Kukurydzę i groszek odsączamy z zalewy, dodajemy do reszty. Mieszamy, dodajemy majonez i śmietanę/jogurt, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i gotowe :-) Ja sałatkę odstawiam zawsze na kilka godzin do lodówki, żeby smaki się wymieszały :-) Smacznego
kruche babeczkicytryny, miód, musztardę i sól, wymieszać. Dodać oliwę i ponownie wymieszać. Doprawić pieprzem jeśli istnieje taka potrzeba :-) 4. Sos dodać do sałatki, wymieszać i odstawić na chwilę do lodówki, żeby składniki się przegryzły :-) Smacznego
kruche babeczkiMega pyszne wege burgery z ciecierzycy, które zasmakują również mięsożercom :) Można je podać z ulubioną sałatką lub razem z bułką i warzywnymi dodatkami - koniecznie wypróbujecie przepis - jest smacznie i zdrowo! SKŁADNIKI (na 6 kotlecików - 1 szt. -177 kcal) 500 g ciecierzycy z zalewy 50 g kaszy
Moje Kuchenne Rewelacjegotowy. Tak przygotowany sos dodaję do sałatki i dokładnie mieszam. Sałatkę wstawiam do lodówki na około 60 minut do lodówki aby przeszła smakiem. Sałatka makaronowa z brokułem i serem feta jest gotowa, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia
Uwaga Babcia GotujePomysł na urozmaicenie niedzielnego obiadu - kotlety sojowe zapiekane z żółtym serem i plasterkiem pomidora, podane z ryżem i błyskawiczną sałatką (z pomidora, kukurydzy, ogórka i czerwonej cebuli). Poniższe kotlety są bardzo smaczne i szybkie do przygotowania. Dodatkowo możecie je podać osobom będącym na diecie wegetariańskiej. Składniki na 3-4 porcje: 6-8 sztuk kotletów sojowych 0,5 l wody
UgotowaćLato, to czas kiedy mamy możliwość zjedzenia smacznych pomidorów, które dojrzewały na krzakach w pełnym słońcu.
Przepisy KulinarneBaaardzo ją lubię 💖 Jest prosta, szybka, smaczna i niskokaloryczna. Pasuje do mięsnego obiadu jak, i do kiełbasy z grilla. Polecam! Składniki: (ilość każdego
Walijskie Pichceniepokroić w drobną kostkę.Koperek opłukać i drobno posiekać. Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym , miodem i musztardą.Posolić,popieprzyć,wymieszać i polać sałatkę , posypać serem cheddar.Wstawic na 30 minut do lodówki by się przegryzła.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkimarchewki oraz dyni. Dzięki warzywnemu dodatkowi, makaron świetnie smakuje, a dodatkowo pięknie prezentuje się w daniach na ciepło i zimno, jak zapiekanki czy sałatki oraz klasyczne dania makaronowe z sosem. Jeśli szukacie szybkiej, lekkiej i smacznej przekąski z warzywami i makaronem, zróbcie spring rolls . To świetny wybór na lekką kolację, a nawet obiad. Sprawdzają się także jako przekąska do pracy
kolorowotorcikowoIdealna sałatka na grilla, pasuje do każdego rodzaju mięsa grillowanego. Jest lekka i smaczna, możemy ją też jeść samodzielnie np. na kolację lub do pracy. Składniki: Pęczek rzodkiewek 3 pomidory 2 ogórki zielone 1 cebula Pęczek szczypiorku 2 łyżki oleju lnianego 1 łyżka ziół prowansalskich Galeo Pieprz czarny mielony Galeo Sól himalajska Sposób przygotowania: Rzodkiewki oczyszczamy z ogonków, myjemy, ogórki
Bajeczna Kuchniaukładamy plasterki rzodkiewki, plasterki zielonego ogórka (obranego), pokrojoną w piórka czerwoną cebulę. Całość posypujemy pokrojoną w kosteczkę żółtą papryką. Na koniec naszą kolorową sałatkę polewamy Dressingiem Vinaigrette (ilość zależy od indywidualnych upodobań). Podajemy od razu. Smacznego
Słodkie okruszkiodsączony z wody groszek i mieszamy.Następnie przyprawiamy do smaku solą, pieprze, musztardą i majonezem, wszystko dobrze mieszamy.Sałatka powinna być lekko ostrawa. Sałatkę przekładamy do miseczki i odstawiamy na godzinkę do przegryzienia smaków. Życzę smacznego :) Asia
Sama słodycz i szczypta chilipowierzchni wody. Następnie kiełki należy osuszyć ręcznikiem papierowym i przechowywać w lodówce do 7 dni. Kiełki rewelacyjnie pasują do kanapek, past, koktajli, sałatek, surówek, zup oraz twarogu. Możesz je dodać praktycznie do każdego dania. Smacznego
Mojewlasne.plDuża drewniana deska świetnie sprawdza się na przyjęcie jako półmisek dla nuggetsów :) Usmażone kotleciki układamy na desce obsypujemy natką pietruszki, podajemy wielki półmisek sałatki i serek -serwetka do rączki no i częstujcie się mili goście :) Smacznego
Moja Książka KucharskaDzisiaj sałatka w roli głównej, doprawiona musztardą francuską. Osobiście lubię musztardę francuską, te małe, jędrne nasionka gorczycy. Idealnie sprawdza się w sałatce. Wykorzystane składniki często posiadacie w domu, więc do dzieła. Kolacja będzie smaczna. Składniki: Szklanka ugotowanego makaronu w kształcie ryżu Mieszanka warzywna z marchewką i groszkiem Biała fasola z puszki 2 ogórki konserwowe Papryka konserwowa grillowana Pieczarki marynowane ( mały
Smaki Ewy