Przepis na : kolacja
Plastry bakłażana zapiekane razem z pomidorem i mozzarellą oraz oliwkami to świetna opcja na przystawkę lub ciekawą kolację na lato. Ja zrobiłam go w tej postaci po raz pierwszy już kilka lat temu, a po dłuższej przerwie z przyjemnością wróciłam do przepisu. Bakłażan po upieczeniu jest mięciutki i jedynie co przeszkadza, to nieco jego twardawa skórka. Nie pamiętam czy poprzednim razem też taka była… Za to pomidor i zapieczona mozzarella, to zdecydowanie moje smaki i do nich nie mam żadnych zastrzeżeń Ca...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...