Lubicie naleśniki? a chcecie mieć je jeszcze szybciej niż zwykle? Nic prostszego a mianowicie wystarczy wymieszać budyń z jajami i na patelnię. Jeśli użyjecie innego budyniu
Moje Małe CzarowanieCzas podzielić się z Wami naszym rodzinnym przysmakiem Podpłomyki orkiszowe pełnoziarniste to coś, co zadowoli małych i dużych Zosia i Antoś najchętniej zajadają się nimi od
Natka PietruszkiBiała kiełbasa pieczona na kapuście kiszonej to pomysł na Wielkanocny stół. W moim domu białą kiełbasę jadamy głównie podczas Świąt Wielkanocnych. Jednak ja nie przepadam za
Danka PichciWiele osób nie wyobraża sobie bez niej Świąt Wielkanocnych. Jest bowiem bardzo wdzięcznym produktem z którego można wyczarować wiele pysznych dań. Ponieważ jest to pierwszy mój
Kulinarne przemysleniaPyszna, prosta do zrobienia i lekka. Idealna na przekąskę na każdą imprezę i święta. Pięknie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Zrobiłam ją z serka kanapkowego o
Swojskie jedzonkoPełnoziarniste placuszki z jajkami to świetna opcja na początek dnia. Dostarczą nam pełnowartościowego białka, węglowodanów złożonych oraz witamin i składników mineralnych. Czyli wszystkiego, czego potrzebuje nasz
Z notatnika dietetykaPropozycja na szybkie danie- sprawdzą się na każdą porę dnia Co nam trzeba? Na około 6 naleśników Tradycyjnie ciasto robię: 1 szklanka wody(najlepiej gazowana) 1
LatosiowydomKoktajl bananowy z masłem orzechowym to propozycja na pożywny napój, który z całą pewnością może zastąpić Wam posiłek na lunch. Koktajl przygotowany ze składników, które dadzą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pyszny pasztet, kremowy i delikatny. Idealnie doprawiony majonezem. Rewelacyjnie komponuje się z tatarskim sosem - Najlepszy na Wielkanoc, pięknie ozdobi wasz stół i zachwyci gości. Pasztet to
Swojskie jedzonkoKaszka jaglana Biominki w deserze z jabłkiem. Składniki: 500 ml napoju rośłinnego, kokosowego lub mleka 6 łyżek kaszki jablanej Biominki mielona wanilia lub ekstrakt waniliowy ok.1/2
AZgotuj!W dawnej Polsce wieprzowina dostarczała dużej ilości tłuszczu potrzebnego w gospodarstwie, przede wszystkim słoniny świeżej lub solonej. Trochę skwarek dodanych do najskromniejszej zupy wodzianki, gotowanej
Kulinarne przemysleniaJajka faszerowane Jajka faszerowane były moim ulubionym przysmakiem od dzieciństwa. Może z wyjątkiem w skorupkach bo wydłubywanie nie zawsze szło gładko. Jednak takie, jak te
Dieta Rozdzielna i Zdrowie