Puszyste rogale z szynką i serem , to wypiek z ciasta drożdżowego , który rewelacyjnie sprawdza się podany na śniadanie , na kolację oraz jako przekąska . Te rogale śniadaniowe są mięciutkie, maślane i fantastyczne w smaku. Przygotowanie rogalików drożdżowych zaczynam od zrobienia ciasta, do którego to poza mlekiem, jajkami, mąką i masłem dodaję również jogurt grecki , który nadaje ciastu delikatnej konsystencji
MeCooksDrożdżowe bułeczki z lukrem i nadzieniem budyniowym z owocami to prawdziwie niebiański przysmak, który można zjeść na śniadanie, deser do popołudniowej kawy czy wziąć ze sobą do pracy lub szkoły. Ciasto jest mięciutkie i puszyste, a budyń, kwaśne wiśnie i słodki lukier tworzą wyjątkową kompozycję smakową. Takim bułeczkom nie można się oprzeć! Składniki na drożdżowe bułeczki z lukrem
e-PrzepisyKulinarnezimno, a do tego nie brudzą rąk podczas jedzenia, co jest ważne szczególnie podczas pikniku na łonie natury. Takie wegetariańskie naleśniki świetnie sprawdzą się zarówno na śniadanie, obiad, jak i kolację. Polecam również naleśniki kakaowe do pudełka na lunch do pracy lub na piknik. Liczba porcji: 8 Czas przygotowania: 30 minut Smażone na patelni o średnicy: 24 cm Przepis
Kuchcik gotujeJagodzianki z serem i kruszonką to nieziemsko pyszne bułeczki drożdżowe z wyjątkowym nadzieniem. Świetnie sprawdzą się na śniadanie czy słodki podwieczorek. Są mięciutkie i puszyste, a także zachowują świeżość nawet na drugi dzień po upieczeniu (nie wiem czy na trzeci też, bo nigdy tyle nie dotrwały, zawsze znikają w mgnieniu oka). Jeśli macie pod ręką jagody, jest to wypiek
e-PrzepisyKulinarnewiele innych dodatków fajnie łączą się z ciastem na focaccię . Focaccia jest idealna jako baza kanapek lub podana jako dodatek do zup bądź sałatek. Podać można ją zatem na śniadanie , kolację, obiad oraz jako przekąskę. Przepis na focaccię , którym dzielę się z wami poniżej jest przepisem na wilgotną, chrupiącą na zewnątrz i mięciutką w środku focaccię. W tym przepisie
MeCookspamiętam skąd powstał pomysł na ten rodzaj śniadania. Znając życie miałam jakąś nadwyżkę białych kiełbasek. Albo robiłam czystki w zamrażalniku. Przepis zapisałam zaraz po usmażeniu kiełbas, więc ma jakieś 3-4 miesiące. No nieważne. Pamiętam natomiast, że całość smakowała bardzo dobrze. Jeżeli znudziły Wam się jajecznice, pasty i inne szakszuki, polecam od czasu do czasu usmażyć kiełbasy z różnymi
KardamonovyPrzepis wpadł mi do głowy, gdy ogarniałam tygodniowe menu. Przypomniałam sobie, że mam w lodówce szpinak, kupiony z myślą o czymś, czego finalnie nie zrobiłam. Miałam ochotę zjeść na śniadanie jajka. Szybki serczing w głowie i jest. Pieczony naleśnik, czyli Dutch Baby. Wróciłam do domu, upiekłam go, zjadłam. Wyszedł przepyszny. Jutro zrobię go My na obiad, gdy wróci
KardamonovyDość często robię na śniadania i kolacje różnego rodzaju pasty. Z reguły są to pasty jednak na bazie jajek. Czasami dodaję do nich suszone pomidory, oliwki, tuńczyka z puszki, czasami wędzoną makrelę, prawie zawsze staram się dorzucać do nich jakieś świeże zioła. I parę tygodni temu wybraliśmy się do sklepu rybnego, który oczarował mnie swoim asortymentem. Nie jest
Kardamonovyuwiera. No nic, inny tytuł jakoś mi nie pasuje. Niech będą więc łódeczki. Skąd przepis? Od mojej drogiej kuzynki z dolnego śląska, u której miałam okazje jeść je na śniadanie. Pisałam już Wam kiedyś o Kazi, robi cuda w kuchni i to jest właśnie jedno z nich. Nie wiem czy dobrze pamiętam dobór składników, ale postanowiłam zamknąć
KardamonovyWytrawne drożdżówki z nadzieniem serowo-ziemniaczanym to wypiek, który śmiało podać można na śniadanie , kolację, a także jako dodatek do zup. Przygotowanie tych drożdżówek jest bardzo proste. Cały proces zaczynam od zrobienia ciasta drożdżowego. Jest to ciasto drożdżowe do wykonania, którego używam wody, a nie mleka bądź jogurtu. Ciasto po zarobieniu odkładam, aby mi wyrosło i w tym czasie
MeCookszaburzeniami glikemii, Hashimoto czy IO. Wtedy jednym z ratunków jest dieta przeciwzapalna i często dodatkowo niskowęglowodanowa. Ja z racji swoich jednostek chorobowych ograniczam jedzenie węglowodanów i moje śniadania, jak i większość pozostałych posiłków, wyglądają właśnie tak. Przepis na omlet możesz wykonać w wersji bezglutenowej używając mąki kukurydzianej, lub w ogóle pomijając mąkę w tym przepisie. W zależności
SMYKWKUCHNIponieważ można je bardzo szybko przyrządzić. Dzisiaj proponujemy Wam przepis na szybkie danie ze szparagami, które można przygotować w kwadrans. Sprawdzi się ono w roli lekkiej kolacji, przekąski i śniadania. Po czym poznać dobre szparagi? Jest tylko jeden warunek, który muszą spełnić szparagi: muszą być świeże. Łatwo to ocenić przyglądając się uważnie zdrewniałym końcówkom szparagów. Jeśli są zupełnie wysuszone
Niedzielny kucharzroboty. Nie mogło być inaczej, musiał być dżem i bułka. Po przygodzie szpitalnej, gdzie po blisko tygodniu nie jedzenia, tylko woda i kleiki, bez smaku bleee… Dostalem szpitalne śniadanie miękka weka i dżem truskawkowy❗ to było najlepsze jedzenie jakie jadłem od zawsze, chyba 😉 Człowiek nie wie, nie docenia, tego co ma, dopóki tego nie straci. Bułeczki z dżemem
RafalCook