Kolejny niesamowicie smaczny przepis na rybkę – tym razem dorsza.Uduszony , a potem jeszcze podsmażony , by skórka była chrupiąca , podany z warzywami w mleku kokosowym i aromatycznych
Ostra na Słodkomieć konsystencje gęstej śmietany (gdy jest za rzadkie dodajemy odrobinę mąki, gdy za gęste - mleka).Każdy kawałek ryby zanurzamy w przygotowanym cieście i od razu kładziemy na rozgrzany olej (rybę smażymy w głębokim tłuszczu po ok. 4 minuty z każdej strony).Morszczuka podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci i ulubionymi surówkami.Moje posty
Słodka Stronaprawdę dużo.Szybciej było by wymienić co lobię (tak przynajmniej mówi mi rodzinka :))8.Jakie jest Twoje najlepsze wspomnienie kulinarne z podróży?- Póki co mogę się pochwalić, że jadłam pyszną smażoną rybę nad morzem. 9.Czy jest smak, którego nie znosiłeś/aś w dzieciństwie, a teraz się do niego przekonałeś/aś?-Chyba jogurtów, większości, a szczególnie naturalnych.10.Czy w mieście
Moje pyszne gotowaniemasę świeżych rybek postanowiłam zrobić sama takie śledzie w sosie pomidorowym.Śledzie czyścimy, odcinamy głowy i myjemy.Następnie osuszamy , nacieramy lekko solą i oprószamy w mące.Tak przygotowane ryby smażymy na gorącym oleju na złoty kolor z dwóch stron.Już usmażone śledzie kładziemy na papierowy ręcznik w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu i ostudzenia.Kiedy rybki są już letnie
Pasje JolkiBardzo lubię smak i zapach pora (podobnie jak selera) i dość często wykorzystuję go podczas mojego pichcenia. Surówka z pora jest prosta i szybka do
Walijskie Pichceniepodano na opakowaniu - czyli dać 20 dag na opakowanie, zagotować mieszając i gorący sos przelać do wyparzonych słoików, mocno zakręcić i postawić do wystudzenia na zakrętkach sos smakuje do ryby smażonej, do matiasów, do pulpetów, makaronów, zapiekanek, pizzy............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiędobowa dawka jodu. " Wyczytałam to u M. Tombaka w "Droga do zdrowia" i dzielę się tą wiedzą z Wami. Może warto spróbować i zjadać pesteczki :) Wspaniały dodatek do smażonej ryby .Jeśli kupiliśmy całą dynię , zróbmy sobie z niej sok.Posiada on właściwości moczopędne przy obrzękach spowodowanych przez schorzenia serca i nerek. Wzmacnia wątrobę , pobudza wydzielanie żółci i regeneruje. Uspakaja układ
Proste Potrawytłustej śmietany. Marchewkę po obraniu kroimy w długie paski, gotujemy do miękkości w niewielkiej ilości wody z odrobiną masła, soli i cukru. Taki sos zapewne byłby wspaniałym dodatkiem do ryby smażonej, ale w wersji minimalistycznej też jest ok. To obiecany przepis dla Olimpii W. , może skorzystasz :) ?Polecam do makaronu również sos pieczarkowy
Proste PotrawySkładniki: - tołpyga filet - ziemniaki - brokuły - masło 2 łyżki - 2 łyżki śmietanki - sól - cytryna Ugotowane ziemniaki, ugniatamy tłuczkiem z masłem i śmietanką. Rybę smażymy na maśle obtoczoną mąką pszenną. Smacznego! Proste i bardzo dobre
SMYKWKUCHNIłyżki- tajski sos bazyliowo- cytrynowy lub pasta z trawy cytrynowej - olej roślinny - łyżka tajskiego sosu rybnego Wykonanie: Rozgrzać olej w gorącym woku, rybę kroimy na kostkę (ewentualne ości usuwamy), rybę smażymy 3-4 minuty, zalewamy mleczkiem kokosowym, dodajemy wszystkie pozostałe przyprawy. Doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na małym ogniu, sos ma zgęstnieć (około 7 minut), następnie dodajemy owoce morza, dusimy
SMYKWKUCHNIbazie majonezu i ketchupu z różnymi dodatkami: dodatkiem cukru, octu, soli, pieprzu cayenne przygotowuję odkąd pamiętam. Zawsze był doskonałym dodatkiem do pieczonego kurczaka, do grillowanego mięsa, smażonych ryb, do sałatek, nuggetsów, czy kanapek. W sieci ten sos funkcjonuje jako Sos tysiąca wysp. W tym przepisie wykorzystałam lekki majonez delikatny, a zamiast ketchupu pikantny sos meksykański, który doskonale wzmacnia pikantność tego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsucha to sok z cytryny, oliwa z oliwek, sól i pieprz. Dodatki warzywne i ziołowe zależą już od naszych upodobań. Sałatka jest idealna jako dodatek do dań obiadowych np. ryby (Smażony na maśle dorsz na kuskusie z warzywami) oraz jako dodatek do dań z grilla. A sezon grillowy w pełni. SKŁADNIKI (na 4 porcje) 150 gram kaszy kuskus natka pietruszki
OstryKęspoezja... Tak więc polecam ją również osobom, które tak jak i ja nie są smakoszami tej przyprawy. Druga jest tradycyjna- z marchewką. Polecam oczywiście obydwie, idealne do smażonej ryby ale nie tylko :-)Składniki na wersję z kminkiem:- 0,5 kg kapusty kiszonej ( najlepiej surówkowej)- 2 kopiaste łyżeczki kminku- 1 duży ząbek czosnku- 1 łyżeczka ksylitolu ( lub cukru
Smaczne Zdrowedobrze I smacznie zjeść- w 30 min. Kurczak pilaw.Skad pochodzi potrawa? Pilaw (także pilau, pulau, pulao, płow, pilaf, pilafi) -potrawa wschodnia, z XVI-XVII wieku, orginalnie zawierająca baraninę I ryby smażone w oliwie lub gotowanych w rosole z dużą ilością przypraw korzennych .Jest przepyszna I nie zmusza nas :) do siedzenia cały dzień w kuchni, ale....robi wrażenie, jakbyśmy spędzili
Smaki EdytyLubię ryby smażone w wersji najprostszej. Jak dobrze je skropimy sokiem z cytryny i usmażymy na rumiano nic więcej nie trzeba. Tym razem smażyłam filety z łososia, wzmacniając dodatkowo jego smak masłem cytrynowym. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchni