Na tak skomponowaną smakowo sałatkę miałam ochotę już od dłuższego czasu. Dzisiaj wreszcie nadszedł ten moment i zrobiłam ją na śniadanie. Dodałam ząbek czosnku i posiekaną
Moja smaczna kuchniaciecierzycy robiłam zupę i sałatkę, tym razem będzie pieczona. Pieczona ciecierzyca, to świetna przekąska, lub dodatek do zup czy sałatek. Z powodzeniem zastąpi chipsy, czy grzanki. Warto po nią sięgać, jest smaczna i zdrowa :) ciecierzyca konserwowa olej z czosnkiem sól wg smaku pomidory suszone z czosnkiem i bazylią Ciecierzycą odsączam z zalewy, zostawiam
Takie tam pichcenieburaka dodać przestudzony sos, czerwoną cebulę, olej, sól, pieprz, wymieszać i odstawić do lodówki na 24 godziny. Następnego dnia obie części sałatki wyłożyć na półmisek na przemian obok siebie. Oprószyć posiekaną natką pietruszki. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiPo dłuuuugim czasie zapraszam Was po przepis na pyszną i efektownie wyglądającą warstwową sałatkę ze śledziem solonym i buraczkami. Doskonale sprawdzi się na spotkaniach z przyjaciółmi
Zrób to smaczniesałat. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, posiekany szczypiorek, pokrojone w kostki rzodkiewki, pestki dyni i pokrojonego (bez skórki) w półplasterki zielonego ogórka. Mieszamy. Sałatkę polewamy wcześniej przygotowanym sosem. Na wierzch można położyć listki świeżej bazylii. Smacznego
Słodkie okruszkiobieramy i kroimy. Banan na 4 części, winogrona na pół, kiwi w kostkę, mandarynki zostawiamy w całości. Owoce mieszamy ze sobą w misce. Sałatkę układamy warstwowo w słoiku – amarantus, wymieszane owoce, amarantus i znów owoce. Smacznego
Słodkie okruszkiTopinambur, chyba najbardziej, lubię surowy. Ma lekko orzechowy posmak i jest chrupiący. Świetnie sprawdza się wiec w sałatkach. Ta sałatka ma niewiele składników i prosty sos. Bardzo polecam gdyż jest wyjątkowo smaczna! Składniki 300 g - 3-4 bulwy topinambura 200 g - 2 szt cykorii 1 spora szalotka łyżka kolendry, posiekanej łyżka posiekanego szczypioru łyżka posiekanego koperku 3-4 pomidorki
Stare Garypianę zgromadzoną na wierzchu. Przecedzamy buraczki. Woda może stanowić zakwas do barszczyku, buraczki posłużą również jako składnik tej zupy lub ćwikły czy innej sałatki. Tak przygotowae buraczki mogą być przechowywane w lodówce do 6 miesięcy. Smacznego
Jeść, by żyć w zdrowiuchwilkę poczekać żeby się wysuszyła. Do miski wrzucić paprykę, kukurydzę, jajka, porwać plasterki szynki parmeńskiej. Majonez pomieszać razem z keczupem i dodać do sałatki. Wymieszać dokładnie i doprawić solą i pieprzem. Bardzo dobra i prosta, smacznego
Kuchnia Pokoleńnich cudowny leśny aromat. Opieńki układamy na sałacie, następnie ser i posypujemy cebulką. Polewamy sosem. Jeśli ktoś lubi może także doprawić pieprzem. Sałatkę najlepiej podawać z jasnym pieczywem lub z żytnim z dodatkiem słonecznika. Smacznego
Kuchnia od dwojgaCebulki marynowane z kurkumą są smaczne i mają bardzo ładny żółty kolor. Często wykorzystuję je do różnych sałatek, surówek i wielu innych dań. Zawsze kupował takie żółte cebulki ale swoje smakują dużo lepiej. Składniki: 2 kilogramy małych cebulek Zalewa: 4 szklanki wody 1 szklanka octu 1 szklanka cukru 2 łyżeczki soli 1 łyżka kurkumy 2 łyżki gorczycy Sposób przygotowania: Małe
Bajeczna Kuchniamałej misce dokładnie mieszamy majonez, śmietanę , sok z cytryny, ocet winny pieprz i cukier. Warzywa polewamy przygotowanym sosem. Dokładnie wymieszamy. Gotową sałatkę wstawiamy do lodówki na 2-3 godz. ,żeby składniki połączyły się . Smacznego
Pysznosci Babci Basiwymieszać ) - można zrobić z połowy porcji, którą podałam, ponieważ mi trochę zostalo. 7. Oprószyć serem. 8. Polać delikatnie sosem balsamicznym. Jako dodatek do sałatki można podać paluchy serowe. Przepis na nie znajduje się tu kliknij . Smacznego
W kuchni u MonikiZupa pomidorowa to pyszne zwieńczenie lata. Skorzystajcie z sezonu i przygotujcie ten wspaniały krem. Zupa jest bardzo prosta w przygotowaniu, a także bardzo smaczna. Zapraszam także do zrobienia własnych grzanek: Grzanki czosnkowe do zup i sałatek Przepis na zupę krem z pieczonych pomidorów Drukuj przepis Porcji: 4 Czas gotowania: 1,5 Składniki 1,5 kg pomidorów połowa główki czosnku oliwa
Kuchnia BazyliiZupa pomidorowa to pyszne zwieńczenie lata. Skorzystajcie z sezonu i przygotujcie ten wspaniały krem. Zupa jest bardzo prosta w przygotowaniu, a także bardzo smaczna. Zapraszam także do zrobienia własnych grzanek: Grzanki czosnkowe do zup i sałatek Przepis na zupę krem z pieczonych pomidorów Print Recipe Serves: 4 Cooking Time: 1,5 Ingredients 1,5 kg pomidorów połowa główki czosnku oliwa
Kuchnia Bazylii