Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomiParzenie herbaty czarnej i ziół - wydawałoby się prosta czynność, którą wykonywaliśmy setki razy nie powinna nastręczać trudności. W końcu herbata to obecnie jeden z najpopularniejszych napojów
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataIdealne na domowy obiad, pożywne, bardzo zdrowe. Przyprawiam je vegetą natur (wtedy już nie solę), pieprzem, majerankiem. Dodaję do aromatu cebulkę i kilka ząbków czosnku, pod
Zasmakuj KuchniFastfood w wydaniu domowym, czyli stripsy w łagodnej panierce a'la KFC. Stripsy smażone w głębokim tłuszczu podaję z frytkami z piekarnika lub ziemniaczkami z piekarnika oraz sałatką colesław . I obowiązkowo z jogurtowym sosem czosnkowym . Czasami trzeba zgrzeszyć :) Składniki marynaty do mięsa: duża pierś z kurczaka (moja ważyła 450 g) 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1/4 płaskiej łyżeczki pieprzu(...)jest odpowiednio usmażone. Powinno być białe i soczyste. Usmażone stripsy wykładamy na chwilę na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu, a do rondelka wrzucamy następną porcję. Podajemy gorące. Smacznego
Smak mojego domuKolejna wersja cukinii marynowanej, tym razem z duecie z buraczkami czerwonymi. Przepis pochodzi z książki pt:,,153 Przetwory i Dania Mięsne Siostry Anastazji" Żałuję tylko, że
Bea(u)ty kitchendomu, wymaga chwili czasu ale na prawdę warto! Polecam Wam także inne przepisy: – sałatka z kaszą bulgur i łososiem – sałatka tabbouleh – sałatka cezar z kurczakiem – sałatka z grillowanym łososiem – łosoś z sosem whisky – makaron ze szpinakiem i łososiem mousaka Ilość porcji: 4-5 Przygotowanie: 2 h Składniki: – 1 kg bakłażanów(...)Wstaw mousakę do piekarnika nagrzanego do 180 st i piecz przez 50 minut. Wierzch musi zrobić się złoto-brązowy. Pozostaw musakę na 20 minut do przestygnięcia, krój i podawaj. SMACZNEGO! Artykuł Mousaka pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże
nietylkopasta.plbrokułów i ricotty. Frittata jest szybka i prosta w przygotowaniu a do tego treściwa, idealna na niedzielne śniadanie lub obiad, do którego możemy podać sałatkę z rukoli z sosem balsamicznym. Polecam Wam serdecznie :) * Jeżeli lubicie frittaty, polecam Wam moje wcześniejsze przepisy na frittate z cukinią , kolorowymi warzywami , dynią , burakami , topinamburem , fetą, pesto i pomidorkami(...)broccoli. Per ultimo spolverate la superficie della frittata con 1-2 cucchiai di pecorino grattugiato. Infornate la frittata per circa 35-40 minuti in forno preriscaldato a 180 gradi. Smacznego! Buon appetito
La grande e la piccola cuocaSałatę masłową uwielbiam i znam w dwóch wersjach z młodszych lat. Pierwsza, bardziej klasyczna ze śmietaną, cukrem, czasem dla urozmaicenia z dodatkiem rzodkiewki. Druga wersja to
Zasmakuj KuchniWertując stare książki z przepisami, w jednej z nich trafiłam na sos z awokado na bazie twarożku. Książka pochodzi z czasów, kiedy nie miałam zielonego pojęcia
Codzienna kuchnia niecodziennajemy. Przychodzi wtedy ochota na cięższe, gęste, pikantne i grzejące brzuszki potrawy. Niestety nie są one ani najzdrowsze, ani najlepsze dla sylwetki ;) Nawet ja kręcę nosem na sałatki, kiedy za oknem temperatura spada poniżej zera, dlatego muszę kombinować tak, by i wilk był syty, i owca cała. Danie, które chcę Wam dzisiaj zaproponować, może spokojnie zastąpić gęsty, tłuściutki gulasz, fasolkę(...)dusimy jeszcze ok. 2 min. Doprawiamy solą i pieprzem. Ryż odcedzamy i przekładamy na talerze. Obok kładziemy po jednym filecie ryby, na którym układamy szpinak. Podajemy z cząstką cytryny. Smacznego
Ratunku obiadbeta karoten (źródło witaminy A). Są bogactwem fosforu i skarbnicą potasu. Sprawdzą się w wersji i na słodko, i na wytrawnie. Nadają się do ciast, knedli, pierogów, deserów, sosów, sałatek, nalewek, wspaniale komponują się z mięsem, idealne na dżemy, czy konfitury… i nie tylko. Suszone morele to wspaniała przegryzka. Racuchy drożdżowe z morelami. Składniki: - 410 g mąki luksusowej(...)smak i piękną barwę. Zwolenników domowych przetworów warto przestrzec przed nadmiernym dosładzaniem tych owoców. One wspaniale smakują, gdy ograniczymy to wątpliwe „poprawianie” smaku. Gorąco polecam i życzę smacznego. Na blogu znajdziecie też inne przepisy z morelami na: Sos morelowy Placek jogurtowy – truskawkowo morelowy Kruchy placek morelowo budyniowy Wydrukuj przepis The post Racuchy drożdżowe
mojewypiekiinietylkopowrocie do domu zrobiłam marchewkowe właśnie. Przerobione i udoskonalone (tu przepis pierwszy ), w tej chwili już nic innego do niego nie dodałabym. Jest idealne! Do tego ciasteczka cynamonowe. Sałatka, kurczak, kanapki. I na drugi dzień ruszyliśmy całą rodziną i ze znajomymi na piknik. I tego pikniku bez dzieci to już sobie nie wyobrażam :) I nspiracja: Kwestia(...)papierem do pieczenia. Pieczemy przez 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zimne ciasto lukrujemy (zmieszane: sok z ½ cytryny, 1 łyżka mleka, ok. ½ szklanki cukru pudru). Smacznego
bistro mamaNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomiKiedy pogoda robi się coraz ładniejsza i słońce świeci całymi dniami, chcemy czegoś lżejszego i kolorowego! Dzisiaj proponuje grillowane krewetki w parze z zielonym kuskusem
Plate of Joytradycyjnej kuchni polskiej jest wiele rozwiązań umożliwiających zrobienie pełnego obiadu i wykorzystanie wszystkich składników. Podstawą bardzo często jest rosół. Mamy wiele pomysłów na wykorzystanie mięsa z rosołu, jarzynową sałatkę którą zrobimy z warzyw. Dziś taki własnie pomysł, bazujących na rosole z kaczki który będzie doskonały na pierwsze danie. Z kaczki ugotowanej w rosole oraz z warzyw zrobicie natomiast pyszny farsz(...)Jeśli lubisz tak jak ja pierogi odsmażane na tłuszczu, po ugotowaniu pierogów w wodzie polej je odrobiną tłuszczu, a następnie pozostaw do ostygnięcia. Dopiero wtedy przesmaż pierogi na patelni. SMACZNEGO! Artykuł Pierogi z kaczką pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże
nietylkopasta.pl