęściej używam go do śniadania. Robię sobie jaglankę lub gryczankę na słodko, bo mleko kokosowe w towarzystwie owoców, które do nich dodaję, sprawdza się naprawdę dobrze. Można je również świetnie wykorzystać (zwłaszcza gęstszą część
Blendmansię spodobały sałatki podawane w plackach tortilli, że na sobotnie śniadanie przygotowałam szybką i pyszną sałatkę z fasolą, pomidorami i sałatą. Tortille podałam z sosem czosnkowo-ziołowym. Składniki: 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki czerwonej fasoli kilka liści sałaty lodowej 2-3 korniszony kilka pomidorków koktajlowych kilkanaście zielonych oliwek Sos: mały kubek jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu sok i skórka
Czerwień i błękitPrzy diecie bezglutenowej, z ograniczonym cukrem córce najbardziej jest brak słodyczy, wypieków. Dlatego postanowiłam upiec jej chlebek bananowy, idealny na drugie śniadanie, bez glutenu, bez laktozy, tak by mogła zaspokoić swoje słodkie zachcianki. Wyszedł pyszny i nam wszystkim bardzo smakował. Źródło . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikWitaminy w szklance soku . A do soku można wrzucić jadalne kuleczki, które absorbują jego kolor i smak. Całość tworzy pożywną i zdrową przekąskę na drugie śniadanie albo podwieczorek. Tapioka może być też bardzo ciekawą bazą pysznego deseru . Ja lubię buraki w każdej postaci i ich nieco ziemisty smak nie jest dla mnie problemem. Jednak wiele osób tego smaku
Smaczna Pyzaswój zielony kolor. Luteina istotnie wpływa na kondycję oczu i widzenia. Pistacje w kuchni Orzeszki pistacjowe doskonale pasują zarówno do dań słodkich, jak i wytrawnych. Można dodać je do śniadania (jako dodatek do jogurtu lub serka), do fantazyjnych sałatek i surówek, do obiadowego dania z mięsem, rybą lub z makaronem i warzywami, a także do słodkich przysmaków na deser
Ciasna KuchniaDziś polecam przepyszne placuszki z serka wiejskiego, idealne na lekkie śniadanie, przekąskę, kolację. Delikatne, biszkoptowe wręcz, znikają z talerza niezwykle szybko :) Szczególnie zasmakowały mojej uroczej trzylatce, na którą muszę bardzo uważać z powodu alergii pokarmowej. Polecam wszystkim będącym na diecie i wszystkim tym, którzy lubią nowości. Smakowite z domowym dżemem, konfiturką, jogurtem lub same, saute :) Składniki: 1 standardowe opakowanie
Cakes By Kejtpierwszy w życiu robiłam omlet. Już wiem, że nie ostatni. Wspaniały pomysł na nie tylko niedzielne śniadanie. Nawet zwykły omlet dzięki wspaniałym dodatkom może stać się bardziej wykwintnym daniem. Podane składniki starczą na zrobienie dwóch omletów. Polecam. Składniki: 6 jajek 4 łyżki mąki gryczanej 4 łyżki jogurtu naturalnego 8 łyżek kaszy gryczanej 1 duża marchewka 8 pieczarek 2 łyżeczki
Pobite gary Barbary