Jeśli nie macie co zrobić z resztą dyni, którą kupiliście na zupę, curry, sałatkę czy w innym smacznym celu, można ją zamienić w tak zwane masło dyniowe. Nie jestem do końca pewna z jakiego powodu te przetwory nazywamy masłem, ponieważ tłuszczu w nich jak na lekarstwo, ale za amerykańskimi źródłami niech będzie masło, bo jakoś to nazwać trzeba :) Masła dyniowego
W kuchni wieczoremoraz olejem sezamowym – delikatnie mieszamy. Kolejną zaletą sałatki z tortelloni jest to, że można ją jeść na zimno i na ciepło. Podana tak, czy tak – smakuje wyśmienicie. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Sałatka z tortelloni appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoowocu, sam w sobie, nie jest zbyt wyrazisty, ba nawet trochę mdły. Dlatego proponuję właśnie dodatek soku z cytryny i mirinu, który idealnie się komponuje ze wszelkimi sałatkami i owocami. Deser smaczny, prosty, szybki i… egzotyczny. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Smocze carpaccio appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoMiałam Wam ja pokazać już jakiś czas temu. Umknęło mi :) Przepis podpatrzony w "1500 sprawdzonych przepisów. Kuchnia domowa. Gotowanie krok po kroku". Prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna, taka jesienno zimowa! Sałatka obiadowa z buraczków, korniszonów, z koperkiem 1 duży burak, upieczony 1 por, biała część 4 spore korniszony pół pęczka koperku sok z połowy cytryny łyzka oliwy sól
Dzieje kuchennej WiewióryUmyte papryki kroimy w kosteczkę. 3. Cebulę siekamy. 4. Kukurydzę odsączamy z zalewy. 5. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy majonez, siekany koperek i doprawiamy do smaku. 6. Sałatkę chłodzimy przed podaniem. Smacznego!!! Źródło: Smaker
Kuchnia domowa Anikosteczkę lub ścieramy na tarce tak jak marchewkę. 3. Cebulę drobno siekamy. 4. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy siekaną cebulkę i koperek, doprawiamy do smaku przyprawą do sałatek lub dowolnym dressingiem. Smacznego
Kuchnia domowa Anitalarki. 5. W misce mieszamy wszystkie pokrojone składniki, dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku, sok z cytryny do smaku, musztardę, bazylię i doprawiamy solą i pierzem. 6. Przed podaniem sałatkę posypujemy siekanym szczypiorkiem. Smacznego
Kuchnia domowa Anitarce jarzynowej. 2. Cebulę i szczypiorek siekamy drobno. 3. Fasolę odsączamy z zalewy. 4. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy śmietanę, doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i chrzanem. 5. Sałatkę schładzamy przed podaniem. Smacznego
Kuchnia domowa Anisałatę drobno siekamy. Dorzucamy do sałatki. Doprawiamy solą i pieprzem (uwzględniając słoność majonezu). Dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Wstawiamy na minimum godzinę do lodówki. Pyszna sałatka ze śledzi gotowa :) Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjesałatki. Wymieszać. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Dodać do sałatki. Wymieszać. Do sałatki dodać śmietanę i majonez. Wymieszać. Sałatkę przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Opcjonalnie wierzch sałatki posypać pozostawionym szczypiorkiem. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z dodatku majonezu można całkowicie zrezygnować lub zastąpić go śmietaną lub gęstym jogurtem naturalnym lub jogurtem greckim. Podobnie ze śmietaną. Szczypiorek powinien być drobny (najlepiej
Gospodyni MiejskaIdealny dodatek do pizzy, dań z grilla, sałatek itp. Prosty i smaczny Składniki: 3-4 ząbki czosnku 3 łyżki majonezu 4 łyżki śmietany szczypta cukru sól pieprz Przygotowanie: Śmietanę połączyć z majonezem, dodać cukier i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego
Oryginalny smaksera (którego u mnie zabrakło, bo dodałam zbyt dużo do masy jajecznej ;p) Zapiekamy ok. 40-50minut. Et voilà! Pyszna zapiekanka komponuje się idealnie z minimalistyczną sałatką z sosem vinaigre. Smacznego
Kitchens Alphabetwidać więc i na talerzu postanowiłam, że jej nie będzie. Jest jasno, kolorowo i wiosennie. Wykorzystałam to co było w lodówce do przygotowania w miarę szybkiej sałatki na kolacje. Lekkiej, smacznej z nutą egzotyki. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikdodajemy przyprawy. Rozsmarowujemy na wierzchnim placku. Układamy kawałki szynki oraz plastry pokrojonej mozzarelli. Dodajemy kilka listków bazylii. Pieczemy około 7 minut. Podajemy koniecznie na ciepło z sałatką ułożoną na wierzchu. Smacznego
Kolizje Smakówprzyspieszyć fermentację, dodajcie łyżkę, a buraczki ukiszą się w 3 dni. Można go pić jako sok z kiszonych buraków lub dodawać do barszczu. A z buraczków zrobić sałatkę, na przykład taką :) Smacznego
chwile dla mnie