kierunku Libanu. Mam dla Was przepis na przepyszne zapiekane bakłażany – z kuskusem i warzywami – czyli czymś na kształt libańskiej sałatki tabbouleh , którą bardzo często zjadam w sezonie letnim! Danie jest niesamowicie smaczne, szybkie do zrobienia, a dzięki dodatkowi przyprawy curry i kurkumy – bardzo aromatyczne! Jest świetnym pomysłem na obiad albo np.imprezowe danie. Wielbiciele mięs śmiało mogą pokusić
Ostra na Słodkoorzechy, borówki. Z soku z limonki, miodu i odrobiony wody zrób dressing i polej sałatkę. Jeśli lubisz ostrzejsze i bardziej wyraziste połączenia, możesz sałatkę posypać pokruszonym serem feta, plasterkami parmezanu bądź kawałeczkami gorgonzoli. Życzę Wam smacznego, mam nadzieję, że przepis jak i sesja fotograficzna przypadła Wam do gustu! Buziaki i pięknego dnia życzę
SMYKWKUCHNIkotlety.... po prostu inne, bo z ryżem i dlatego nie ma potrzeby podawać do nich ziemniaków, czy też kaszy. Po co? Wystarczy sałatka Co o nich sądzicie? Pewnie najpierw musicie spróbować. Polecam i życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz
Kuchnia u Krysibył wyrazisty, nie doprawiaj zbyt intensywnie sałatki. W połączeniu z majonezem musztarda może być dodawana do np. świątecznych sałatek ze śledziem i jabłkiem, sałatek warstwowych, a w połączeniu z miodem i sokiem z cytryny tworzyć smaczną marynatę także do ryb (np. łososia czy pstrąga). Z kolei w musztardzie z dodatkiem chrzanu możesz przygotować ogórki kiszone! Jeśli u Ciebie musztarda najczęściej
CodogaraMłode ziemniaki same w sobie są niezwykle smaczne, gotowane w mundurkach i podane z masłem i koperkiem to prawdziwy rarytas. Ale dla urozmaicenia możemy je przyrządzić
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskapozostałych składników. Liście sałaty dokładnie myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Na każdy liść nakładam po 2 łyżki sałatki. Podaję od razu lub schładzam sałatkę przed nałożeniem jej na liście sałaty. Przed podaniem dekoruję plastrami ogórka. Smacznego, Klaudia. Serdecznie zapraszam na stronę http://warzywneinspiracje.pl/ Pozdrawiam
Mango Papajazarówno na ciepło, jak i zimno. Jeśli chcemy ją w wersji ciepłej dodajemy ciepłą (! nie gorącą) kaszę jęczmienną. Sałatę można przechowywać w lodówce. Sałatka na bazie kaszy jęczmiennej z tuńczykiem, kukurydzą, papryką i pomidorkami paprykowymi Smacznego Przepis bierze udział w konkursie: http://warzywneinspiracje.pl/ Zapisz Zapisz
Słodkie okruszkipołowy jabłka usuwamy gniazdo nasienne, kroimy na pół, a następnie w plasterki. Plasterki ogórka również możemy przepołowić. Sałatę rwiemy na mniejsze cząstki. Sałatkę skrapiamy oliwą, sokiem z cytryny oraz posypujemy słonecznikiem i siemieniem lnianym. SMACZNEGO! Wartość energetyczna*: 251 kcal 5,2 g białka 15,2 g tłuszczy 28,5 g węglowodanów ogółem
Vroblewska-fitlifetarce, łączę z pozostałymi składnikami. Posypuję solą, pieprzem, polewam sosem sojowym (jest dosyć słonawy, więc trzeba uważać, żeby nie przesadzić z jego ilością). Sałatka rewelacyjnie smakuje jako dodatek do różnych grillowanych mięsiw czy też kiełbasek ;-) SMACZNEGO
WielopokoleniowoSzynkę i paprykę kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę odsączamy. Ostudzony ryż, szynkę, paprykę, kukurydzę i natkę pietruszki łączymy i mieszamy. Do sałatki dodajemy majonez i jogurt. Całość solimy oraz pieprzymy i dokładnie mieszamy. Smacznego
Smak mojego domuwięc pomyśleć o przygotowaniach do grilla! Oprócz smażonych na rozżarzonych węglach smakołyków trzeba przecież przygotować jakieś dodatki. I tu doskonała jest ziemniaczana sałatka, rodem z Niemiec - Kartoffelsalat! Jest ona nieskomplikowana, łatwa w przygotowaniu, wyjątkowo smaczna i bardzo dobrze komponuje się z grillowymi daniami. Składniki: 1 kg młodych ziemniaków Słoik ogórków kiszonych koperek szczypiorek 4 łyżki majonezu
Taste Therapyspecjalnej okazji. Smakuje świetnie do kanapek lub jako przystawka. Można go podać z konfiturą żurawinową albo lekką zieloną sałatką. Królik jest bardzo chudy, można go przyrządzać w wielu różnych wersjach. Można gotować, piec albo dusić i zawsze będzie smaczny. Ja nieczęsto przygotowuję to mięso, ale uwielbiam królika duszonego w białym winie z warzywami . To przepyszne i wykwintne danie. Koniecznie wypróbujcie
Smaczna Pyzasałatki wkładamy do miski i dodajemy koperek. Majonez i jogurt razem mieszamy oraz solimy i pieprzymy do smaku. Tak przygotowany sos wylewamy na sałatkę. Całość mieszamy i jeśli zachodzi potrzeba ponownie doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego
Smak mojego domumocno rozgrzanej patelni każdy szaszłyk. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 20 minut lub kładziemy na grilla. Idealnym dodatkiem będzie sałatka caprese w formie szaszłyków. Przepis na nią znajdziecie na blogu. Gotowe – smacznego
MarcinChefkawałki wyplukaną , osuszoną salatę włożyć do miski.Dodać pokrojoną cebulę w plastry , pomidora w ćwiartki i pokrojony w kostkę ,gruby ser feta,polewamy sałatkę dwoma łyżkami sosu winegrete.Podawać z CHRUPKIM pieczywem i herbatką ziołową.Smacznego!. Sos winegret : *********************** 3 łyżki oliwy 1 łyżka octu winnego lub soku z cytryny Szczypta soli świeżo zmielony pieprz ****************************** Do miseczki
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki