posiekaną cebulą. Formujemy z niego wałeczki długości ok 8 cm i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Polewamy sosem czosnkowym. Podajemy z sałatką z sałaty, pomidora i ogórka. Dodatkowo podałam jeszcze z frytkami ale ryż curry genialnie by do tego pasował. Smacznego
sierotka maRysia w kuchniSzpinak w tym roku w moim ogródku wyjątkowo obrodził, dlatego często jadamy go na różne sposoby. Bardzo lubimy go w sałatce z pomidorkami i sosem czosnkowym, którą przeważnie podaję do mięs i kiełbasek z grilla. Oprócz tego, że jest smaczna to także jest bardzo zdrowa. Idealna na lato. Składniki: 500 g pomidorków koktajlowych zielony ogórek czerwona cebula 3-4 garście
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamięsem lub jako osobne danie. Sałatka ta jest bardzo zdrowa i nie tuczy, ponieważ w jej skład nie wchodzi śmietana, ani majonez. Polecam ! :) Życzę smacznego
Przepisy i porady kulinarnePLASTERKI ,DODAJEMY OSĄCZONĄ KUKURYDZĘ, MIESZAMY MAJONEZ Z JOGURTEM I SOSIKIEM WŁOSKIM,I SOLĄ(DO SMAKU),MIESZAMY Z SAŁATKĄ-I WCINAMY.... SAŁATKA NAJLEPIEJ SMAKUJE LATEM,JAK POMIDORKI MAJĄ WSPANIAŁY SMAK,ALE I ZIMĄ CZĘSTO JĄ PRZYRZĄDZAM-BO JEST REWELACYJNA, SMACZNEGO
Swojskie jedzonkowłasnego upodobania): ryż, sól,pieprz, majonez, rzodkiewka, tuńczyk, majonez, kukurydza , jajka, sól,pieprz, ser żółty, majonez, szczypiorek. Robiąc sałatkę warstwową nie mamy za bardzo przed podaniem, jak ją spróbować na smak. Dlatego radzę ostrożnie z ilością soli. Smacznego
W kuchni u Monikistawiamy na palnik i dodajemy cynamon,sok z cytryny i masło. Podgrzewamy aż połączą się składniki i odstawiamy 2/ Komponujemy sałatkę układając miks sałat, przepołowione czereśnie bez pestki oraz pokrojone brzoskwinie. Posypujemy orzechami a następnie polewamy sosem z marchewki. SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnamiseczce, dodać tahinę, przeciśnięty przez praskę czosnek, wycisnięty sok z cytryny i doprawiamy solą i pieprzem. Na talerz nakładamy sałatkę z quinoa, falafele, a całość posypujemy natką, pestkami granatu i podajemy razem z sosem jogurtowym i świeżą sałatą. Smacznego
Plate of Joymiski wrzuciłam warzywa i dodałam do nich odsączonego z sosu tuńczyka.Sos wymieszałam z łyżeczką majonezu i dodałam do sałatki.Całość udekorowałam posiekanym,drobniutko szczypiorkiem. Co do warzyw,które testowałam-produkty Jamar mogę polecić z czystym sumieniem. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytSałatkę podajemy schłodzoną. Co do samego papirusa: Mięso usmażyło się pięknie,było bardzo soczyste i dobrze przyprawione (do sałatki wręcz idealnie). Jestem pewna, że jeszcze nie raz zagości w mojej kuchni,bo przecież czas wypróbować kolejne papirusy. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytnastępny dzień, wtedy smaki "przegryzą się". Kalafior jest warzywem lekkostrawnym i niskokalorycznym, dlatego polecany jest ludziom na diecie. Cała sałatka to około 5 porcji/ 550 kcal / 16,9 g białka/ 23,4 g węgli /35,1 g tłuszczów. SMACZNEGO
Życie na widelcuŚledzie i kiwi? Wbrew pozorom jet to smaczne połączenie. Według mnie słodko-kwaśne kiwi idealnie pasuje do słonego śledzia, dlatego jeżeli wcześniej nie jedliście takiej sałatki to zachęcam Was do wypróbowania poniższego przepisu. Składniki: 3 filety śledziowe a'la matyjas 1 mała cebula 2 sztuki kiwi 3 ugotowane na twardo jajka sól, pieprz majonez Filety śledziowe wymoczyć w wodzie
Ugotowaćtarce o dużych oczkach i położyć jako kolejną warstwę. Delikatnie posypać solą i pieprzem do smaku. Posmarować ostatnią porcją sosu. Sałatkę schłodzić, a przed podaniem na grubej tarce zetrzeć ser żółty, potem rzodkiewkę i na końcu posypać pozostałym szczypiorkiem. Smacznego
Czerwień i błękitWykonanie Śledzie, ziemniaki, jajka, ogórki, zielona cebulkę i jabłko kroje w drobna kosteczkę. Dodaję majonez i śmietanę ( tyle aby sałatkę dało się dobrze mieszać) I odstawiam do lodówki na co najmniej godzinkę. Po tym czasie jest gotowa i smaczna, polecam spróbować :) Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródchemi i innych ulepszaczy. Kto z Was nie lubił ciepłego pieczywa, chrupiących bułeczek. Nie trzeba było nic do nich, takie smaczne były. Sam sobie dziś zrobiłem takie bułki, przepis tutaj . Skusiłem się jednak na dodatek do bułki i zrobiłem sałatkę: -ogórek zielony -kukurydza -kilka orzechów laskowych zgniecionych w moździerzu -ser żółty -pieprz ziołowy -papryka konserwowa -liść sałaty -pomidorek koktajlowy -majonez
BaRepassosu, pokrojone pieczarki i połowę tuńczyka. Dookoła obłożyłam plasterkami jajka, ogórka, cebuli i buraczka. Pozostałego tuńczyka rozłożyłam po dwóch bokach sałatki. Udekorowałam środek gałązkami zielonej pietruszki. Odstawiłam na 10 minut aby smaki się połączyły i podałam. Polecam i życzę smacznego
Gosia gotuje